REPORT

 

Nepal Fest

První víkend v září jsme se konečně dočkali festivalu v okolí Plzně - velké akce jsou výhradně na východ a sever od Prahy, a jak tak postupně zpomaluji a pohodlním, na většinu se mi cestovat ani nechtělo:) Lokální open-air byl v Plzni snad jen jeden (Bikiny), prostě letos hooodně slabé.

O to víc potěšil Nepál Fest. Akce pro pár stovek lidí, počasí výborné, muzika výborná. Reggae a válení na sluníčku je pro mě zcela ideálně strávené odpoledne:) Nejlepší rekreace pro tělo i duši,jakou si lze představit. Na hlavní stagi z kamionového přívěsu to tam sázeli DJs z plzeňského Inspiralu a po nich Dr. Kary z Pro Sound System. Některý desky má opravdu oldskool - místy byl slyšet německý happy hardcore z roku tak 1995:) Pro mně vítané zpestření - mám rád sety rozmanité jako sám život (nejlepší techno set je ten, kde je aspoň jedna punková deska;)

Velká část publika - místní máničky a pankáči - ale spíš ocenily až nástup živých kapel, stylově většinou ska a punkových. Akce dostala alkoholický ráz rockového festivalu, a tak byl čas přesunout se k druhému pódiu v čajovně. Tam začala hrát naprosto neuvěřitelná sestava Mueartamente, což je seskupení bubínkářů (dva hlavní "technobubny" vyrobené z velkých sudů) doplněné o brutálně zefektovanou akustickou kytaru, stejně tak zdeformovaný zpěv většinou v nějakém orientálním stylu, cinkání na vše možné, tleskání, pískání a živelný tanec. Později jsem se dozvěděl, že ještě chyběl jeden člen hrající na kravské zvonce:) Výsledný zvuk se nedá moc popsat, ale zní to dobře a rozjetý je to místy hodně moc. Muertamente se označují jako Psyko - Rave - Drumers, což sedí:)

Program na hlavním pódiu jel celou noc, po živých vystoupeních to k ránu uzavřeli jungle DJs. Ale to už jsem tam dávno nebyl, denní a večerní část programu mi úplně stačily.

Víc takových akcí!
 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016