REPORT

 

Ed Rush In da Bush

Pachatel se vždy vrací na místo činu. V případě řezníka Ed Rushe to platilo již počtvrté, ale teprve po dvou dlouhých letech jako čistokrevná klubovka, kde není stage umístěna na chodbě nebo se nemusíte koukat na spoustu lidí, jak se na party točí na řetízáku. :) A jelikož je u nás Eda velmi populární, tak se velká návštěvnost dala očekávat.

 

To, že bude v Roxy opravdu narváno, bylo jasné už před vchodem do Roxy, kde čekal ve frontě na lístky docela pěkný hlouček lidí. Na parket jsem se dostal, po všech srazech s kamarády a vystání otravné a dosti dlouhé fronty na šatnu, někdy kolem půl jedné. Katcha a Ghonzales zrovna masírovali dav peckou Fast Car od Dillinji a Lemona D. Z jejich back 2 back setu, vkusně doplňovaného mc Lindee, jsem tedy moc neslyšel. Moje chyba!  Zazněl další Dillinja, tentorkát Good Girl, a při Basement tracku od High Contrasta, začali na již velmi zaplněném parketu přibývat další lidé. Nebylo se čemu divit, blížila se jedna hodina, čas na Edu.

Začal téměř přesně, objevil se za gramofony, zastavil desku, nechal zatleskat Katche s Ghonzalesem a mohlo se začít. A začalo se pěkně zostra, jak je u Edy dobrým zvykem. Věci, které nám Ed servíroval, byly temné, tvrdé a mnohdy až zběsile rozlámané a nutily všechny přítomné k zuřivému tanci, řevu a pískotu. Atmosféra jak se sluší a patří. Většinu věcí, co Eda zahrál, teprve vyjde, ale zaslechnout jsme mohli, přestože jsme byli na DnB, :) House music od dvojice Ecco a Sabotage, výtečnou Bring it on od Hivea a Keatona nebo nesmrtelnou The Nine od Bad Company.

Teplota v přeplněném Roxy se stala velmi nepříjemnou, stejně jako se nepříjemnými stávali někteří návštěvníci, kteří se bezohledně drali dopředu, používali k tomu všech dostupných prostředků, hlavně loktů. Většina z nich měla zornice velmi široké. Asi aby toho víc viděli. :)

Na závěr setu  si Eda neodpustil pár hitovek, jako Freshův Foreigner, Vault od Pendulum (zase:), ale pořád jsem čekal na jednu desku, Freshův Signal! Bylo již po třetí, za Edou už se připravoval Galagha, když se z reproduktorů ozvalo: "Watch this space" Signal! Celá Roxy měla okamžitě ruce nahoře a křepčilo se jak o život. Masakr! :)

Touto deskou se s námi Eda rozloučil a bylo na Galaghovi, aby dovedl celou akci do konce. Nestor slovenského DnB Galagha pokračoval v rychlém tempu. Tvrdší desky, od lidí jako Ed Rush a Optical, Stakka a Skynet, nebo norské bandy Rawthang, prokládal měkčími kousky, jako zremixovanou Barcelonou od D Kaye a Epsilona, Mexicana Dannyho C, nebo High Contrastův remix Omni Triovi Renegade snares. Výborné!  V pět hodin bylo v Roxy ještě solidně zaplněno a tak se končilo až o hodinu později, což na Bushích nebývá zvykem.

Jak to shrnout? Velmi podařená akce, výkonům DJs se nedá nic vytknout, všechny na výbornou, snad jen Eda se mohl víc snažit. Ne že by zahrál špatně, to ne, umí však zahrát líp, ale stejně ho máme rádi. :) O kvalitních světlech už se nemá cenu zmiňovat. Takže nebýt přeplněné Roxy, úmorného vedra a značného počtu netolerantních a chemicky podpořených lidi, mohla to být klubovka roku! Že by Hype?

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016