PARTYINFO

 

VENDETA

Datum konání:
23.05.2014 - pátek
Místo konání:
Brno - Fléda
DJs:
Main Stage: MOB TACTICS [Ram, Run DNB, C4C, Tactical rec. / UK], Thiew, Birg, Dekor, Musicant, Spool

Bar Stage: Garnie:C [GoodVibrations], Golly, Kotlyk, Marcco, Romitronic
Info:
http://www.facebook.com...
Popis:
Start: 20:30 Vstup: 30,- czk / 90,- czk po 22:00
 
 
Thiew: "Doufám, že se drum and bass udrží na pomyslném piedestalu..."

Na květnové párty Vendeta se v brněnském klubu Fléda nepředstaví pouze britská dvojice Mob Tacticts, o níž v budoucnu zcela určitě ještě hodně uslyšíme... V Praze si svá fidlátka už pomalu balí také DJ Thiew! V našem rozhovoru se Vladan rozplýval nejen nad nedávnou párty v Novém Jičíně pod hlavičkou Let It Roll On Tour, ale prozradil, proč mu tvorba jeho vlastní produkce tak dlouho trvá, vyjádřil se k aktuálnímu boomu drum´n´bassu a nastínil také plány do budoucna. Hezké čtení!

 

Vladane, před nedávnem jsi pořádal velkou halovku Let It Roll On Tour v Novém Jičíně, kde vystoupili např. Black Sun Empire nebo Audio. Jak celá akce dopadla a jak jsi s jejím průběhem spokojen?

Let It Roll On Tour je téma, které mě v posledních měsících zaměstnalo skoro na plný úvazek. Jsem rád, že jsem měl možnost takovouto akci uspořádát i podruhé, protože si myslím, že na severní Moravě párty s takovým line­upem nenajdeme. Moje očekávání to splnilo ze 100% a až na nějaké menší vady na kráse, se kterými se ale v případě takové akce musí počítat, jsem velmi spokojen. Samozřejmě nebýt mého kolegy Tomáše (Pixie - pozn. aut.), akce by nebyla ani z poloviny tak dobrá. Hlavně po zvukové a vizuální stránce si jeho tým s párty opravdu vyhrál a myslím, že i všichni, kteří přišli, se náramně bavili...

Thiew

Jaké jsou nyní tvé plány do budoucna? Plánuješ nějakou další podobnou párty, nebo si dáš chvilku oraz?

Párty s takovým rozsahem momentálně neplánuju, tu si opět nechám až na příští rok. Ale spolu s mou Break Art crew děláme pravidelně zhruba každé tři měsíce akci Break Art Xtra v pražském klubu Cross, kam se snažíme zvát mladá neokoukaná jména světové D´n´B scény. Na podzim máme s Break Artem 10. výročí vzniku, takže plánujeme menší oslavu s jedním větším jménem, které zatím prozrazovat nebudu. Kromě Crossu mě určitě s mou crew najdete na podzim i v klubu Storm, kde máme také menší rezidentní noc.

Když se podíváme zpět, začínal jsi s pořádáním menších akcí ve Valašském Meziříčí. Postupně sis ale vybudoval jméno s Break Art po celé republice a nyní sídlíš v Praze. Jak těžká tato cesta byla a jak to osobně hodnotíš?

Když se ohlédnu, tak musím říct, že všechny ty roky mě to fakt moc bavilo… Začal jsem to dělat kvůli hudbě, kterou jsem miloval a miluju pořád. Možná i proto, že jsem se nikdy nehnal za nějakým extra úspěchem nebo výdělkem, to mělo vzestupnou tendenci. Bylo pár těžkých momentů hlavně v případě finančních ztrát, ale tohle zažije určitě každý promotér, kdy bojuje s myšlenkou, jestli to má dál vůbec cenu. Já vždy nějak vydržel - hlavně proto, že jsem měl kolem sebe lidi, co mě vždy něčím posunuli a proto Break Art přetrvává i po 10 letech. I když bohužel už ne na severní Moravě, kde vznikl, ale v Praze.

Thiew

D´n´B scéna zažívá v naší republice neskutečný rozmach a je silnější než kdy byla. Myslíš, že je ještě prostor pro to, aby se vyvíjela dál, nebo podle tebe už dosáhla pomyslného zenitu?

Mě samotného to dost udivuje, protože pamatuji, že takový rozmach mělo kdysi i techno, které pak ale šlo prudce dolů a teď už se dělá jen pár akcí ročně (jako u vás v Brně Apokalypsa nebo Citadela). Já doufám, že se drum and bass udrží na pomyslném piedestalu ještě hodně dlouho a jak už mi řekl nejeden ze zahraničních TOP star DJs, tak se jim v ČR hraje nejlíp a máme tady to nejlepší publikum. Jasným důkazem, že popularita D´n´B u nás neklesá, je festival Let It Roll. Minulý rok ho navštívilo v jeho letní edici přes 15.000 lidí a letos se čeká ještě více. K tomu prostě není co dodat.

Co ty a hudební produkce? Zaregistroval jsem nějaké tvé tracky, které jsi pustil ven. Jednalo se jen o pokusy, nebo se tomu hodláš věnovat vážněji?

:­) Musel jsem dát na začátek úsměv, protože produkci se věnuju už asi 6 let, jen to bohužel není vidět. Sám sobě se vlastně směju, že pořád jen mluvím a nejsem schopen až na pár výkřiků do tmy, rozjet vše tak, jak bych chtěl. V podstatě každý den věnuju třem hlavním činnostem -­ práci, času s přítelkyní a produkci. Jen sám nevím, jestli jsem takový perfekcionista, že vše co vyplodím, se mi nezdá dobré a jestli bych tedy raději neměl víc makat na tom či onom. Uvidíme... :­)

Thiew

Rozhovor děláme u příležitosti tvého vystoupení na párty Vendeta v Brně, kde jsou headlinery britští Mob Tactics a budeš s nimi hrát i druhý den v pražském Crossu. Čím jsou podle tebe výjimeční a proč by si je fanoušci D´n´B neměli nechat ujít?

Mob Tactics podle mě představují novou vlnu nadějných producentů, kteří s sebou přináší paradoxně zvuk, jenž mi hodně připomíná rannou dobu Ed Rushe a Opticala nebo Cause 4 Concern, ale v takovém moderním líbivém hábitu. Co vím, tak se o nich v Anglii dost mluví a já myslím, že u nás to za chvilí nebude jinak. Jejich tracky hrají lidi jako Andy C, Audio, Black Sun Empire nebo D´n´B legenda Goldie. Tohle všechno jsou, myslím, dostatečné informace pro to, aby si je všichni fanoušci D´n´B nenechali poprvé u nás ujít...

Ptala se Vendeta crew v květnu 2014.

 

foto: Bushman Media

DJ, producent a promotér Thiew se představí 23. května v rámci dalšího dílu párty Vendeta v brněnském klubu Fléda.

 

 
Májová Vendeta s vycházejícími hvězdami Mob Tactics

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016