REPORT

 

Anketa: Co říkáte na Planet Sound?

Zeptali jsme se většiny aktérů a pár přímých účastníků právě proběhlé dvoudenní akce v Křižíkových pavilonech, jak se jim tam líbilo. Ne všichni nám k dnešnímu dni stihli odpovědět, ale i tak je anketa zajímavá. Většina se shodne na problémech se zvukem, ale v hodnocení interpretů se názory liší. Každý máme jiný vkus a to je dobře:). Podobné ankety čekejte i z ostatních fesťáků.

 

DJ IM Cyber (Roxy)
Trochu mě zklamal zvuk na dnb, vystoupení ADF a samozřejmě návštěvnost.. Jinak super akce. Virus crew imcyberpředvedla klasický diktát, Derrick May lahůdka, ze Soil jsem dostala zimnici a Calibre párádní, jen by se víc hodil do klubu. No a ranní hraní za podpory Lin-dee a Charlie One byla fakt prdel :)) 

Gonza (Techno.cz)
Po organizační stránce velmi dobře zvládnutá akce, při celkovém pohledu už méně. Vím, že Roxy crew chtěli udělat vhodnou náhradu za neuskutečněný festival v Táboře. Bohužel se jim to moc nepovedlo. Vzali několik DJs, které měli již zabookované do Tábora, k tomu přihodili standardní sestavu Roxy DJs a pár kapel (bylo jich opravdu málo) a udělali (indoor) festival. Abych jen nekritizoval, tak musím organizátory pochválit, že k nám konečně dovezli celé trio Ed Rush, Optical a MC Rymetyme. Výborné také bylo vystoupení projektu I Am X.

DJ Agent (Fylo) agent
Byl jsem pouze v sobotu a bavil jsem se dobře. Bohužel technické podmínky na hlavním podiu nebyly úplně na 100% a to se myslím podepsalo na výkonu vetšiny učinkujicích, které jsem slyšel hrát. Navíc Ho s Ruskinem nebyli secvičení a jejich výkon byl podle mého názoru i tak dost slabý. May hrál jako správný američan a nejvic mě potěšilo, že přivezl desky které u nás nejsou tak často ke slyšení. Zvuk na techno flooru byl slabý a ne moc dobrý. Na jugle flooru to prý vřelo a slyšel jsem hodně pochvalných slov. Obecně dobrá akce. Já jsem se bavil a většina lidí myslím také. 

DJ Nitrous (Shadowbox.cz/ Rádio 1)
Dával jsem si pouze sobotní noc a to ještě jen kousek, leč tenhle mejdan na mě působil rozpačitě. Na Radio 1 stagei byl zvuk tak nahlas, že bez špuntů se dalo vydržet maximálně deset minut, kvalita taktéž pokulhávala. Stihl jsem pouze Calibra, jehož set mě vzal především díky deskám, mixování už bylo slabší, navíc Calibre je klubový dj, jeho zvuk do haly nepatří! Vystoupení Asian Dub Fundation jsem opravdu nepochopil - celé dvě hodiny nám pouštěli stejné desky, o mixech se nedá mluvit a nezachránil to ani MC. Oproti živému vystoupení slaboučké. Ed Rush, Optical&Rymetyme skvěle bavili dav, nicméně většina jejich desek byla tuctová a prvoplánová. Set naprosto bez nápadu...Zlatí čeští djs!!!!

Dan Kafka (Techno.cz)
Party/festival Planet Sound byla akce s nevýhodnou startovací pozicí. Jako náhrada za velký festival nemohla být reálnou satisfakcí (minimum živých kapel), jako party zase měla možná příliš velké ambice. A prostor Křižíkových pavilonů je pro pořadatele akcí zakletý - Vzpomeňme na narozeniny Lighthouse, Derekovy Global Connection nebo poslední Cosmic City.. Line-up byl celkově hodně dobrý, pátek trošku slabší, sobota super. Technické zajištění a organizace fungovala bez jakýchkoli viditelných problémů. Osobně jsem si nejvíc užil Ed Rushe a Opticala, Ruskina s Oliverem Ho, Agenta a Davea Angela.

Mišo (Deejays.cz)
Sobotňajší line-up plný hviezd nemohol sklamať. Hoci inak skvelý Calibre by sa viac hodil do komornejšieho prostredia a Asian Dub Foundation by zneli lepšie ako živá kapela, atmosféra pri dnb pódiu bola dokonalá. Ed Rush, Optical a Ryme Tyme ostávajú bez komentára, pred nimi len mlčky skladám klobúk. Veľmi osviežujúco pôsobilo vystúpenie projektu I AM X, ktoré si narozdiel od nemenovaného pražského piva vyslúžilo frenetický potlesk plného stanu. Techno znelo tiež dobre, šesťgramofónový symfonický orchester Jamesa Ruskina a Olivera Ho bavil ľudí nápaditými, komplexnými, avšak pre mňa ako junglistu príliš pomalými beatmi ;-P Suma sumárum, Planet Sound dopadla ako podarená akcia, ktorej chýbala iba tá očakávaná open-airová forma.

MC Lin-Dee (Rádio 1)
Planet Sound, tak jako i většinu dalších festivalů, si "užívám" hlavně pracovně. Už bohužel (nebo naštěstí ?) nejsem řadový ůčastník, takže můj pohled bude spíš z té druhé strany. Vím, s čím se lindaorganizátoři musejí potýkat a už jen z tohoto důvodu se nebudu vyjádřovat k tomu, že je škoda, že to nebyl open air, že line up nebyl úplně bombastický, a že byl postavený tak, jak byl a že v těchto halách je prostě zlý zvuk. 
V pátek jsem se "zastavila" na pár minut v Chill Out stanu, kde trávím většinu času snad už na všech akcích, kam zajdu :) Nakoukla jsem na techno stage, ale ta zela prázdnotou, tak jsem radši zbaběle utekla. Když vidím prázdný sál, tak se blbě cítím i za promotéry i za účinkující, a to si nechci dávat :)
V sobotu jsem měla na starost I am X, projekt zpěváka ze Sneaker Pimps. Chlapík s očarující osobností a nádherným hlasem. I am X byli úplne najviac, k tomu není co dodat, mnozí potvrdí. Z line upu jsem se těšila ještě na ADF s.s. a na Edu a Opticala. Z toho jsem stihla akorát posledních 10 minut jejich vystoupení, takže nic. I tak jsem si potvrdila, že na jungle stage to vřelo od samého začátku. Jsem ráda, že alespoň z této scény cítím život a radost z muziky. 
Akce to byla ale fajn, i když ne zážitek na celý život. Ke klasickým prudám : nevšimla jsem si žádné fronty na toaletách ani na barech, šatny snad nebylo potřeba ani řešit. Jediné, co bych vytkla, je nesmylsné umístění backstage hned za techno stage, kde nechtěl být ani nikdo z hostů ani z účinkujících a tím pádem neměli kde být. Nevím, jestli bych jako DJ po svém 2 hodinovém setu chtěla jestě poslouchat ve chvílích určených k oddechu nějaké bezhlavé techno :) Ale i to si dokážu představit, proč to tak bylo....

Cosmics (Techno.cz)
Za tu hodinu, co jsem tam strávila, jsem měla pocit, že to je nízkorozpočtová party, bolely mě uši, málo lidí. Skoro žádného DJ jsem neslyšela, takže nemůžu soudit, ale dobře to na mě
moc nepůsobilo. Škoda, jsem se těšila. Hodinka na stánku Techno.cz a málem jsem prodala tričko. :)

DJ Nika77 (Techno.cz/Nika77.com)
Mě se na Planet Sound líbilo, ale musím říct, že jsem trávila hodně času v chilloutu, nebo na drumíku. nikaProtože jsem byla po pátku trochu unavená, dávala jsem přednost spíš něčemu klidnějšímu a kamaradům, takže jsem toho vlastně moc nestihla, co se týče učinkujících. Ed Rush byl ale celkem nářez
teda :-).

DJ Koogi (Techno.cz/Shadowbox.cz)
Akci hodnotím kladně i když osobně jsem si žádný silný hudební zážitek neodnesl. Na dnb pódiu se díky odrážejicimu se zvuku velmi špatně mixovalo, takže  nikdo z vystupujících se nepředvedl v plné parádě.  Když mám tedy hodnotit desky, tak nejvíc mě bavil Calibre. ADF – sorry, musím to napsat – ale fakt špatný.  Ed Rush s Opticalem to bohužel  jen bezhlavě řezali, což mě po půlhodině přestalo bavit. Nicméně kugyatmosféra byla výborná. Na hlavním jsem moc nepobýval, ale z toho, co jsem měl možnost slyšet, mě mile překvapil Derrick May. Slyšel jsem ještě kousek jakési indie-dance záležitosti jménem I am X, kterou sice všichni opěvují, ale já jsem ji asi nepochopil. Parodie na osmdesátky? Spíš to vypadalo, že to myslí vážně. Myslím, že podobných kapel hrajou po anglických pubech stovky, ale proti gustu žádný dišputát:). Jinak organizace  fajn - velmi oceňuji kršňácký stánek s vegetariánskou kuchyní! tbc

DJ Philip TBC (Shadowbox.cz)
Škoda že se letošní ročník festivalu konal pod střechou, kdyby to bylo venku bylo by to asi o něčem jiném.Moc jsem toho nestihl, ale v chiloutovém stanu se mi líbila v pátek Khoiba, v sobotu pak výkon Edy a Opticala.

Eetee (Techno.cz)
Hudebně pestřejší mi přišla sobota. V pátek se ob sény dost podobaly, až na jednu výjimku - Dave Angel - zábava a muzika, co mě baví. Malinko pokulhával poněkud nezřetelný zvuk, zato někdy až moc přebuzený. Byla to moje první velká pražská party, takže vysoko hodnotím praga-clubbers. P.S. příště vám těch hroznů donesu víc :o)

Jedi (Techno.cz)
Tak tedy indoor festival na který jsem se těšil i přesto, že jde "jen" o náhražku za zrušený open air. Na rovinu řeknu, že mě zrovna neuchvátil. 3 podia z nichž byl nejlepší asi chilloutový stan, mimojiné i proto, jak moc nemám rád ty fialový zářivky. Jinak organizace myslím bez problémů. Hudebně se radši vyjadřovat nebudu, neboť jsem se poměrně slušně vykalil ;). Závěrem jen k Orbithovi: Že by nám vyrostl český DJ Rush, aneb těšte se na Apokalypsu. ;)

Palmic (Techno.cz)
Hned po příchodu mě Planet sound mile překvapil téměř nulovými frontami u vstupu a u  šaten.
Lidí sice nebylo tolik, jako jsme zvyklí z větších festivalů, ale během pár hodin se jich sešel slušný počet.
Co se týče záchodů zpočátku se mi zdál jejich počet příliš nízký. V průběhu akce jsem však u nich žádné vážnější fronty neviděl, takže se zdál jejich počet optimální. V každé budce, kterou jsem navštívil byl toaletní papír. K line-upu žádné výhrady nemám, sobota představovala pro technofandy dost dobrou výzvu na to aby odolali návštěvě a pátek bylo klasické lákadlo pro ty, kteří mají rádi melodičtější taneční muziku. Rychlé zabookování Dava Angela místo BT-ho bylo podle mě dobrým tahem.
Celkově Planet sound hodnotím jako jeden z nejlepších indoor festivalů, které jsem navštívil

Sanny (Techno.cz)
Ze dvou dnů, ve kterých se konal indoor festival Planet Sound, jsem si vybral pátek. Návštěvnost nebyla sice nijak závratná, což se trochu projevilo na atmosféře, ovšem někteří DJs to svými výkony napravili. Nejvíce mne zaujali Chris Sadler, Babe LN a Dave Angel.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016