PARTYINFO

 

THE MEN

Datum konání:
21.03.2014 - pátek
Místo konání:
Brno - Favál
Live:
The Men
Popis:
start: 19.00 200,- Kč + poplatky Ticketpro 250,- Kč na místě v den koncertu
 
 
Sedmička přivítá americkou rockovou partu The Men

The Men vznikli v roce 2008 v Brooklynu v New Yorku. Prvními členy byli Nick Chiericozzi a Mark Perro, kteří přišli z rozpadlých Fucking Hell. Pronajali si suterén a donekonečna zkoušeli. Výsledkem byla demonahrávka pěti skladeb, které Mark nahrál na čtyřstopový Tascam. Udělali 30 kazet, které rozdávali.

 


Začátkem roku 2009 se k nim přidal Chris Hansell a začali vystupovat naživo. Nejdřív hráli všichni na všechno, ale nakonec si rozdělili nástroje následovně - Mark na bicí, Chris na basu a Nick na kytaru, přičemž zpívali všichni. Po čtyřpísničkovém EP We Are the Men, nahraném během jednoho odpoledne, se vydali na první letní turné. Na podzim se vrátili k Willu Killingsworthovi, který s nimi nahrál EP, a natočili společně první album Immaculada LP – bylo dokončeno následujícího roku v květnu v Massachusetts Rich Samis, jejich kamarád, jim navrhl obal a později s nimi začal spolupracovat jako bedňák. 

V roce 2010 natočila kapela druhé album Leave Home ve studiu Python Patrol Studios. Krátce po nahrávání se Rich Samis oficiálně stává bubeníkem The Men a představuje jim kamaráda Kevina Faulknera, který je vyfotil na obal desky. Album vyšlo u Sacred Bones Records v roce 2011 a The Men vzápětí podnikli rozsáhlé turné.

Dalším albem bylo Open Your Heart, opět s Benem Greenbergem jako producentem a zvukovým inženýrem. Kapela si trochu prohodila nástroje - Mark Perro hrál na kytaru, Nick Chiericozzi na kytaru, Chris Hansell na basu, Rich Samis na bicí a Kevin Faulkner poprvé přispěl hrou na steel kytaru. 

Krátce po nahrávání se kapela rozloučila s Chrisem Hansellem. Nahradil ho Ben Greenberg. The Men i nadále všichni zpívali. Open Your Heart vyšlo v roce 2012. The Men v tom roce odehráli na 200 koncertů. Během pauzy v Big Indian, NY natočili během několika týdnů další album New Moon. Vyšlo v březnu 2013 a z Greenberga v té době již byl rovnocenný člen kapely hrající na basu, kytaru, zpívající i skládající nový materiál. 

V říjnu 2013 vyšlo EP Campfire Songs EP, které vzniklo při nahrávání alba New Moon.


TRACKLIST

01 - I Saw Her Face
02 - The Seeds
03 - Water Babies
04 - Turn Your Color
05 - Patience

Před vydáním alba New Moon kapela nahrála třináct skladeb, které vznikly ze 40 demáčů z roku 2012. Z těchto třinácti se osm dostane na připravované nové LP u Sacred Bones nazvané Tomorrow's Hits. Album vzniklo ve špičkovém studiu, což bude znát na jeho zvuku. The Men tak rozšiřují svou zvukovou paletu – a utvrzují posluchače v jednom - The Men jsou špičková rocková parta. 

Ochutnávku v podobě prvního singlu s názvem Pearly Gates si můžete poslechnout zde:

Po práci na novém albu je čeká náročné turné s osmatřiceti koncerty, z nichž jeden se odehraje také v Praze. Stane se tak 21.3. na strahovské Sedmičce.


Vstupenky za 200,- Kč + poplatky zakoupíte v síti Ticketpro. Na místě v den koncertu za 250,- Kč.

Více info na:
www.wearethemen.blogspot.com
www.facebook.com/We-Are-The-Men
www.klub007strahov.cz
www.facebook.com/klub007strahov
www.dsmacku.com
www.facebook.com/dsmackupromotion

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016