PARTYINFO

 

BYPASS

Datum konání:
01.03.2014 - sobota
Místo konání:
Řitka - Sokolovna Řitka
DJs:
Orbith (Elektra), Subgate (Creative), Brady & Few
Info:
http://www.bypass-party.cz
Popis:
start 21:00 vstup 150,- na miste / 100,- v předprodeji
 
 
Party Bypass slaví 11. narozeniny

Párty BYPASS slaví už neuvěřitelných 11 let fungování na taneční scéně a za tuto dobu toho „stihla“ opravdu hodně. Hostovala v několika klubech (Club K, Pekelnej bar, Fragola, Eureka, Kostel), má i pár sestřiček (Unique, Junction, WoodHouse, Deja-vu, BoomBoom), ale hlavně stihla hostit velká djská jména, a to nejen tuzemská, ale i mezinárodní (Colin Dale, Arthur Keen, Darren Gregory, Justin Time, Majki, Chris Sadler, Pat Bedeau, atd.). Oslava toho výročí by proto měla být něčím speciálním a proto se dvojice rezidentů, Brady & Few, rozhodli pozvat představitele toho nejlepšího aktuálního tech house soundu a v současné době „most wanted“ dvojici Orbith a Subgate. Ani prostor nezůstal obyčejný. Výroční party BYPASS protentokrát hostí skolovna na Řitce, která svoji kapacitou bez problému postačí. Pro pražské publikum zajisté užitečná informace - bus č.321 jezdí ze Smíchovského nádraží každou půlhodinu a cesta na Řitku trvá pouze 20 minut. Je to tedy ideální příležitost zažít dobrodružný výlet za párty, na kterou nikdy nezapomenete.



 

 

DJ Orbith:

Své DJské začátky odbyl už v roce 1996, kdy vystupoval v brněnském klubu Fan Favorit. Během tehdejšího pravidelného hraní si postupně získal mnoho příznivců a zájem o jeho vystoupení stále rostl. Aleš si zkrátka dokázal získat party people na svou stranu, a to nejen díky svým promyšleným setům, ale také díky spontánnímu a energickému vystupování a velmi vstřícné komunikaci s publikem. DJ Orbith se stal pro fanoušky taneční hudby nepřehlédnutelným – postupem času každý, kdo chodil na party, znal jeho jméno. Velkým důvodem, tedy kromě výše zmíněného, byl fakt, ze Aleš přinesl na českou taneční scénu něco nového – styl elektro, který v té době u nás nikdo jiný nehrál. Ano, byl to DJ Orbith, který představil elektro českému publiku – a s velkým úspěchem. Aby také ne, v té době čeští clubbeři, zvyklí na obvyklou „dávku“ techna a houseu, s otevřenou náručí okamžitě uvítali nový styl, navíc servírovaný od charizmatického, neokoukaného DJe. Od té doby Orbithova popularita strmě rostla a jeho jméno se začalo často objevovat v line-upech velkých a známých akcích té doby, jako byly eventy Orion Hall, či Citadela. O Orbitha začal být zájem – čeští promotéři tušili, že právě tento mladý Brňák zajistí jejich party solidní účast. V roce 2001 se už Orbith mohl pyšnit titulem „Objev roku“, získaný v prestižní české anketě Dance Awards a o 2 roky později tutéž anketu vyhrál, coby „Nejlepší DJ“. Od té doby pravidelně vystupuje po celé ČR, a to jak v klubech, tak na velkých akcích (např. Summer of Love, Electric Kingdom Czech, Cocoon clubbing world tour Czech) a kromě toho se postupně dostává i do zahraničí (Mayday Hungary, M25 Poland, Nemo club Belarus). Od roku 2003 se stal rezidentem akcí Elektra v pražské Roxy, ke které později přibyla i brněnská edice. Aleš si mnoho příznivců získal i díky sérii tří mix kompilaci pojmenovaných Progresive Session, které namíchal pro známý český časopis o elektronické hudbě –XMAG. První kroky k vlastní produkci pak Orbith učinil v roce 2001 – na kompilaci Elektronik Basslines mu vyšel jeho první track „Fussganger“. O rok později vydal na českém labelu Licker „Fussganger rmx“ a následoval singl „No Money No Love“ v roce 2005 (sampler Summer of Love s Alter Ego, Elektrochemie LK, Richie Hawtin). Jeho zatím posledním producentským počinem je EP Phantom – deska, kterou společně s Michalem Poliakem vydal na labelu Qrime Records.

 

 

DJ Subgate:

Svou kariéru odstartoval v roce 2001. Z počátku se prezentoval dynamickým a nekompromisním technosoundem. Díky talentu se za relativně krátkou dobu prosadil především na severu Čech, kde se stal rezidentem dnes již legendárního libereckého klubu Liquid a vystoupil na řadě prestižních parties v tomto regionu.
V roce 2003 ho pod svá křídla přijala agilní agentura Dynamic line známá pořádáním prestižního letního festivalu s originálním konceptem Shotgun Euro. Rok 2004 byl pro Subgatea dalším krokem vpřed. Se svým recordbagem objíždí větší i menší kluby po celé České republice, je hostem několika rádiových pořadů, stává se spolupořadatelem festivalu Shotgun Euro a jeho nejsilnějším zážitkem je vystoupení po boku amerického dje a producenta Donella Knoxe v ostravském Fabricu.
V roce 2005 přechází jako dj pod bookingovou agenturu Encorebooking a je součástí dnes již zaniklého dvoučlenného projektu Subrez, s kterým vystupoval ve speciální 4 decks show. Tento rok je pro Subgatea zásadním v jeho vnímání hudby, kdy se aktivně seznamuje s minimal technem a jeho doposud prezentovaný sound se výrazně mění a vyvíjí.
Na podzim roku 2007 se stává spolupořadatelem úspěšných afterparties po světoznámých halových akcích jako jsou Transmission nebo Sensation White v pražské Retro Music Hall.
Rok 2008 je pro Subgatea rokem plným změn a důležitých okamžiků. Se svým recordbagem odjíždí na dalekou Sri Lanku, kde vystupuje na nespočtu Beach parties. Podílí se na pořádání afterparties v pražské Retro Music Hall a zároveň na dalším ročníku festivalu Shotgun Euro.
Jeho sound prochází opět zásadními změnami a pohybuje se na pomezí minimalu, tech-housu a techna s prvky electra. Jeho základnou je především hlavní město Praha, kde vystupuje v prestižních klubech jako jsou Roxy, Mecca, Vertigo, Retro Music Hall, Občanská Plovárna, Zero bar, Havana club nebo působivý Central Station.
V současnosti úzce spolupracuje na společných projektech s djane Katie. Za zmínku stojí společné mixované cd We love it minimal, projekt ,,Kyvadlo´´ a společná rezidentní noc Creative, jejíž úkolem je kromě spojení taneční scény s uměleckou scénou udělat party nevšední a originální. Mimo těchto aktivit si pořizuje domácí studio a začíná produkovat vlastní hudbu, která je nezbytná pro jeho budoucí vývoj.
Kromě djingu je píšícím redaktorem pro přední server Techno.cz mapující českou elektronickou scénu.

 

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016