REPORT

 

Report z Orion Hallu od Jukiho

Juki si tentokrát vzal na paškál Orion Hall a jak říká, byla to jedna z nejrozporuplnějších akcí, který za poslední rok navštívil. Dále jsme do reportů přidali linky na všechny fotky z orionu u nás.

 
---------------------------------------------------------------
Report a Fotky z Orionu u Mellowa
Orion Hall - fotky by Dave
Orion Hall - fotky by Gonza
Orion Hall - fotky by Dan KafkaOrion Hall - report od Mammotha
---------------------------------------------------------------

ORION HALL 9 - SVEN VATH

Tak nevím. Tahle party se zařadila mezi ty nejrozporuplnější, které jsem měl v posledním roce příležitost navštívit. Akce oplývající skvělou myšlenkou, výborným obsazením a přítomností mnoha přátel ze všech koutů bývalého Československa, neustále doprovázena drobnými organizačními i technickými lapsy. Zhruba tak by se dalo ve zkratce charakterizovat deváté pokračování nejnavštěvovanější technoparty u nás, počin agentury Gproductions - Orion Hall.

Opět byla posazena do architektonicky skvostné haly Z na brněnském výstavišti a opět došlo k repríze menších či větších pochybení.
Pro některé špás natolik drahý, že lze silně pochybovati o jejich budoucí účasti. Abychom ale, nezačali hned tak zhurta...

Celý den se nesl v obrovské nervozitě z napjatého očekávání úderu osmé hodiny večerní, kdy celý gigantický šrumec oficiálně odstartoval. Jindy pilným studentům či vzorným pracovníkům tančily myšlenky kdesi v oblacích, někteří si pro jistotu rozvrhli alternativní plán a do zaměstnání nepřišli vůbec. Tak či onak, všichni se podrobili spirituální přípravě na cestu do dalekého souhvězdí, dimenze tvrdých rytmů a zvuků techna. Cesta vlakem - již tradičně oduševněle humorná proběhla bez větších komplikací a ke vstupu do areálu jsme se dostali něco málo před devátou hodinou. Hned první zarážející skutečností byl obrovský dav lidí, tísnící se u jedné jediné! branky vesele vytvořiv efekt velkého špuntu, v jehož důsledku se úspěšné překonání první orionské nástrahy stalo opravdovým mistrovstvím. Později se prý bezpečnostní službě podařil husarský kousek, když ve snaze pomoci otevřela bránu druhou a v chaosu se dovnitř vtlačilo několik desítek po vzduchu lapajících partypeople. Hm. Taky varianta. :o)

Cestou k hale nás přepadl rafinovaně kamuflovaný promotér obdarovávající příchozí klubery zářivě barevnými letáčky a agilní patnáctník s nabídkou jakýchsi "koláčů". S tvarohem nerad. Děkuji.

Prostory jsou po vizuální stránce naprosto fascinující, stejně jako pro hudební produkci naprosto nevhodné. Hned po vstupu na nás sedla podivná směs zvuků, tu beat z prava, tuhle z leva či cvrkot tonů nejrůznějších výšek v kopuli stavby. Nyní je už jasné, že pracné a nákladné snahy o nejprofesionálnější ozvučení nepomohou. Škoda.

"No nic, přišli jsme se bavit, bavme se tedy nejlépe jak umíme".- Tak takhle naštěstí uvažovala většina kluberů, kterých bylo vskutku požehnaně. Počet se blížil k číslu X???????X (skoro 10.000, pozn. Dan) a utvořil obrovské, ba přímo gigantické mraveniště tvorů pestrobarevných hlav a svršků. Přál bych vám vidět tu nádheru z galerie v prvním patře. Atmosféra (sic jemně omezená neuveřitelným chladem) byla již řádně v pohybu, přesně tak jak se na správné párty sluší a patří.

Tanečníci to brali s fortelem, stejně tak jako houževnaté končetiny umělců za gramofony. Prvním v řadě stál odborník na slovo vzatý dj Skipworker jehož výkon dle slov přítomných zaslouží přinejmenším hluboké uznání. Sám jsem byl účasten pouze pár minut, tudíž hodnotit pochopitelně nemohu. Za to následující La Di Du si již celý dav i s mou maličkostí vychutnal do sytosti a nutno poznamenat, že se tentokráte skutečně velmi, velmi snažila. Nastoupivší dj Kaisersoze se samozřejmě nenechal zahanbit a naládoval do několikatisícového kotle nekompromisní žhavé techno, čímž zdárně připravil publikum k ostré vesmírné jízdě na palubě německé lodi - Sven Väth. A že to byla jízda náramně pekelná !!! Cestou jsme prosvištěli velkým množstvím tanečních stylů, dokonce nás čekal průlet mlhovinou techhouseových či progresshouseových rytmů. Sven je ve svém oboru pánem a svou pozici toho "nej" určitě potvrdil. Čekal nás přestup a kormidla se chytil rakouský oblíbenec dj - Felipe. Neupejpal se servírovat desky s nádechem tech - tranceu a celou party postupně dováděl ke konci. Ujmul - li se několika následující přídavků on sám, či snad Sven, nevím.
Celou atmosféru doplňovaly projekce od Phase, které si rozhodně zaslouží velikou pochvalu.

A ted k tomu nejapnému a naprosto trapnému chování ráno u šaten. Krádež je věcí, jíž se účastní pouze vygumovaný primitiv a velmi mne rmoutí, že se mezi námi i tací najdou. A jak vidět, není jich málo. Všichni, kteří jste kradli - buďte prokleti!. Smůla. Tyto skutečnosti rázem degradovaly jinak pěkný hudební a společenský zážitek, jež nám Gproductions připravili.

After party, již tradičně proběhla v klubu Edison Garden a atmosférou na tom nebyla o nic hůře. Sešlo se nás zde vskutku požehnaně a společnými silami se nám podařilo celý taneční maraton úspěšně uzavřít.

Text : Juki - juki@techno.cz
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016