REPORT

 

Hype In da Bush

Pátek 21. listopadu byl svátkem pro všechny junglisty. Pozvání do Roxy přijala osoba z nejpovolanějších, šéf labelů True Playaz a Ganja Records - DJ Hype. Téměř dvě dekády jeho působení za gramofony slibovaly nevšední zážitek.

 

Do Roxy jsem dorazil nezvykle brzy. Důvody byly 2. Místo, které jsme si s kamarády vybrali k posezení a pokecu u pivka, bylo opravdu příšerné, ale hlavně večer zahajoval DJ Sayko, kterého jsem ještě nikdy neslyšel.

Na jeho hraní jde chvála ze všech stran naší zemičky, hlavně však z Moravy. J Sayko hrál převážně tvrdší věci jako Epilogue od Norských Rawthang, přesně mixoval a za gramci poskakoval jako o život. Nebylo tedy divem, že už krátce po začátku poskakovalo na place docela dost lidí. Na line upu stálo, že má tento člen Dvoiky Troiky hrát až do jedné, takže bylo dost času jak na pokec se známými, tak na nějakého toho panáčka. J Překvapení nastalo, když jsem se kolem půl dvanácté vydal na parket. Právě končícího Sayka střídal Ghonzales. Prý to bylo z důvodu Saykovi nemoci. Škoda, docela mě to mrzelo.

Ale jen na chvilku, jelikož Saykem nasazená laťka byla v pohodě udržena. Ghonzalesův set byl založen na jím oblíbených severských deskách, s občasnými hitovkami, jako jsou Freshův Temple of Doom nebo Bring in the trouble od Jonnyho L. Vše doprovázely pěkné mixy a drobné scratche. Velmi povedený set, respect! Okolo jedné se za gramofony objevil chlapík, kvůli kterému jsme v Roxy byli. DJ Hype! Ready or not? J

Hned prvním vyscratchovaným mixem měl celý klub v hrsti a do konce svého vystoupení ho nepustil. Těžko popisovat Hypeův set, to se musí slyšet! Byl to průřez celou historií DnB snad se všemi jeho odnožemi. Novinky typu Bring it on od Keatona s Hivem prokládané peckami typu Nosher chlapíků z Total Science v Baronově remixu, Vault od Pendulum (to se bude hrát asi pořád J) Zincova Ska, nebo Capueira od J Majika, ovšem se změněným vokálem, který nám dával na vědomí kdo že nám to dneska hraje. J Nebál se vytáhnout i takové legendární kousky jako jsou Circles od Adama F., výtečný Zincův remix Ready or Not od Fugees, či raggajungleovou hymnu Original Nuttah týpků Shy FX a UK Apachiho.
O DnB se tvrdí, že není tak kreativní na mixování jako třeba techno či house, ale v případě tohoto pána to vůbec neplatilo. Třebas mix Screamera pánů z Ram Trilogy s Bad Company - The Nine, zněl jako jedna deska. Paráda. Celý set provázelo časté scratchování, rewindy padly jen dva (jeden díky jednomu magorovi co lezl na konstrukci a Hypovi přeskočila přenoska). Co chtít víc?

Dvě a půl hodiny utekly opravdu rychle a bylo na Koogim, aby celou Bush zakončil. Po Hypovi opravdu nevděčný úkol. Koogi vybíral převážně liquid funkové desky, slyšet jsme mohli Outer Space od M.I.S.T., Vertigo pánů Matrixe a Dannyho J, High Contrasův Bassement track a tak podobně. Do toho tvrdší desky jako Rocket launcher od Sonica a Silvera, Why či Bullit z posledního alba Ed Rushe a Opticala. Osobně bych prohodil Koogiho se Saykem (původně to tak mělo být), ale když jsem v 5 ráno totálně unavený odcházel, pařilo ještě dost lidí.

Myslím, že to byl hodně podařený večer. Plný dům, né však přecpáno jako na Ed Rushovi, absence některých indivuduí taky potěšila. Světla pěkně svítila, deejays odehráli kvalitní sety a Hype předvedl nejlepší výkon co jsem měl možnost slyšet. Ačkoliv se k nám chystají ještě taková jména jako Bad Company, Aphrodite, DJ Lee, Vector Burn, nebo již tento pátek autstralští Concord Dawn, pro mě je tato Bush akcí roku!!!

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016