CLANEK

 

Stroon vydal singl "Tectoniclifting" z připravovaného alba

Proměna toho, kým jsme, může někdy připomínat snahu zvednout tektonickou desku. Nové album elektronického producenta Stroona vám přiblíží, jak taková snaha může znít. První ochutnávkou je singl "Tectoniclifting", který prostřednictvím éterických trav, japonských perkusí, tranceových syntezátorů a mlžné sirény zprostředkovává velikost i marnost snahy stát se jiným, než jsem. Singl si můžete poslechnout od 14. května 2024 na všech streamovacích platformách.

 

"Tectoniclifting je ten typ skladby, která vzniká neplánovaně. Původně jsem ji vytvořil pro divadelní představení, ale už se mi nehodila. Nakonec ale perfektně zapadla jako dynamický vrchol B strany desky a dobrá zvuková změna v rámci celého alba," říká o své nové skladbě Dalibor Kocián alias Stroon.

Stroon


Stroonovo nové album "Metal Bubble Memories", které je podle jeho slov zvukově nejbarevnější, nejpříběhovější a možná i nejdobrodružnější deskou, vyjde digitálně i na vinylu 30. května 2024 u Deadred Records. Obal singlu i alba vytvořil umělecký ředitel, designér a ilustrátor Michal Hazior. Současně s vydáním singlu je na stránkách vydavatelství zahájen také předprodej limitované vinylové verze alba, které vychází za finanční podpory Fondu na podporu umenia.

Stroon

Deadred.sk

Bandcamp

vinyl


foto: Ján Šipöcz

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016