CLANEK

 

Festival Batch ohlásil datum konání a první jména

Batch, druhý ročník klubového hudebního festivalu, se uskuteční 5. - 7. října 2023 v Brně. Jeho nadžánrový program propojí celkem čtrnáct brněnských klubů a v rámci festivalu proběhne také konference pro hudební profesionály Reconnect. Batch v roce 2023 opět nabídne desítky umělců z domova i zahraničí a to ve čtrnácti klubech najednou. Letos se zapojí kluby Alterna, ArtBar Druhý Pád, Fléda, Kabinet MÚZ, Kafara, Melodka, Metro Music Bar, Music Lab, Ponava, Rusty Nail, Sibiř, Sono Music Club, Stará Pekárna a Vegalité, které spojuje působení v BACH - Brněnské Asociaci Clubové Hudby.

 

Pořádnou koncertní dávku a žánrovou pestrost předznamenávají první potvrzení interpreti. V rámci Batche se do Brna vrátí skupina Moimir Papalescu & The Nihilists, která nedávno oznámila první comebackové koncerty. Kapela, která kombinuje elektronickou hudbu s post-punkem, new wave, psychedelií nebo country v rytmu hypnotické taneční muziky, zahraje v klubu Fléda. Jako druzí jsou potvrzeni kanadští post-rockeři Milanku, kteří zavítají do klubu Vegalité.

Moimir Papalescu

Konference ReConnect, kterou pořádá SoundCzech, MMF CR a BACH, přitáhne hudební branži do Brna! Na tři dny se sem sjede rozmanitá plejáda hudebních profesionálů, aby zde diskutovali o klíčových tématech a problémech, které jim komplikují každodenní činnost, vyměnili si zkušenosti, posbírali nové kontakty, dozvěděli se novinky z aktuálního dění v oboru a vzájemně se inspirovali. Přes den budou na programu panely, workshopy, debaty, networking a večer pak koncerty po celém městě v rámci festivalu BATCH.

Milanku

Vstupné bude stejně jako v roce 2022 jednodenní nebo celofestivalové a návštěvníkům akce bude umožňovat libovolně přecházet mezi kluby. Ve středu 19. dubna startuje předprodej early birds vstupenek v síti GoOut.cz. V limitované edici za 450,- Kč si tak fanoušci klubové hudby budou moci pořídit celofestivalovou vstupenku. Akce se koná za finančního přispění Fondů EHP a Norska, Ministerstva kultury České republiky a města Brna.

Více již brzy na:

web

facebook

instagram

FB event

 

foto: Anna Baštýřová, archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016