REPORT

 

Report z akce Komiks vol. 9 od JHR

Skoro na rok přesně po velmi vydařeném Komiksu ve Strojírně s detroitskou legendou Derrickem Mayem dala Komiks crew dohromady další párty, tentokrát s pořadovým číslem 9. Místo industriální haly ve Vysočanech se další rave odehrával v (ex) Face 2 Face na Štvanici. Snahou bylo přinést něco nového v podobě disca, afrobeatu a house music, tedy příjemné osvěžení po celé řadě přísněji laděných techno warehouse akcí.

 

Komiks

Zvuk uvnitř apokalyptického opuštěného Face 2 Face byl vynikající (FunktionOne), stejně jako headliner Palms Trax. Dancefloor fungoval kvalitně a návštěva z Berlína nám ukázala, jak zábavný může být set napříč žánry se spoustou disco synťáků. Slibovaný letní "vibe" podtrhly instalované palmy. Na Palms Traxe kvalitně navázal domácí Fatty M a další stálice domácí scény z Beef Records. Bývalý klub Face 2 Face byl natřískaný až po sklep, kde byla druhá stage.

Komiks

Bohužel produkce samotné akce v řešení vstupu (bylo vyprodáno) i řešení šatny bylo zdaleka pod hudební úrovní. :( Osobně jsem viděl naprosto neprofesionální práci ochranky, která kohosi zevnitř vyhodila před klub a to se zbytečnou agresí. To, že byl vevnitř prach, bylo asi pochopitelné, ale zákaz kouření a rozumné obsazení šatny by dost pomohlo všeobecné náladě. Dle zpráv na FB se někteří vůbec nedostali dovnitř, ačkoliv měli lístek z předprodeje, což je nepříjemný škraloup na jinak velmi povedené akci. Mrzí to o to víc, že kluci z Komiksu už několikrát předvedli, že umí udělat kvalitu jak po stránce hudební, tak produkční a prostor Face 2 Face má velký potenciál...

text + foto: JHR

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016