PARTYINFO

 

ANGRY TECH(NO)

Datum konání:
01.03.2014 - sobota
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
up: Luke´s Anger live (UK), Joss Crooks (UK,CZ) - happy birthday DJ set, Ghándí, Redcliff, On_dra (CZ) (Spiritual Sound Lovers)
down: Rob Pearson (UK), Audiot (Spiritual), Dash
Popis:
vstup zdarma / po 21:00 80 Kč
Line-up:
Lineup horní stage:

21:00-22:00 ON-DRA /spiritual/
22:00-23:30 ANS /krmelec rec./
23:30-01:00 GHÁNDÍ /spiritual/
01:00-02:15 LUKE'S ANGER LIVE /don't, bonusround/
02:15-04:00 JOSS CROOKS
04:00-06:00 REDCLIFF /spiritual/

Lineup dolní stage:

21:00-23:30 DASH
23:30-02:00 ROB PEARSON /evasive, swag,plastic city/
02:00-04:00 AUDIOT /spiritual/
 
 
Párty Angry Tech(no) proběhne v sobotu v klubu Cross
Luke´s Anger: "Pokud je to živý a funky, tak se mi to libí!"

Vlastním jménem Luke Sanger studoval od roku 2003 v Bristolu hudební univerzitu Bath Spa a nyní žije v anglickém městě Norwich, kde nejen produkuje vlastní hudbu, ale také vyučuje v oboru Music technology. Svou tvorbu začal vydávat od roku 2005 na hudebních značkách Don´t nebo Tigerbass, ale především na svém vlastním, a dnes už velmi respektovaném, undergroundovém labelu BonusRound. Luke svá živá vystoupení popisuje jako experimental-funky-friendly-dancefloor techno, a ta se uskutečnila napříč celou Evropou i v USA. Tentokrát se vrací k nám do České republiky a vystoupí 1. března v klubu Cross společně se členy pražského soundsystemu Spiritual... O důvod více na rozhovor - přejeme hezké čtení!

 

Je skvělé mít tě po roce a půl zase v Praze! Tentokrát uslyšíme Tvůj úžasný live set v klubu Cross na párty Angry Tech(no) spolu se členy Spiritual Sound System, s nimiž už ses několikrát objevil v rámci jejich projektu Acidelika... Jak se těšíš na tuto párty? Máš ve svém live setu nějaký nový materiál? Co od tebe můžeme tentokrát očekávat?

Ano, opravdu se těším opět do Prahy a na to, až zase spatřím přátelské tváře lidí kolem Spiritual Sound System. Už jsem před několika lety v klubu Cross hrál a to místo mi opravdu utkvělo v paměti. Je naprosto úžasný! Mám tuny nového materiálu připraveného speciálně pro tuhle příležitost spolu s několika známějšími tracky.

Luke´s Anger

Vydáváš hudbu také pod jmény Duke Slammer a Bebop & Rocksteady. Mohl bys nám tyto projekty popsat?

Duke Slammer je poměrně nový. Konceptem je to prostě "elektronický funk", který čerpá z boogie nahrávek z počátku osmdesátých let a k tomu mísí electro a acid house. Zatím má dobrý ohlas a plánuju spoustu nahrávek na různých labelech. Převlek Bebop & Rocksteady jsme používali s Benem Pestem, když jsme spolu dělali muziku. Dali jsme taky dohromady nějaké live show a bylo z toho hodně hustý hardware techno. Je to ale tak trochu sporadický projekt, protože žijeme každý v jiném městě...

Jaké plány máš pro rok 2014? Jak pro svou vlastní produkci, tak i pro tvůj label BonusRound?

Na spadnutí je pár sedmipalcových nahrávek Duke Slammera, které vyjdou příští měsíc a jsou hodně o acidu. Pak jsou tu čtyři tracky dvanáctipalce Luke's Anger, která vychází u Horror Boogie, což je v poslední době moje první techno deska. Co se týče BonusRound, máme naplánované nové album od Dangerous Liaisons (výborný old school house) a taky nahrávku od Panic Bridge.


Luke’s Anger live je vždycky hodně originální, zajímavý a pestrý hudební zážitek, který určitě vyžaduje velký cit a talent. Můžeš nám popsat, jaké vybavení používáš při svých živých vystoupeních?

Jsem rád, že to vidíte a slyšíte takhle! Abych řekl pravdu, pořád svoje vybavení na vystoupení měním, protože mne dost brzy začne nudit a vlastně mne baví nechat se inspirovat prací s novými mašinkami. Momentálně miluju kontroler Ableton Push, což je v podstatě šílenej futuristickej groovebox, takže ten budu používat určitě a k tomu spoustu dalších věcí.

V dnešní době existuje jen málo tvůrců, kteří mají svůj vlastní a originální zvuk a my oceňujeme, že jsi jedním z nich. Můžeš nám trochu přiblížit, jak ses dostal k tvorbě elektronické hudby? Jak jsi začínal a kdo, nebo co tě inspirovalo a inspiruje dosud?

Myslím, že jsem začal v Anglii s free akcemi a festivaly na konci devadesátých let. Pamatuju si, že jsem někdy v té době viděl živě Squarepushera v malým stanu v Glastonbury. Bylo to hustý, měl všechno to šílený vybavení a pamatuju si, že jsem si říkal, o čem tohle všechno sakra je?! Pořád mě baví vydávání desek a živá vystoupení, stejně jako když jsem začínal. Pokud z toho budu mít tenhle pocit, budu v tom pokračovat.

Luke´s Anger

Děláš taky DJ mixy. Sleduješ současný vývoj v elektronické hudbě nebo nový materiál jiných tvůrců? Co ti dělá radost, nebo co naopak v této oblasti pokládáš za nudné?

Momentálně mě hodně baví Bandcamp! Objevil jsem tam vynikající tracky, které vytvořili lidi ve svých ložnicích třeba někde v Japonsku nebo v Brazílii. Je fajn narazit na něco, co možná slyšela jen hrstka lidí... Co se týče žánrů, tak v podstatě pokud je to živý a funky, tak se mi to libí!

Děkujeme moc za interview!
 
Ptala se Spiritual Sound System crew v únoru 2014.

foto: archiv

Britský producent Luke´s Anger se znovu představí v České republice a to v sobotu 1. března na akci Angry Tech(no) v klubu Cross!
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016