REPORT

 

Discotheca - Britney Spers Edition - Kalba jak se patří!

Zatímco půl republiky mířilo do Brna, já se rozhodl vyhrabat a rozmrazit auto a vyrazit směrem opačným. V Plzni se totiž konal třetí díl kalbičky z dílen pana Molczika a spol. Tentokráte byl hostitelem této noci klub Pod Lampou. Prostor přímo ideální.

 

Zatímco půl republiky mířilo do Brna, já se rozhodl vyhrabat auto a vyrazit směrem opačným. V Plzni se totiž konal třetí díl kalbičky z dílny pana Molczika a spol. Tentokráte byl hostitelem této noci klub Pod Lampou. Prostor přímo ideální.

Dorazil jsem celkem brzy. Přesto se mi nepodařilo zastihnout party otevírajícího Dje Tomyho na déle než 10 minut. Po něm nastoupil Nipp, jehož set byl avizován jako "klik sem klik tam". A taky že tomu tak bylo. Nipp, který je nejen DJ, ale i velmi aktivní a perspektivní minimalový producent se zpočátku tématu držel. Klikal sem a klikal tam jako o život. Velmi náročné poslechově a přesto výborné k tanci.

V půl dvanácté se za gramofony postavil Diome, to aby doprovodil hair show kadeřnictví paní Molcarové (Molczik's mom:). Vše pozorně sledoval a speakroval B-hatch. Show byla opravdu velmi zajímavá a výborně pasovala do uvolněné atmosféry klubu Pod Lampou. K Diomovi se záhy přidal i jeho kolega v mixu Sirkir a taneční zábava mohla pokračovat dále. Tentokráte v rytmech house.

Úderem první hodiny se postavil za gramce nepřehlédnutelný DJ s prazvláštním jménem Crazy Helena (že by dle Vondráčkové?) a už od začátku bylo jasné, že disco, disco a ještě jednou disco se bude pouze hrát. Pařilo se u předělávek na Hříšný tanec, dance verzí Relax od Frankie Goes to Hollywood. Výborné.

V nejlepším je třeba odejít. Stihl jsem tak ještě začátek setu pana pořadatele Molczika, který ovládli Depeche Mode.

Světel bylo trochu pomálu, ale na atmosféře to nic neubralo. Obrovské plus dávám za originální projekci. Díky patří především VJs, kteří na plátno přenášeli nejen často se usmívající či zahloubanou Britney Spears (nakonec nedorazila a tak zažehnala potyčku plzeňských DJs, kteří pro ní nabízeli nocleh:)), abstraktní či silně repetetivní děje, které známe i z jiných projekcí, ale i samotné návštěvníky klubu a DJs. Discotheca tak nebyla jen pastvou pro uši, ale i pro oči.

A co dekorace? All made by Molczik. Nebylo tak divu, když jste mohli zahlédnout slogany typu "přeškrtané Ladidy s dovětkem Britney forever!" nebo "Pravda vítězí!", "Zde neprďte" a nebo třeba "Komerce! Jak se vám líbí?" a "V 5.00 alou domů! A nebo ne?". :))

A konečně nemohu opomenout ani výstavu fotografií dvorního fotografa serveru Futurebeat.cz, B-hatche, která byla nainstalována po stěnách chodeb a dala tak možnost velké části návštěvníků shlédnout sebe sama před pár měsíci a léty. Velké díky patří také Zuzu, bez které by Zdenda asi nedokázal. :))

Jo a ještě... v pátek bylo Zdeňka a tak... Vše nejlepší k svátku Molcziku a B-hatchi! :)

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Pav
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016