PARTYINFO

 

EXCELENT JUKEBOX

Datum konání:
21.04.2014 - pondělí
Místo konání:
Praha - Lucerna Music Bar
DJs:
Cut Copy, Deaths
Info:
http://www.facebook.com...
 
1 čtenář Techno.cz byl na této akci
 
Cut Copy: "Naše hudba je pozitivní, ale zároveň otevřena jisté beznaději..."

Ve druhé polovině dubna se do Prahy vrátí australská kapela Cut Copy, která se na hudební scéně pohybuje už déle než třináct let. Ještě předtím, než se tahle čistě mužská formace představí v pražském Lucerna Music Baru, jsem jednomu ze členů položila několik otázek... Jak vnímají stále se rozrůstající počet indie rockových kapel? Jsou tihle pánové od protinožců stejně pozitivní jako jejich skladby?

 

Začněme hezky od začátku, Mitchelli... Mohl bys čtenářům připomenout vaše začátky? Jak jste se vlastně potkali?

Já a Tim jsme vyrůstali v sousedních městech, takže jsme se potkali ještě na střední škole. O pár let později jsme se přestěhovali do Melbourne, kde jsme trávili spoustu času s naším dalším kamarádem Danem. Právě on Cut Copy založil, ale jako sólový projekt, se kterým vystupoval. Časem se však rozhodl, že ho chce rozšířit na kapelu, které jsme se pak stali součástí a na hudbě jsme začali pracovat společně.

Když jsem poslouchala vaši hudbu, uvědomila jsem si, že žádná z vašich desek nespadá do jednoho konkrétního žánru – některé vaše skladby by se daly označit jako indie rock, jiné zase jako taneční hudba. Zajímá vás elektronická scéna stejně tak jako indie rocková?

Určitě! Zajímá nás spousta hudby. Vnímáme hudbu spíše z pozice fanoušků než hudebníků a snažíme se všechny ty různorodé vjemy do naší hudby začlenit.

Cut Copy

Řekla bych, že se v posledních letech indie rock, stejně jako třeba synth-pop, stal velmi populárním. A počet kapel, které tyhle žánry reprezentují, se taktéž rozrostl. Co si o tom myslíte? Necítíte se tímhle boomem nějak ohroženi, nebo jste rádi, že to lidi tak žerou?

Myslím, že stále víc kapel do své hudby začleňuje elektronické prvky a stejně tak i při živých vystoupeních. A když jsou ty skladby dobré, tak je to fajn.

Vaše skladby jsou hodně veselé a pozitivní... Jste takoví i v osobním životě? Nebo kde se k takové hudbě necháváte inspirovat?

Je to tak. Řekl bych, že jsme v zásadě dost pozitivní lidi - hodně si užíváme to, co děláme, a rádi se ve společnosti bavíme. Naše hudba je trochu podobná té, jakou dělají Beach Boys v tom, že je pozitivní, ale zároveň otevřena jisté beznaději.

Cut Copy

Máte kromě nadcházející tour ještě nějaké plány, o kterých byste mohli něco prozradit?

Na turné budeme rok a podíváme se na tolik míst, kolik jen bude možné objet. A taky jsme připravili něco k mezinárodní akci "Record Store Day". Tahle věc vyjde hodně brzy!

V dubnu se po třech letech s kapelou vrátíte do Prahy. Máte na ni dobré vzpomínky?

Rozhodně! Posledně jsme si to u vás užili, tak doufáme, že zas přijde skvělé publikum. A taky bych mohl dostat zpátky peníze, které jsem u vás posledně prohrál v pokeru... :)

Díky za tvůj čas a snad si to v Praze zase užijete!

Ptala se abayo v březnu 2014.

foto: archiv

Australská kapela Cut Copy se znovu představí v České republice a to 21. dubna na akci Excelent Jukebox v klubu Lucerna Music Bar! 

 
Excelent Jukebox: Předskokany Cut Copy budou Deaths Excelent Jukebox: Cut Copy znovu v Praze Excelent Jukebox: Cut Copy v Lucerna Music Baru

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016