PARTYINFO

 

CULTURAL REGGAE VIBEZ

Datum konání:
12.06.2014 - 14.06.2014
Místo konání:
Hořice - lom U Josefa
DJs:
Main stage:
Zion Train Sound System (UK), Mašta Bašta (Serbia), Chong X (Peru), Mr. Williamz (UK), Medial Banana (SK), Sto Zvířat, Babalet, Dub Artilery, Trio de Janeiro, Tam Tam Orchestra - Tam Tam Batucada, Rastafidli Orkestra, Ska´N´Dall music ensemble, Rybydub, Larika, DJ Ba2s (ex. Chaozz) & Afarastafa, Babylon Rocker

Sound system stage: Dreadsquad (PL), Substandard (USA, UK), Jam Vibez (PL), Roots and Culture (SK), Peeni Walli, Coltcha United, Jah Army, Raggaultras, Concrete Safari, Forward March Posse, Nuff´N´Ruff Reggae Rulers, Mighty Souljahs, Devyb, Negas, Saigon Project, King Sound Steppaz
Popis:
Předprodej: 350 Kč Na místě: 450 Kč
 
 
Cultural Reggae Vibez představuje headlinery Sound System stage
Cultural Reggae Vibez představuje další jména

Stalo se už tradicí, že na festivalu přestavujeme známé, ale i nové kapely a projekty.  Právě proto jsme se stali partnery soutěže kapel Europaen Reggae Contest. Soutěž má za cíl najít nové talenty nebo více zviditelnit již zaběhlé reggae kapely. Finále východoevropské části proběhlo za podpory CRV 3.dubna v clubu Cross. Rozhodování nebylo vůbec lehké, ale vítězem se stala srbská kapela Mašta Bašta, která zahraje v pátek 13.června na Cultural Reggae Vibez. Naopak velmi uznávaným umělcem, který má na svém kontě řadu úspěšných tracků je  Mr. Williamz. Ten patří  mezi hlavní lákadla letošního ročníku.

 

 

Mr. Williamz poprvé vystupoval v 8. letech v soutěži v místí komunitě, kde se stal vítězem, to ho později vedlo k psaní básní. V 16 letech  založil malý sound system, kde nahrával na kazety a poté tvořil vlastní „dubplates“. Když se v roce 2008 objevil na reggae scéně se svým debutem "Babylon in Helicopter", dosáhl na první místo v amerických hitparádách a 2. místo v Německu. To ho pasovalo na reggae umělce roku 2008 podle BBC. Od té doby vydal singly jako "No Cigarette", který se nachází na The Biggest Reggae Anthems 2009, dále " Real General", které se umístilo na první příčce hitparády v Japonsku, pouze týden po vydání. Další traky např. "Better Meds" s Tony Curtisem a "London" jsou úspěšné po celém světě. Po turné ve střední Americe, Japonsku, Indii a mnoha zemí v Evropě je Mr. W. jeden z nejslibnějších reggae/dancehall umělců dnešní doby.

http://www.mrwilliamz.com/

 

 

Mašta Bašta je reggae/crossover kapela z Bělehradu, která zpívá srbsky. Písně jsou o míru, lásce, jednotě.. Filosofie kapely je, že každá změna za lepší svět začíná v uvědomění  každé lidské bytosti. MB společně s místními organizacemi pořádá různé aktivity během koncertů, např. sbírání použitého oblečení pro chudé děti, workshopy pro děti, sběr elektrického odpadu atd. Plánuje velké i malé koncerty, stějně tak jako festivalové show. Mašta Bašta loni hrála na festivalu Exit, který vyhrál ocenění za nejlepší evropský festival roku 2013. Vždy 6. února spolu s jamajským konzulátem pořádají v Bělehradě Den Boba Marleyho. Letos v dubnu vyhrála východní část souteže  Europaen Reggae Contest. Což jim otevřelo cestu na další evropské festivaly.

http://mastabasta.rs/

 
Cultural Reggae Vibez představuje headlinery První informace ke Cultural Reggae Vibez 2014

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016