CLANEK

 

Ghost In The Shell Soundtrack aneb kruh se uzavřel?

Producenti remaku kultovní klasiky "Ghost In The Shell" zveřejnili detaily o chystaném soundtracku. Ansábl známých producentů slibuje kvalitní zážitek.

 

Na konci března vstupuje do kin remake japonského anime "Ghost in the Shell", které od svého uvedení v roce 1995 patří k základu moderní pop-kultury. Nejenže tento film na rozhraní sci-fi a cyberpunku měl zásadní vliv na takové hity, jako byl například první Matrix, ale také se podepsal na podobě dnešní elektronické hudby.



"Ghost in the Shell" prvně koketoval s elektronickou muzikou už v soundtracku ke stejně pojmenované videohře pro Playstation 1, do kterého tehdy přispěly svými tracky takové legendy jako Joey Beltram, Hardfloor či Derrick May. Od té doby jsou samply z tohoto filmu nedílnou součástí elektronické taneční hudby napříč všemi žánry od D´n´B až po Techno.

Nepřekvapí proto, že nový film bude těžit právě z tohoto odkazu, a na jeho soundtrack si tvůrci přizvali "těžké kalibry" elektronické hudební scény. Mezi házením dortů na festivalech si našel čas například Steve Aoki, který se postaral o remix ústřední skladby, ve které jistě poznáte známý vokál. Dále sestavu doplňuje německý Boys Noize a DJ Shadow s Nilsem Frahmem. V traileru jste určitě identifikovali povedený remix "Enjoy The Silence" od Depeche Mode v podaní Ki:Theory.

Nadcházející soundtack bude distribuován pod názvem "Music Inspired By The Motion Picture Ghost In The Shell" a měl by vyjít zároveň s filmem. Mezitím, než se tak stane, se musíme spokojit s tracklistem a několika dostupnými skladbami:

01. Kenji Kawai - Utai IV Reawakening (Steve Aoki Remix)

02. Johnny Jewel - "The Hacker"

03. Boys Noize - "Cathryn’s Peak"

04. DJ Shadow - "Scars" (feat. Nils Frahm)

05. Above & Beyond - "Surge"

06. IO Echo - "Aokigahara Forest"

07. Tricky - "Escape"

08. Ki:Theory - "Enjoy The Silence"

09. Johnny Jewel - "Free Fall"

10. Gary Numan - "Bed of Thorns"

11. Johnny Jewel - "The Key"

12. Kenji Kawai - "Utai IV Reawakening"

Pokud vám shodou okolností původní "Ghost in the Shell" uniknul, a nebo byste si rádi zkrátili čekání na remake, tak více informací o filmu naleznete zde.

Nezapomeňte i na výborný seriál s podnázvem "Stand Alone Complex".

A jak tomu u japonské produkce tradičně bývá, i na původní Mangu, která stála u zrodu celého fenoménu.


rudy

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016