PARTYINFO

 

TERMINAL B PLATFORM 3 W/ SIGHA & SHIFTED

Datum konání:
18.04.2014 - pátek
Místo konání:
Praha - Terminal B
DJs:
SIGHA & SHIFTED (UK), Dialect b2b Pluge
Live:
Elektrabel live
Info:
http://www.facebook.com...
 
 
Terminal B Platform 3 w/ Sigha & Shifted

Nedávno otevřený prostor Terminal B, který sídlí v prostorech Nákladového nádraží Žižkov, si pro vás na tento pátek přichystal již třetí mejdan v řadě. Tentokrát se představí Sigha & Shifted (UK), Elektrabel live a Dialect b2b Pluge. Vizuální stránku večera si na starost opět vezme parta KinocirKus, která nenechává jediné oko lačné.

 

 

Sigha (Our Circula Sound, Hotflush recordings, UK)

James Shaw aka Sigha, který pochází z jižního Londýna, začínal se svojí tvorbou v časech vzniku původní londýnské dubstepové scény, která ho uchvátila svojí hloubkou, bassem a temnou hypnotickou atmosférou. Protože se tento původní zvuk začal velice rychle měnit dle určitých pravidel a nabírat jinou formu, nechává se Sigha inspirovat rovnými beaty a ubírá se směrem k industriálnímu zvuku a žánrové k technu. Prvotní dubovo-housové EPs Shake a Rawww mu vycházejí na Scubovém Hotflush recordings, v roce 2010 se pak stěhuje do Berlína, kde vydává svůj debutový album Living with ghosts a zakládá svůj vlastní label Our Circula Sound. Na životě v německém hlavním městě ho baví nižší finanční nároky na život, které mu dovolují plně se věnovat tvorbě a hraní v klubech po celé Evropě.


http://soundcloud.com/sigha

http://www.facebook.com/jamessigha

 

 

 

Shifted (Avian, Mote Evolver, Our Circula Sound)

Guy Brewer je anglickým producentem mnoha tváří. Za období několika let jeho hudebního tvoření se mu podařilo vybudovat si svůj vlastní originální styl ve vodách neustále se vyvíjejícího hudebního žánru - techna. Jeho prvotní tvorba vychází na labelu Mote envolver a v roce 2011 zakládá s dalším anglickým producentem Ventressem společný label Avian. O rok později se taky stěhuje do Berlína a zároveň vydává velice pozitivně přijatý debutový album Crossed paths. Jeho hudba je daleko rozsáhlejší než jenom techno, Shifted je ovlivněný žánry jako drone, noise, industrial a má velký cit pro unikátní zvukový dizajn. Na jeho hudební talent můžete narazit pod dalšími pseudonymy jako Covered in Sand, Alexander Lewis anebo pod společným projektem se Sigha - A Model Authority.


http://soundcloud.com/shifted

http://www.facebook.com/shiftedUK

 

 

Elektrabel LIVE

Elektrabel, vlastním jménem Tomáš Hartl, patří ke špičce české elektronické scény. Rodilý Břeclavák diktuje už řadu let tou nejtvrdší, a přesto nejinteligentnější elektronikou, jaká je u nás k poslechu. Do dnešního dne si zahrál takřka v každém klubu a na festivalu v republice, i na pár úctyhodných místech ve světě, jako jsou berlínský Tresor či tokijský Womb. Vůbec poprvé dal o sobě vědět prostřednictvím českého Virtual Labelu, kde vyšla v roce 2001 jeho prvotina Untitled. Dva roky nato se mu podařila na české poměry nevídaná věc, kdy si jeho produkce všiml sám velký "Wizard", Jeff Mills, který mu posléze na sub-labelu Axis Records 6277 vydal první zahraniční vinyl MISSION 01 - Elektrabel EP. Následoval release Crocks, LP For Various Reasons, releasy na Edensonic, Pohjola a Antiritmo, ke kterým později přibyly další menší či větší labely, kde vydává i v současnosti. Jeho zvuk se stále vyznačuje údernou rytmikou a hypnotickými syntezátorovými smyčkami, ale v poslední době i hutnými plochami a pomalejšími beaty, kdy tu či onu část produkce hraje dle charakteru dané akce.

 

http://soundcloud.com/elektrabel

http://www.elektrabel.info/

 

 

Pluge

DJ a producent z Žirovnice, města na pomezí jihu Čech a Vysočiny, začal s hraním někdy v roce 2001. Od začátku ho oslovil švédský a následně britský zvuk techna, hlavně industriální poluce z Birminghamu. Jeho oblíbené labely v té době byly například Drumcode, Skunkworks a hlavně Downwards nebo Blueprint. S hraním začínal v okolí jeho domoviny a první úspěch se dostavil v roce 2003, kdy vyhrál DJ soutěž Mucholapka, kterou vymysleli Daho s Gingrem. V roce 2006 začíná s vlastní produkcí. S kamarády si pronajali zkušebnu ve zkrachovalé firmě na automobilové součástky, a o dva roky později společně s Dialectem a Wetrixem zakládají label Transporta rec. První díl vyšel v roce 2009 a doposud vzniklo celkově sedm dílů, poslední release vyšel na začátku března. V jeho aktuální tvorbě výrazně ubral na zběsilosti, ale stále hledá temný a deepový zvuk a zasněné melodie, které člověka dokážou odnést někam do vesmíru. Mezi labely, které v současné době hraje a sleduje, jsou Prologue, Pole, Mental Disorder, Ostgut Ton, Blueprint, Token,Perc trax, MDR, Fachwerk Digital, Delsin, Avian, Pole, Deeply rooted house, Hotsflush, Mote evolver a mnoho dalších. Nyní žije již třetím rokem v Praze, kde hraje v menších klubech a občasně pořádá deep techno večírky s názvem Dead Head.

 

http://soundcloud.com/pluge

http://transporta.technokracie.org/

 

 

Dialect

Pražský DJ Dialect začal poprvé koketovat s gramofony před 13-ti lety. Tehdy se coby mladý nadšenec elektronické hudby rozhodl přihlásit do pražské školy pro DJs LIVC, aby se zde seznámil se základy mixu. Do dnešní doby jste ho měli možnost slyšet a vidět hrát už téměř ve všech známějších klubech po celé ČR. Velkou ctí pro něj byla možnost zahrát si po boku takových jmen světové taneční scény jako například Paul Damage Bailey, The 65D Mavericks, Luka Baumann, Grovskopa, Bas Mooy, Charlton, Forbidden Society, Prolific a mnoho dalších. Dialecta definuje jeho osobitý sound, kterým se prezentuje jako DJ i jako producent. Železný techno zvuk se stal jeho osudem a temný industriální sound uslyšíte vždy, když hraje. Dialect je součástí CZ free labelu kaktusrec.org, kde vyšlo jeho debutové EP, které se pohybuje někde na pomezí rytmického noisu. Dialectovi tracky vyšli i na digitálních labelech v zahraničí, např. Belgii, Anglii, Holandsku, Německu a dalších. Naposledy pak Dialect vydal EP KomuProc, na českém labelu Krmelec Recordings dje Anse. Věnuje se taky provozování webového blogu technokracie.org a od začátku roku 2010 pak spolu s dvojkou Pluge a Wetrix provozují český techno free label transporta.technokracie.org.

 

http://transporta.technokracie.org/

http://transportarecords.bandcamp.com/

 

Akce jsou podporovány MČ Praha 3 v rámci projektu Nákladové nádraží Žižkov 2014 - www.nakladovenadrazizizkov.cz .

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016