PARTYINFO

 

ROCK FOR PEOPLE 2012

flyer
Datum konání:
03.07.2012 - 06.07.2012
Místo konání:
Hradec Králové - Festival Park, letiště
Live:
The Prodigy, Orbital, Flogging Molly, Skrillex, Example, Pete Doherty, Two Door Cinema Club, Irié Révoltés, August Burns Red, Franz Ferdinand, The Kooks, Enter Shikari, The Subways, Lords of Lightning, Architects, Bags, Carlos and His Coyotes, Corposant, Gerda Blank, Shogun Tokugawa, The Switch, Punkhart, Hentai Corporation, DJ Pinocchio, Zoufale sexy, Kyanid, 1st Choice, Cirkus Ponorka, The Chancers, Puding paní Elvisovej, Prago Union, DJ Friky, Hiffi and Jacob, Niceland, Lus3, Lavagance, Gang Ala Basta, Scifi Psi, Real Transported Man, DJ Josef Sedloň, Tofu Fighters, Liwid, Rara Avis, Koblížci, Goddfelas, Evelynne, A Banquet, Sunflower Caravan, DJ Robot, tba
Info:
http://www.rockforpeople.cz
 
 
Dnes startuje Rock for People – pro očekávaný rekordní počet návštěvníků připravil i sci-fi zónu plnou překvapení

Multižánrová hudební přehlídka Rock for People dnes dvě hodiny po poledni otevře nepřehlédnutelnou vstupní bránu prvním fanoušků. Ti se do Festivalparku v Hradci Králové sjíždějí od pondělního rána. Ještě před úterním tzv. Večírkem pro nedočkavé uspořádali sami fanoušci spontánní koncert kapel Rattle Bucket, Czechpoint a High Society v restauraci, která je součástí 24-hodinové zóny před hlavním vstupem. Vystoupením kolem 22.00 nadšeně tleskalo už kolem 3 tisícovek fanoušků. Dnešní Večírek vygraduje koncerty Charlie Straight, Anety Langerové, Tomáše Kluse, Cocotte Minute nebo Polemic. „Na dnešek je připraven speciální program oslavující letošní osmnácté narozeniny festivalu v čele kapelami Bílá nemoc nebo Medvěd 009, které vystupovaly na historicky prvním ročníku Rock for People v roce 1995,“ říká Michal Thomes, ředitel Rock for People.

 

Vedle mnoha jiných novinek se očekávaných 30 000 návštěvníků může letos těšit na unikátní technickou a přírodovědnou zónu, která vznikla díky podpoře Ministerstva školství, tělovýchovy a mládeže. Interaktivní prezentace v areálu je koncipována tak, aby se každý z návštěvníků od malých dětí až po dříve narozené pobavil a zároveň poučil. Zájemci se tak budou moci seznámit  s řadou zajímavostí od cykloelektrárny, ovládání technologií myšlenkou, termokamery, Úžasné divadlo fyziky, až po workshopy a programy pro děti jako pozorování noční oblohy apod.  Součástí tohoto projektu s více než 100 exponátů, vynálezů nebo dokonce živých zvířat je i spektakulární performance Lords of Lightning pracující s principem Teslovy cívky.

 

Festival se naplno, tj. na čtrnácti scénách rozjede ve středu 4. července. Na hlavních scénách vystoupí například zástupci britské indie rockové scény Franz Ferdinand či  Two Door Cinema Club, electro-punkoví The Prodigy, post-hardcorový kvartet Enter Shikari, rap-hoperová hvězda Example či domácí Tata Bojs.

 

Největším lákadlem čtvrtečního programu i celého festivalu jsou legendární Faith no More, kteří chystají unikátní vizuální show. Ne náhodou v předprodejích zmizely všechny jednodenní vstupenky. 5. července do Hradce králové dále zamíří hvězda progresivní elektroniky Skrillex, britští indie-rockoví lamači dívčích srdcí The Kooks, veselá punk-rocková partička Flogging Molly či křehká písničkářka Selah Sue. Plnoletost Rock for People v pátek završí post-hardcoroví Architects, výbušný lo-fi electro experiment Crystal Castles, divokou alternativní popovou párty pak rozjedou dánští The Asteroids Galaxy Tour. Poslední den festivalu se představí i velká jména české a slovenské scény jako Monkey Business, Horkýže slíže či Support Lesbiens.

 

Vstupenky na festival jsou v prodeji už pouze na místě za 1 800 Kč. Na každý den bude uvolněn do prodeje i omezený počet jednodenních vstupenek v ceně 1 200 Kč. Více na www.rockforpeople.cz

 

Během čtyř festivalových dnů se na Rock for People vystřídá přes 150 účinkujících a program nabízí na 280 položek. Vedle hudebních zážitků čeká na návštěvníky například divadelní aréna, streetballové hřiště, moderní komunikační technikou nacpané zóny T-Mobile a Google, hudební či taneční dílny. Poslední anoncovanou novinkou letošního ročníku je přírodovědecká a technická zóna.

Pořadatelé Rock for People dbají vedle pestré dramaturgie i na komfort festivalových návštěvníků. Proto letos ve festivalovém areálu nechybí bankomat, velkokapacitní uzamykatelná úschovna, snídaně ve stanových městech, čerstvé potraviny ve festivalovém Spar-City shopu, prodloužená platnost zpětných jízdenek Českých drah za 50 % ceny, více vody (i té za hubičku), toalet, ale také více signálu wi-fi a naprosto luxusních verzí mobilních aplikací Festivalového průvodce… Posílená byla i kyvadlová doprava z nádraží. Pro letošní ročník přichází Rock for People také s exkluzivní kolekcí merchandisingu, která nabízí ve festivalovém designu provedené holínky, dámské tunely na hlavu nebo slušivé dvoudílné plavky.

 

Generálním partnerem festivalu je společnost T-Mobile, hlavními partnery - jsou Pivovary Staropramen a Google, partnerem Stock Plzeň a hlavním mediálním partnerem Evropa 2. Veškeré další informace jsou k dispozici na www.rockforpeople.cz, na www.facebook.com/rockforpeople či na síti Google+.

 
Rock for People s 290 hodinami zážitků se blíží – na čtvrtek 5. 7. s Faith No More zbývají poslední vstupenky Party náboj Rock for People posílí i desítky DJs; 
za gramofony stanou Horkýže slíže nebo Tata Bojs Red Bull Tourbus přiveze na Rock for People přes 30 kapel Rock for People se i letos zazelená a bude obhajovat prvenství v šetrném přístupu k životnímu prostředí Na Rock for People vyroste rozkošné dřevěné šapitó - pastva pro oči i prostor pro rekordní koncerty Rock for People překvapí návštěvníky také hudebními hvězdami z pěti zemí střední a východní Evropy Na RfP vykřičí svůj hněv britská senzace Architects Rock for People oslní blesky a výboje: před tuzemským publikem se poprvé představí sršící Lords of Lightning Faith No More i The Prodigy odehrají na Rock for People „celovečerní koncerty“, další kapely vezou čerstvé novinky Tahouny letošního festivalu Rock for People se stanou Faith No More vedeni „šíleným géniem“ Mikem Pattonem Festival Rock for People přitvrzuje a zrychluje: přijedou Refused, I Killed The Prom Queen, H2O a The Computers Rock for People bude ve znamení energie a tance: The Prodigy, Orbital, Flogging Molly a volenka na runwayi RfP naděluje k 18. narozeninám: Franz Ferdinand, The Kooks, Enter Shikari, The Subways a levnější vstupenky Jeden z headlinerů letošního Rock for People, hvězda dubstepu a electro stylu Skrillex, dnešní noci dosáhl na tři ceny Grammy Skrillex, Example, Pete Doherty, Two Door Cinema Club, Irié Révoltés a August Burns Red vystoupí na RfP

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Report z Rock for People od Sody Postřehy z prvního dne Rock for People od Sody
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016