CLANEK

 

Družběta a Moonspotter mají společné album

Dvojice producentů Petr Adamec (Moonspotter) a Ondřej Havelka (Družběta) má nejen dlouholeté zkušenosti v oblasti hudební produkce a vizuálního umění, ale především cit pro zachycení atmosféry a nejniternějších emocí pomocí experimentální hudby. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se Družběta s Moonspotterem potkají ve studiu při tvorbě společného projektu. Čas se naplnil a k nám se dostává jejich společné album...

 

V únoru letošního roku vydala tato dvojice výsledek své spolupráce v podobě alba s názvem "TRANSNEPTUNIAN OBJECTS vol. 1". V průběhu jedenácti skladeb se ocitneme na cestě vesmírným prostorem vstříc svým niterným pocitům a samotě. Melancholický průlet napříč širokým hudebním spektrem doprovází neustálé mrazení z nejrůznějších zvukových překvapení. S každou další sekundou atmosféra houstne, signifikantní Moonspotterovy kytarové riffy ji stále více umocňují a vy se tak díky tomu nebudete moci odtrhnout od poslechu. A to je dobře, protože deska funguje především jako ucelený příběh. Příběh plný experimentálních zvratů, psychedelických zvukových vjemů a noise zvuků v závoji trip hopu, který postupně vygraduje až k velkolepému finále. Zavřete oči a vychutnejte si tento nevšední zážitek. Budete se bát, budete cítit úzkost, celé to však stojí za to! Osobitý hudební rukopis obou interpretů společně totiž tvoří něco, co v nepřeberném množství nové hudby snadno přehlédnete, pokud se k němu však proposloucháte, odnesete si velmi intenzivní zážitek. Číslovka v názvu alba navíc slibuje možnost dalšího pokračování.

Album "TRANSNEPTUNIAN OBJECTS vol​.​1" vyšlo 26. února. Zakoupit si jej můžete buď v digitální podobě nebo i fyzicky na kazetě prostřednictvím Bandcampu.

Pavel Aeling

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016