REPORT

 

Report z Climax 18th Anniversary od čéši

V sobotu se v Roxy konala párty Climax, která slavila 18. výročí svého vzniku. Je to neuvěřitelné, ale otec této noci, Chris Sadler, vychoval své dítě do plnoletosti a opět nám i sobě nadělil plnou Roxy tancujících gratulantů. Je to úžasné vést a udržet klubovku v našem nejlepším klubu tak dlouho... Nikomu se to nepodařilo a ze směsice těch všemožných a krásných, které se tam konaly, Climax je tu stále s námi. Starý jako moje auto, starý jako někteří návštěvnící tančící pod září reflektorů této noci, ale stále plný síly!

 

Dorazil jsem do klubu s přáteli lehce před půlnocí a pomalým krokem se vydal směr pódium, kde jsem si již tradičně zabral své občas nedobytné místo. Chvíli jsem se rozkoukával, zdravil příchozí známé tváře a pozoroval již pomalu se připravujícího Chrise, který přebíral předpřipravený klub od DJe Cubika. Chris si nasadil své legendární, a za ta léta již neodmyslitelné, svítící brýle a pustil se do toho. Oslava mohla začít!

Climax 18th Anniversary
Odpálil ty rachejtle ve velkém stylu, co vám budu povídat... Občas se divím, že se Chris nevydal tanečním směrem. Hejbal se za tím mixákem, jako kdyby šlápl bosou nohou na odizolovanou prodlužovačku. Má to fakt v těle, jak rytmus, tak výdrž. Tracky, které se valily z reprobeden, fungovaly na lidi stejně jako na něj, takže se Roxy hezky vlnila a tančilo se opět skoro všude. Poslední dobou byla Roxy buď úplně vyprodaná, nebo jen prostě úplně plná, což je fantazie. Už však nastal čas na velkého pana Umeka!

Umek
Tento slovinský obr, kterého jsem měl možnost u nás již párkrát slyšet, vždy uměl zatopit pod kotlem. V posledních letech se ale hudebně i tvorbou dost odklonil od techna v jeho ryzí podobě. Dost jsem se bál, jak to bude vypadat v Roxy, ale když jsem slyšel jeho set starý asi měsíc, bylo mi jasné, že to bude asi zase starej dobrej Umek. Jeho první hodinka byla spíš taková retrospektivní masáž. Někomu se to moc nepozdávalo, ale taneční to bylo a remix "I Feel Love" od Donny Summer byl jedním z těch starých, ale krásných flashbacků. :) Umek měl na stole dva laptopy, k tomu dva kontrolery a ještě jednu vychytávku, na které si vyhrával s dalšími smyčkami a jinými zvuky.

Umek
Jeho "DJ skills" byly fakt perfektní a lidi si to užívali naplno. Když už to vypadalo, že to ukončí a opustí vřískající dav, byl vyhecován ještě k jednomu tracku a následně vrátil opět otěže otci noci - Chrisu Sadlerovi. Chris si střihl druhou hodinku po něm a znamenitě si poradil s davem který v Roxy stále byl. Obklopen přáteli si užíval tento narozeninový mejdan opravdu plnými doušky a bylo na něm vidět, jakou má radost. Oprávněně! Stále jsem se ještě držel a díky lehce prořídnuvšímu publiku na pódiu jsem se mohl roztancovat o něco víc a přivítat tak posledního hrajicího DJe Subgatea. Ondru jsem už slyšel asi milionosmsetdevadesátšestkrát, ale je až neuvěřitelné, jak moc mě jeho styl a podání techna baví.

Climax 18th Anniversary
Jeho energie, kterou umí davu předat, i to, že i když je unaven, vždy vybere ty nej tracky, které každého roztančí až do bezvědomí. Navíc jsem opět málem vyskočil z kůže, když tam napálil Mory Kante - "Yeke Yeke". Na tohle bych chtěl prostě jednou tančit nahatý někde pod svitem měsíce v Africe uprostřed pouště až do bezvědomí. :) Ondra má prostě talent, nejen na hudbu, ale i na komunikaci s publikem, na to, že vše, co dělá, má skutečný smysl a náboj... Mělo se hrát do šesti hodin, totálně vyčerpaný jsem odcházel lehce po šesté a v Roxy se stále ještě hrálo a tančilo. Díky za skvělý mejdan, a přeji ti Chrisi, nechť se ti daří v hudebním světě vše pořád tak hezky a dlouho jako doposud. Opatruj sebe i své sny a hodně štěstí do dalších let s párty Climax. Díky i lidem, co tančili až do konce a vidíme se na Loco Dice!

čéša

foto: Roxy Praha

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016