CLANEK

 

DJ Lucca GameStar Mix

Oblíbená DJka Lucca namixovala pro všechny fandy techna 12 skladeb mladé generace zahraničních, převážně německých DJs a producentů.

 

Oblíbená DJka Lucca namixovala pro všechny fandy techna 12 skladeb mladé generace zahraničních, převážně německých DJs a producentů.  Na CD/DVD časopisu GameStar vychází také jedna skladba DJky Luccy. „Vybrala jsem track Private Dancer, který jsem vydala minulý rok jako B stranu úspěšného singlu Mirage 01“, říká DJ Lucca.

DJ Lucca GameStar Mix se skládá z tracků producentů a DJs, mezi něž patří například Jan Liefhebber, Felipe, Stoned Baby, Johny Flash a Holgistar, Chris Zander, Jeff Swing, Multitude a Brian Sanhaji.

GameStar je magazín nejen pro hráče počítačových her. Svým čtenářům přináší na 132 stranách především zábavu a velké množství zajímavostí. Součástí časopisu je i 9GB DVD. Velice úzce spolupracuje s Luccou a čtenáři časopisu mohli tuto DJku vidět na GameStar Show, která se uskutečnila na veletrhu Invex 2003. Květnové číslo časopisu GameStar navíc obsahuje přehled všech DJs, kteří se na DJ Lucca GameStar Mixu podíleli.


DJ Lucca:
Zatímco na minulém mixovaném CD pro GameStar jsem představila především mladé české
producenty, pro letošní květnové číslo jsem vybrala spíše mladou generaci zahraničních, převážně německých DJs a producentů. CD má tedy podobný záměr – mapovat nové dění v elektronické scéně. Z vlastních skladeb jsem vybrala jednu starší věc, track Private Dancer, který jsem vydala už před rokem jako B stranu úspěšného singlu Mirage 01.

Ráda bych upozornila zejména na dva mladé německé producenty Chrise Zandera a Briana Sanhajiho. Druhý zmíněný se letos poprvé představí se svým živým vystoupením v Česku, a to na festivalu Hradhouse 2004. A když už jsme u akcí – ráda bych vás pozvala na dvě květnová vystoupení: party Connect to Eternity 21. května v pražské Radosti FX a o den později na Eternity v brněnské Flédě. Mými hosty budou vynikající groovy techno DJs ze Španělska, informace naleznete na mém webu www.lucca.cz.


Profily producentů skladeb:

Jan Liefhebber – Bonito
Na labelu Highland Beats, který patří Holanďanovi Janu Liefhebberovi, vychází celá řada tracků od známých producentů, například od WJ Henze, Cristiana Varely, Glenna Wilsona a Larse Kleina. Jan sám už ve dvaceti založil vlastní obchod s vinyly a úspěšnou distribuční síť Triple Vision Record Distribution.

Jako DJ se proslavil organizováním undergroundových parties nazvaných Equivalence a zanedlouho začal hrát po celém Holandsku i v cizině. Hostoval na velkém festivalu Nature One, ve Francii, Rakousku, Belgii, Itálii, Mexiku a v USA.

Felipe – D‘Jungle,C.I.A.
Tento letos třicetiletý Rakušan je nejznámějším rakouským DJem u nás. Organizuje vlastní noc jménem Essence, která se koná v nejlepším rakouském klubu Flex Vídeň. Zve si na ni známé hosty, jakými jsou Sven Vath, Marco Bailey, Rush, Richie Hawtin a další. Přede dvěma lety se zvukovým inženýrem Nicholasem Bacherem založil úspěšný label Titanium Records.

Felipe hrál v mnoha zemích světa, nedávno také na Mayday Hungary a v Japonsku. Pochází z bohaté vídeňské šlechtické rodiny a žije na luxusní Kärtner Gasse v centru rakouské metropole. Informace o něm naleznete na www.felipe.com.

Stoned Baby – I Love Gambas (Mark Broom rmx)
DJ Stoned Baby se představil v České republice na brněnské party Eternity v září 2003. Ve Španělsku je známý pořádáním pravidelné party Rxxistance, vlastní také klub v Madridu. Pod značkou Rxxistance se skrývá i známý španělský label, který je vedle Flash Records nejvyhledávanější značkou v zemi.

Vycházejí zde skladby renomovaných umělců, jakými jsou například Christian Wunsch, B-Flow či Join Clap. Na Rxxistance se objevily kvalitní mixované kompilace Oscara Mulera a Olivera Ho. Poslední díl této řady, Rxxistance 3, namíchal Stoned Baby sám. Zajímají-li vás podrobnosti, najdete je na www.rxxistance.com.

Audiotechture – Malfunction
Audiotechture jsou dva skladatelé, kteří se dali dohromady v roce 1998. Jmenují se Sven Koehne a Dimitri Gass a zabývají se – jak sami říkají – „zvukovou architekturou“. Sven pochází z Essenu, je spíše muzikální typ a hrál v několika punkových kapelách. Dimitri pochází z Muelheimu a stará se o technickou a zvukovou stránku produkce. Podrobné informace o nich naleznete na www.audiotechture.de .

Johny Flash + Holgistar –B1 Crasher
Čtyřiadvacetiletý Johny Flash pochází z Hamburgu a hraje jako DJ od roku 1996. Hodně jej ovlivnili Ronny Priest, kamarád ze školy Sven Hoek a Stereo Jack. S posledním jmenovaným také založil nahrávací studio, ve kterém vznikly první skladby pro hamburský label Superstition Recordings.

Johny zanedlouho získal pravidelná angažmá ve známých klubech Phonodrome a Juice v Hamburgu, Schlachthofu v Drážďanech a v berlínském Matrixu. První společnou skladbu s Holgistarem vyprodukoval v říjnu 2003, EP neslo název Pusher. Více najdete na www.holgistar.com a www.kiddazfm.de.
 
Chris Zander – Prague Spring (+ Pascal Feos rmx)
Jedním z největších současných talentů německé scény je Chris Zander, majitel známého frankfurtského obchodu s vinyly Delirium Records (www.delirium.de). Často hrává v klubech Lunatic Hanau, Anyway Limburg, Palazzo Bingen a ve Spectru v Offenbachu.

Je rezidentem nejznámějšího německého klubu U60311 Frankfurt, od roku 1996 hrává na afterparties v Love Family Parku, kde v roce 1999 vystoupil s Massimem a Svenem Väthem. V současné době je pro Německo členem prestižního CL bookingu (agentura Chrise Liebinga, která zastupuje i Luccu).

Jeff Swing - Missive
Propracovaný zvuk, tech-housová basová linka a gradující aranže, to jsou poznávací znaky mladého německého tvůrce, který se skrývá pod pseudonymem Jeff Swing. Charakter skladby Missive má blízko k tzv. neapolskému soundu, tedy tvorbě slavných Italů Marca Caroly, Gaetana Parisia a Danila Vigorita. V závěru skladby jsou velmi citlivě vystavěny syntezátorové plochy.

Multitude- Fineable
Producent skrývající se pod pseudonymem Multitude vydává na německém labelu Toneman. Tam vycházejí také skladby renomovaných Němců Alexe Baua a Svena Dedeka. Více informací naleznete na www.toneman.de

Lucca – Private Dancer
Poté, co byla Lucca v prestižní anketě Dance Awards vyhlášena nejpopulárnějším českým DJem, ji deník Mladá Fronta Dnes nazval královnou české taneční scény. Lucca je nejvíce v zahraničí hrajícím českým umělcem v oblasti elektronické taneční hudby a nedávno absolvovala své druhé jihoamerické turné.

Její skladba Private Dancer je B stranou úspěšného singlu Mirage 01, který nedávno remixoval i jeden z nejuznávanějších světových DJs, Slovinec Umek. Lucca vystoupí v Česku například na festivalech Creamfields a Hradhouse. Rozpis jednotlivých vystoupení najdete na www.lucca.cz.

Brian Sanhaji
Dalším talentovaným mladíkem na frankfurtské scéně je Brian Sanhaji, zastupovaný rovněž jako Lucca agenturou CL. Brian vydal na své značce Enable Recordings přes 10 tracků (www.enable-recordings.de).


Box1:
Seznam stop:
1. Boriqua Tribez – Bonito – Highland Beats
2. Felipe & Nicolas Bacher – D‘Jungle – Invasion
(written & produced by Nicholas Bacher & Felipe (Philipp Straub) @ Titanium Studios Vienna, Publishing by BMG/ARIOLA, edition 2003, licensed from INVASION/N.E.W.S.)
3. Stoned Baby and Angel ADR – I love gambas (Mark Broom remix) – Rxxistance
4. Audiotechture – Malfunction – Giant and Dwarf Records
5. C.I.A. - Nicolas Bacher + Philipp Straub – Titanium 006
6. Holgistar & Johny Flash – B1 Crasher – Kiddaz fm records
7. Chris Zander – Prague Spring – Needful Things records
8. Jeff Swing – Missive – Definition.
9. Multitude (Garry Trace&Mike Talas) – Fineable – Toneman 16
10. DJ Lucca – Private Dancer – Aquatrax
11. Brian Sanhaji – B2 – Exchange – Enable rec.
12. Chris Zander – Prague Spring (Pascal Feos rework) – Needful Things records

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016