PARTYINFO

 

EXCELENT JUKEBOX

Datum konání:
21.04.2014 - pondělí
Místo konání:
Praha - Lucerna Music Bar
DJs:
Cut Copy, Deaths
Info:
http://www.facebook.com...
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Cut Copy: "Naše hudba je pozitivní, ale zároveň otevřena jisté beznaději..." Excelent Jukebox: Předskokany Cut Copy budou Deaths
Excelent Jukebox: Cut Copy znovu v Praze

Již za dva měsíce vystoupí v Praze australská kapela Cut Copy. Miláček elektronické taneční scény se představí 21. dubna v Lucerna Music Baru v rámci koncertní série Excelent Jukebox.

 

 

Čtveřice, jež se dala dohromady v roce 2001 v Melbourne, se do České republiky podívá již podruhé, tentokrát však v rámci svého světového turné k nové desce Free Your Mind, která vyšla v listopadu 2013. Desku produkoval Dave Fridmann (Tame Impala, MGMT, The Flaming Lips) a možná i díky jemu je to hudební cesta plná spirituálních poutí, pozvánkou k zamyšlení se nad vlastní existencí a sdílení absolutní radosti z hudby. Radost měli i hudební kritici; ti z renomovaného serveru Stereogum ho nedávno zvolili albem týdne, The Consequence of Sound zase vyzdvihl schopnost kapely sbližovat indie s ryzí elektronikou hraničící až s kraut-zvuky plných kosmickými ozvěnami.

 

 

Cut Copy jsou ostatně na pozitivní recenze zvyklí, a dalo by se říci, že si je hudební kritika oblíbila stejně tak jako jejich početná armáda fanoušků. Předchozí album Zonoscope vyhrálo Aria Awards za nejlepší taneční nahrávku 2011 a hned poté bylo nominováno jako nejlepší Best Dance/Electronica na Grammy Awards 2012. Jejich inspirace UK acid house i hlubokým psychedelickým rave společně se štědrou dávkou devadesátkových rytmů i chytlavých melodií, potěší skalní příznivce elektronické taneční hudby, ale i fajnšmekry, jež si potrpí na opravdu precizní kombinaci new wave a synth-popu v jeho nejlepší verzi.

 

 

Přijďte se podívat na to, jak australští Cut Copy rozjedou svojí našlápnutou show pořádanou v rámci série Excelent Jukebox 21. dubna v Lucerna Music Baru! Vstupenky seženete již teď v síti Ticketpro za cenu 420.- Kč + poplatky.

 
Excelent Jukebox: Cut Copy v Lucerna Music Baru

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016