REPORT

 

Report z akce Festival Spectaculare: Ki Records Showcase od JHR

Jednou z nejočekávanějších akcí letošního festivalu Spectaculare byl bezesporu večer s labelem Ki Records v Paláci Akropolis. Nechyběl spoluzakladatel kolínského vydavatelství Christian Löffler se zpěvačkou Mohnou a další producent vydavající u Ki Records pod jménem Sieren. Bohužel z Ruska nedorazil třetí zástupce Monokle, který měl potíže s vízy. Vyprodaná Akropole a prodloužené vystoupení Sierena i Löfflera nicméně slibovaly příjemný večer uprostřed týdne...

 

Sieren poskládal kvalitní set plný chytrých analogových zvuků a melodií jako z budoucnosti. To bylo dobře doplněné projekcemi s neonovou estetikou a plný dancefloor se rozpohyboval, jak se patří. Tím vznikl určitý propad v tempu, když se po jeho vydařeném závěru přestavovalo pódium a dle očekávání začali Christian Löffler a Mohna ve značně melancholickém tempu, na což nebylo publikum tak úplně naladěné.

Christian Loffler + Mohna

Headliner za podpory dlouhododobé parťačky zpěvačky a perkusionistky Mohny vyslal pečlivě připravený set protkaný melodiemi i hutnými basovými beaty a pronikavými hajtkami. Dobré doplnění vesmírnými vizuály dalo dohromady emocemi nabitou hudební cestu. Mohna s německou precizností doplňovala hrou na xylofon, perkusemi a hlasem, který zněl, jako byste ho odněkuď dobře znali. Zatímco na začátku hlasitost aparatury vyloženě chyběla, na konci už bylo naopak zvukových kilowattů v sále až příliš. Na závěr výborně sednul zvuk jako z prvních releasů Christiana Löfflera - tedy více zamyšlený, v techno rovině, méně písničkový. Celkově jednoznačně povedená akce a kvalitní zářez na pažbě Spectaculare.

text + foto: JHR

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016