REPORT

 

Report z Algida Big Chill

Byli jste v sobotu na Střeláku? Jestli ne, tak můžete jen litovat. Zatím každý s kým jsem mluvil, si festival Algida Big Chill dost pochvaloval. Počasí sice nebylo ideální, nicméně kvalitní hudba za pár kapek ve vlasech určitě stojí. Přečtěte si jak to viděl a slyšel Myclick.

 

Tak jsme se konečně dočkali! Festival s historií a prestiží se po loňském odkladu konečně prezentoval na jednom z nejkrásnějších pražských ostrovů – Střeleckém. Ten výhled na Kampu i Pražský hrad jen dokonale násobil jeho kouzlo. Akce to byla opravdu pro fajnšmekry (Patriku), takže se nestalo, aby za celou dobu jeho konání kolem vás běhaly ty hubené šestnáctileté děti, které chtějí muziku jen tvrdou a hlavně hned, ke všemu s očima navrch hlavy. Publikum tedy starší, rozvážnější a s dobrým úmyslem si tenhle fesťák užít se vším všudy.

Na nepřízeň počasí doplatili hlavně Alvik, ale ti si k sobě odpoledne hrstku těch, kteří umí tančit mezi kapkami, či byli vybaveni deštníkem, snadno uměli přitáhnout (díky Meloune!). Pro mě osobně byla zlatým hřebem večera parta Fragile State, kterým výborné aranže umocňoval výtečný soundsystém, kde basy a výšky byly skutečně tam, kde mají být. Dramaturgicky bych Kid Loca zařadil až na samotný závěr festivalu, protože to už mělo s chill-outem opravdu hodně málo společného a mohl by to být ideální warm-up pro tancechtivé, mířící právě do klubu Roxy. Přiznejte se - také jste marně čekali na jeho živé vystoupení? Koncert v Akropoli totiž naznačil, že tenhle pán nám má stále ještě co nabídnout! Ty, na něž jsem se ovšem těšil úplne najviac, jsem bohužel opustil. :(

Řeč je o Bent a modří už vědí! Svá ouška k práci potřebuju a nemínil jsem o ně rozhodně přijít. Težko říci, zda šlo o reciproci s nějakým ušním oddělením, či zvukaře zmohl pěnivý mok nebo povzbuzující prostředky, ale živé vystoupení se při takovém množství decibelů opravdu nedalo vydržet! Škoda jich, mohl to být perfektní závěr, když sama deska Programmed To Love je opravdu kouzelná i při poslechu z  hi-fi věže. Ještě na Újezdě jste jednotlivým slovům jejich skladeb mohli rozumět a chill-out je přeci jen o pohodě, ne o vyrušování…

Sympatické ceny na barech, sympatická obsluha, sympatická nabídka a to vše – bez čekání! Také jsem ochutnal nové vtipné produkty firmy Algida (Obžérství a Závist) a řeknu vám – lahoda, pane Jahoda! Stav toalet výborný, žádné mačkanice před pódiem a protože ještě stále neumíme poroučet větru a dešti, holt leckteré obutí muselo skončit v pračce. :) Díky všem za příjemný zážitek a za rok (snad) naviděnou! 

Hodnocení:

+ sociální zařízení
+ atmosféra
+ dramaturgie večera
+ ceny na barech
- úroveň světel a dekorací
+ celkový dojem

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016