REPORT

 

Creative - Ben Sims

S malým zpožděním, ale přesto. Rozhodl jsem se napsat pár dojmů z party Creative v Paradogsu, která tentokráte hostila velmi zdatného DJe a producenta Bena Simse. K textu nabízím i skromnou vizuální část.

 

Ačkoli je Paradogs mezi "clubbery" (Za čím vlastně chodí clubber do klubů? Za hudbou?) celkem nepopulární, vozí více než pravidelně velmi zajímavá a slavná jména ze světa techno music. Osobně shledávám Paradogs prostorem příjemným. Je pravda, že nepatřím mezi nijak vybíravé publikum. Jde mi především o hudbu a je mi jedno, jestli ten či onen chodí do stejného klubu za něčím jiným a nebo z jiného přesvědčení.

Noc začal Aton, který se stal rezidentem v Paradogsu. Hrál energicky a vcelku čistě a precizně. Snad mohl více využívat možností mixážního pultu, který nabízel i velkou řádku efektů a snad i mohl zapojit do mixu i 3 gramofon. Atonův set byl především založený na rovné přehledné a drtivé rytmice. Mixy byly celkem dlouhé, ale stále stejného způsobu. Nevím, jak dlouho Aton již hraje či jaké zkušenosti má, nicméně na mě zanechal celkem dobrý dojem, přestože jeho výkon nebyl nikterak výjimečný a osobitý.

Po čas jeho vystoupení se zdálo, že asi moc lidí na Creative nedorazí. Opak byl však pravdou. Necelou půlhodinu před avizovaným vystoupením Bena Simse se prostor Paradogsu zaplnil.

Ben Sims začal s menší prodlevou. Od samého začátku byl velmi znatelný rozdíl mezi Atonem a ním. Je hloupost se pokusit někoho srovnávat, ale obecně rozdíl, který je mezi těmito špičkovými DJs a kýmkoli jiným je často obrovský. Ben se nijak moc dlouho nerozhlížel a během několika okamžiků se s chladnou přesností pustil do hraní ze 3 gramofonů a CD playeru. Pokud bych se chtěl více rozepsat, byl bych nařčen z básnictví a to, co by ze mě vypadlo by byla óda na Bena Simse. Ben hrál velmi energicky a precizně. Velmi často obohacoval už takto vypiplané mixy efekty. Hudebně byl Ben Sims velmi pestrý. Zazněla jak jeho produkce, remixy všemožných es, ale i kanonády od Christiana Wünsche, či Regise. Paradogs se během jeho vystoupení výborně bavil a musím uznat, že citlivě a včas reagoval na Simsovy nástupy. Inu publikum v Paradogsu je dobře vyzrálé.

3 vystupujícím byl Pietro, který po štacích jezdí už jen s malým kufříkem a 2 plackami s popisem FS. Pietro plynule navázal na rozjetého Bena Simse a dané tempo držel ještě po několik mixů. Poté se vrhl do stavby setu, který je Pietrovi více k srdci. Hutné, rovné s velmi aktivním DJingem. Pietro stále dokazuje, že do "starého djského železa" nebo "důchodu" vůbec nepatří.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Pav
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016