REPORT

 

Anketa: SOL vs. Hradhouse

Summer Of Love a Hradhouse patří již několik let mezi pilíře domácí festivalové sezóny. I letos se obě akce podle očekávání vydařily a my vám už tradičně nabízíme názory některých účastníků.

 

Flash (Techno.cz)
Letošni SOL byl z mého pohledu stejně jako vždy perfektně zvládnutou akcí, kterou považuju za absolutní vrchol letní festivalové sezóny. Pořadatelům nemám co vytknout, snad jen to, že na barech došla vodka. Na SOL se obvykle zdržuji především na hlavní stagi a podnikám jen minimální výpady na jiné scény. Proto mohu hodnotit především jen dění na hlavní scéně. A tam byla atmosféra fantastická. Z pohledu fotografa a novináře vysoce oceňuji to, že mne tentokráte nikdo ze svalovců od ochranky nebránil v mé práci. Mohl jsem si fotografovat kde jsem chtěl a co jsem chtěl. A to bylo pro mě podstatné. Jen kladné ohlasy mela SOL i u mých plzeňských přátel, se kterými jsme včera akci
podrobně rozebírali.

Dancer (Techno.cz)
dancerNa Summer of Love je vidět, že není třeba vozit pořád nové obrovské hvězdy a plnit lineup jmény slavných kapel, které vlastně kapely ani nejsou. Produkce se zlepšuje rok od roku a myslím, že návštěvníci byli velmi spokojeni. Nějaké drobné nedostatky se najdou vždycky, ale u tolika lidí pohromadě se tomu nedá vyhnout. Poděkování patří nejen Alešovi Blehů, ale celému produkčnímu týmu a všem kdo nám ten pobyt v Pardubicích nějakým způsobem zpříjemnili. Rád se na tento festival vrátím i příští rok.
 
dahoDaho (Nula2)
Festival Summer of Love pro mě jako dje, dá se říci, už tradičně vždy na konci léta znamená vytáhnout staré legendární desky a připomenout ostatním, jak vypadala taneční hudba deseti lety a více. Je to i pro mě samého velice nostalgická záležitost a věřím, že v tom nejsem sám.
Jinak považuji Summer Of love za jeden z nejlepších festivalů s obrovskou tradicí. Přežil doby dobré i zlé, což jistě o něčem svědčí. Rovněž je velice příkladné, s jakým přístupem celou věc bere pardubický organizační tým, a že do této akce dávají kus srdce. Přijde mi, že na prvním místě není jen finanční zisk, ale pradávná, daleko hlubší myšlenka..... !!!

Sanny (sewer.techno.cz)
Festival Summer of Love je pojmem, který v dnešní době zná téměř každý. Pro mne osobně po loňském zážitku byla volba jak strávit onu noc 21.srpna jasná. Nejsilnější lineup ze všech letošních eventů, příjemné ceny na barech (za to patří Alešovi Blehovi a SOL crew velký dík, že svůj slib dodrželi) a pohodová atmosféra, tak stručně bych charakterizoval letošní ročník. Škoda počasí, které sice vydrželo, ale k ránu bylo přeci jen poměrně chladno. Co se týká organizace, tak kromě zdlouhavého prodeje lístků nebo vyřizování akreditací jsem nic závažnějšího nezaznamenal a tak jsem se mohl nerušeně zaposlouchat do setů a koncertů svých oblíbenců. Nejvíce mne zaujali Spyro, Skyline, Rai, Corvin Dalek a DJs z U Merkura Sound Systemu.juki

Juki (Techno.cz)
Vzhledem k tomu, ze jsem byl na Summer of Love pracovně a staral se o produkci, těžko můžu akci chválit, nebo kritizovat. Vezmu to tedy z té druhé strany. Počtem lidí to byl největší taneční festival tohoto roku, počasí vyšlo super a problémy až na drobnosti nebyly téměř nikde. Osobně mě uchvátila příjemná atmosféra a perfektní nálada - jak mezi návštěvníky, tak mezi pořadateli. Nejvíce jsem ocenil pivko za dvacku a odpovědnou bezpečnostní službu. SoL se povedlo na jedničku a jak řekl Aleš Bleha, byl to "mejdan letošního léta".

clubberMichal (Clubber.cz)
Na obou festivalech byly jasně vidět dlouholeté zkušenosti promotérů v jejich pořádání a na návštěvníky nečekala žádná větší nepříjemná překvapení. Hradhouse navíc opět jasně potvrdil, že je moravskou festivalovou jedničkou.

Gonza (Techno.cz)
Pardubické Summer of Love si vždy drželo vysoký standard (přece jen už ho dělá Aleš Bleha nějaký ten pátek) a i letos tomu nebylo jinak. Sice po prozkoumání minulého a letošního lineupu se hodně
změn neudálo, ale i tak byl SOL2004 hodně zajímavý a i tak bylo z čeho vybírat. A mé plusy a mínusy? Trochu bych si postesknul nad opravdu malou účastí živých kapel (chyběli mi třeba naši
chilloutoví experti Soil nebo Alvik), odpolední problém se zvukem (elektřinou) v U:mix stanu nebo dlouhé fronty na pivo. K plusům pak patří vše ostatní: od organizační bezproblémovosti, přes
kvalitní hudbu, umoudřelé se počasí až po samozřejmě skvělou atmosféru.

Myclick (Techno.cz)face
Krize taneční scény? Prach? Nahuštěná pódia? Přemrštěné ceny na stáncích? Ani náhodou! Skoro jako by nám Pražákům chtěli ve městě perníku ukázat, že to opravdu jde, aby clubber neremcal… Letošní Léto lásky bude určitě opět sahat v anketách oblíbenosti na příčky nejvyšší. Překvapivě vysoká cena vstupného ani tentokrát party people neodradila a ti se opravdu bavili na maximum – návleky ani kožíšky z gauče už tady v matičce stověžaté opravdu nemáme. :) Počasí vymeditované, line-up pestrý, výkony ucházející, koncentrace drog vysoká, zvuk v pořádku, světla v pořádku a dokonce zbyly peníze i na ohňostroj. Co víc si přát? Snad jen méně festivalové únavy, to už je ale jen můj osobní problém…

Mellow (Techno.cz)
Pardubice ruleZ!

ecsonEcson Waldes (www.ecsonwaldes.com)
Na Summer jsem se těšil, minulej rok byl skvělej, tak jsem byl plnej očekávání. A nebyl jsem zklamán, z mé strany naprostá spokojenost! Aleš to dělá poctivě, zaslouží si po právu úspěch a ten se mu v návštěvnosti taky dostavil! Vozí na Sol kvalitní muziku a hlavně zdůrazňuju, že ne jen ověřený jména, ale taky nový tváře což je u nás dost ojedinělej přístup!
Sol je letos pro mne spolu s Cosmic Tripem nejlepším festivalem! Tak jako nejhorším je pro mne jednoznačně odfláknutej Creamfields, kterej JPA pěkně vosrali.
Bál jsem se že na Sol bude pršet ale počasí bylo ideální, jediný co na Sol nefungovalo na 100% byl agregát v Umix stage.
Na U:MIX stage která se nesla v duchu Drum´n´basse a Breakbeatu, jsem odehrál můj Ecson Waldes live-act. Vznikla fantastická atmosféra, kterou neovlivnil ani zmiňovanej nemocnej agregát kterej nám výpadkem elektřiny 3x  přerušil vystoupení, naopak, dav BURÁCEL jako šílenej a já si koncert skvěle užil, podle mne můj nejlepší koncert. Je příjemný cejtit na vlastní kůži zpětnou vazbu.
Na Um:x stage jsem byl většinu času, lákala mne svým line-upem. Výbornej breakbeat v podání Kaplicka, potom DnB němec Kabuki. Ale nejvíc mi sedla v 6-8  ráno Lisa K, nádherná ruska, která hrála nekompromisně ultra tvrdej Drum´n´basse tak jak ho mám rád, žádný takový ty nasládlý tranceový nebo zpívankový junglíky, byla pěkně vostrá a přitom to byla tak jemná Djka. Nenašel jsem na netu její web, jestli ho znáte napište mi!!! ecsonwaldes@seznam.cz : ) Kaplick se semnou přel, říkal „je to němka“ já na něj „němky nejsou krásný!“ a měl jsem pravdu, slovanka, ..se vyznám!: ))
   I když jsem byl na Sol až do nedělního poledne, moc jsem toho oběhnout nestih, vybavuju si  Xmag stan, kde jsem chvíli zvědavě poslouchal Míšu Salačovou (zapracovala na sobě musím říct) a pak si jestě pamatuju hlavní stage na který hrál Rush svý dusavý techno. Techno mám rád, ale tohle bylo na můj vkus neuvěřitelně jednotvárný, ale na druhou stranu s davem technářů, kteří se vysloveně bavili si Rush dělal co chtěl a komunikoval s nima, byl docela zábavnej. No a to už vlasně bylo ráno a pak dopoledne.
Protože jsem měl moře práce (dokončuju album kapely Southpaw), chtěl jsem odjet po odehrání ve 24 hod zpět do Prahy, no ale samozřejmě v Praze jsem byl přesně o 12 hodin později! Ale nelituju: ) Do Práglu mne odvez fotograf T-REX (techno.cz), tímto ho zdravím a ještě jednou DÍK za ochotu. A pak hlavní DÍK Jirkovi Vanickýmu z produkce Um:x stage!
Summer Of Love je kultovka - doufám že takhle vydrží a přežije všechny!!!

Dave (Techno.cz)
Na SOL se mi líbilo i když tam nebyl žádnej headliner, takže se mi vše slejvalo do jednoho a nemůžu říct, že by mě tam něco výrazně zaujalo. Tím ovšem nechci říct, že by se mi akce nelíbila. Spíš naopak. Opět mě to utvrdilo v tom, že A.B. si umí udělat dobrej mejdan pro hodně moc lidí. 

Jaroslav Zapletal (Techno.cz)
Summer Of Love si již několik let drží vysoký standard v nabídce účinkujících i v celkové organizaci festivalu. Proto by nemělo být překvapením, že se na Rushe, Space DJz, Corvina Daleka a mnoho daších přišlo podívat podle odhadů 10-12 tisíc tancechtivých lidí. Jediná výtka směřuje k nedostatku line-upů a neoznačení pódií. Tohle vyřešit a bude to úplně v pohodě.etee

Eetee (Techno.cz)
Více hudby, více lásky, více zábavy - Sejdeme se tam. Fakt jsem netušil, že tohle všechno překoná moje představy a stalo se. Aleš Bleha je šaman, Rush usměvavej šílenec. A vy všichni, co jste přišli, díky. Za rok repete, protože tohle se prostě musí zažít. Díky všem byli jste skvělí.

rodentLaura Level a Rodent
Oba dva festivaly mají letitou tradici a letošní léto ukázalo, že přežijí jen ti nejsilnější. Jsme rádi, že k nim SOL a Hradhouse patří. Velkým posunem je skutečnost, že kromě djských vystoupení jsme měli možnost shlédnout a poslechnout živé kapely a live acty, které přilákají širší spektrum posluchačů. Rok od roku je také lepší technické vybavení. Na organizaci se vždy nadává a nadávat bude, ale zkuste zorganizovat akci pro několik tisíc lidí. Minulý víkend nám nepřálo počasí na což trochu doplatil Hradhouse, ale celkově to byly akce povedené.

Jedi (Techno.cz)
jediHradhouse: Nádherný prostor pro konání festivalu a určitě i to, že jsem byl na Hradhousu poprvé, ve výsledku znamená velmi intenzivní prožitek, který ve mě zůstane minimálně do příštího ročníku. K hudbě bych zmínil především vystoupení Chrise Liebinga a Luccy, naopak mě velmi zprudil až k ránu hrající Michael Burian. Přesvědčil jsem se, že Monkey Bussiness opravdu není můj šálek čaje. Co bych velmi pochválil je techno.cz stage jako takový - výborný zvuk i světla. Naopak mě zklamal dnb stage - byl zastrčený a malinkatý. Na to kolik se tam drželo lidí, by si zasloužil trochu dotáhnout a muzika na něm - paráda;). Cekově SUPER a díky!
 
SOL je pro mě řekl bych velmi citlivá záležitost ;). Před dvěma lety to byl pro mě nezapomenutelný zážitek, před rokem zklamání a letos? Předně bych chtěl vyjádřit uznání za podle mě velmi dobrou organizaci a to, že tenhle festival se alespoň trochu snaží dělat vše nejen kvůli penězům (můj pocit). Na barech slušné ceny i když nakonec ne, tak jak se inzerovalo, podia pěkně připravené atd. Nicméně v té vší snaze a dokonalosti se mi na mysl vkrádalo: Proč to všechno vypadá už druhý rok v podstatě stejně? Proč se i festival, který mám nejradši nesnaží o špetku originality? Přitom jde o minimální náklady spojené např. s nějakými zajímavými dekoracemi nebo jakoukoliv jinou lidovou tvořivostí, které by tomu místu dodávaly na atmosféře a tak nějak by zmírnily obludnost a fádní nesmysly všech sponzorů v podobě nafukovacích balónů, pneumatik a jiných pro organizátory nesporně důležitých su/objektů.
Druhou kapitolou je pro mě prezentovaná hudba a to především na hlavní Semtex be stagi :)). Od doby co jsem pobýval v areálu festivalu tedy cca od čtvrt na sedm do cca jedné hodiny po půlnoci bylo na tomto podiu ke slyšení zejména disco prokládané technem a občas i jinými styly. Myslím si, že nejsem člověk závislý jen na taneční, ale i jiných odrůdách hudby. Co ale nemůžu přejít bez komentáře je disco-techno. To má být nábor lidí, co chodí na diskotéky??? Dále mě velmi zklamal DJ set Technasie, zde platí, že vynikající producenti nemusí být vynikajícími muži roztáčející černé placky. SOL je podle mého mínění především o zábavě a tak Rush zmydlil všechny bez vyjímky ;). ScanX mě opět moc nenadchl a Space DJz mě už značně opilého nemohli nepobavit. Vykalený Aleš Bleha při projevu na podiu mě pobavil, ale i potěšil. Ačkoliv vím, že AB toto nemá rád, neodpustím si větu. Proč se promotéři více neinspirují freetekem?
Můj závěr: SOL spolu s Hradhousem nejlepšími komerčními open-airy tohoto léta.

eichPavel Eichler (Street)
Poprvé sem zvolil vražednou kombinaci Hradhouse a druhý den Summer. V Boskovicích sem eště nikdy nebyl, tak sem spíš koukal kolem a tak. Na Summer se mi moc líbilo, určitě nejlepší letošní festival, ale to řikám každý rok. Partě kolem Aleše Blehy se daří rok co rok SOL posouvat dál, což se o každém fesťáku u nás říct nedá. Jednoznačně obě akce budu mít spojené s vynikajícími koncerty Skyline - zpěvačka Jitka z nich udělala neskutečný rock´n´roll!

Hyde (hyde.fabric.cz)
hydeOba dva festivaly mají několik společných atributů. Zajímavé místo konání, dobré technické zázemí, výborně zvládnutou organizaci a  když se k tomu připočte i relativně dobré počasí a slušná návštěva, jak to bylo letos, myslím že můžou být všichni spokojeni. Trošku škoda je však to, že oba dva tyto vynikající festivaly  jsou ve stejný víkend a tak by možná nebylo špatné se pro další ročníky mezi pořadateli domluvit a "uhnout si". Ve finále by to prospělo myslím úplně všem.

burianMichael Burian (www.michaelburian.com)
Užil jsem si oba fesťáky. Na Hradhousu jsem hrál jak loni tak i předloni a tak jsem trochu tušil co mě čeká. Hrál jsem tentokráte ranní set a myslím, že se to povedlo. Měl jsem možnost kolem sebe sledovat pouze skvěle se bavící lidičky a to jak před podiem, tak i za podiem. Byla akorát pěkná zima, ale ta už většinou k srpnovému ránu patří.
V sobotu jsem dorazil do Pardubic již okolo 19 hodiny. Na SOL jsem naposledy hrál tři roky zpět a tak jsem se moc tesil. Bohužel chaos u akreditaci mi trochu dobré nálady ubral, nedostal jsem ani visačku artist a tak jsem mel během večera dost velký problém dostat se na podium. Ochranku ani nezajímalo, že musím právě vystupovat. To vše jsem ale hned zapomněl při sledování úžasně se bavících lidí. Myslím, že naše komunikace během mého setu fungovala super a tak zábava šlapala na plné obrátky. Bylo to prostě SUPER! Škoda jen, že je naše festivalové léto pomalu u konce, už se strašně moc těším na příští rok.

Orbith (www.djorbith.com)
Myslím že na to, že jsemna Hradhouse dorazil až v ranních hodinách, tak tam bylo celkem živo, osobně se mi víc líbila Techno stage umístěna dole, než teď nahoře, ale to je asi věc názoru, atmosféra byla výborná, takže celkově bych to zhodnotil na výbornou, jako vždy.

Molczik (Futurebeat.cz)
Na Hradhouseu jsem byl poprvé a musím říct, že příští rok, už opět zvolím Summer Of Love. Postrádal jsem dostatek místa kolem sebe, nějaké kloudné jídlo, prostor pro sezení apod. Jinak prostor je to opravdu skvělý, až na ten kopec, který jsem si dal za večer asi 4x plus jednou se třicetikilovou taškou desek na zádech, neboť festivalové taxi nebralo telefon. :)) Asi nejvíc se mi líbila Shadowbox stage a atmosféra tam, nejméně asi Fabric stan (kde jsem vystupoval), který na mě působil dost snobsky a kde jsem se cítil trochu jako cizinec.

Koogi (Techno.cz/Shadowbox)
kugyNejsilnější zážitek z Hradhousu jsem si odnesl z koncertu Monkey Business. Parta opravdových muzikantů, baví je co dělají, jsou vtipní a jejich párty oblečky jsou prostě nejvíc! :) Dospělá hudba, která byla ozdobou festivalu. Průměrného návštěvníka techno akcí jejich show určitě nechala klidného, ale o to víc si tohoto riskantního tahu pořadatelů vážím. Další plus bych dal za vylepšené DnB podium, které oproti minulým rokům doznalo zásadní změnu v podobě silného aparátu. Škoda jen toho nekonečného vypadávání elektriky ve chvílích, kdy to tam nejvíc vřelo.  Na Techno floor jsem se během večera chtěl dvakrát podívat, ale bylo tam tolik lidí, že jsem se tam neprotlačil. Takže věřím, že ve finále byli spokojeni všichni. Mě se tam líbilo.

Dan Kafka (Techno.cz)
Hradhouse je už docela dlouho moje srdeční záležitost. Oceňuju přechod od nic moc techhouse ke kvalitnímu technu (mimochodem Lucca mě opět mile překvapila), letos dávám body k dobru i za live stage s Monkey Business a Skyline, Shadowbox stage jako vždy vřela a hodně sexy atmosféra panovala i v progressive stanu. Počasí se nakonec ukázalo jako akorát, nepršelo, nebyla zima a neprášilo se. Takže za mne má Hradhouse opět jedničku.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016