CLANEK

 

Kompilace "Xion" nabízí pětadvacet hudebních příběhů

Zhruba před 14 dny spatřila světlo světa zbrusu nová hudební kompilace s názvem "Xion". S nápadem vydat kompilaci, jež bude propojovat především elektronické a akustické producenty, kteří nejsou tolik známí, ale rozhodně mají co nabídnout, přišel zástupce platformy Space Is Only Noise Iob, pod jehož taktovkou následně tato kompilace vznikla...

 

Kompilace "Xion" obsahuje pětadvacet elektronických nebo elektroakustických skladeb širokého spektra producentů více či méně známých jmen. V tracklistu nechybí jak fanouškům alternativní elektroniky dobře známá jména jako například Sonority, Dleeb, Subject Lost, Smeti, SBSTRD nebo Denoir, tak i jména, o nichž zas tak často slyšet není. Jmenujme například Title, Aleff, Honey T a řada dalších. Hudebně velmi barevná a nevyhraněná kompilace "Xion" vyšla 22. září na domácí značce Krmelec Records. Zakoupit si ji můžete na portálu Bandcamp v digitální podobě zde.

Videoklip ke skladbě "Svetlyk", která je součástí kompilace "Xion", najdete na portálu YouTube.




Pokud se o tomto výběru chcete dozvědět více informací, neměl by vás minout záznam rozhovoru s Iobem, iniciátorem celého projektu, z Radia 1. 

stanjah

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016