CLANEK

 

Film Belgica s hudbou Soulwax míří v červenci do kin

Příběh o euforii, vzestupu a pádu. Energií pulsující a hudbou nabitý film Belgica je příběhem dvou bratrů: charismatického a temperamentního Franka a jeho ambiciózního, ale nezkušeného bratra Joa, který je majitelem baru zvaného Belgica. Společnými silami Belgicu promění v úspěšný klub plný skvělé hudby, krásných lidí a nezřízené zábavy. Až pozdě zjistí, že vést takový podnik je náročnější než čekali, a jejich vztahy a osobní život tím začnou trpět. Film ukazuje opojnou cestu obou bratrů vzhůru k úspěchu – a pád, který následuje.

 

Původní hudbu k filmu belgického režiséra Felixe Van Groeningena složila známá kapela Soulwax, pohybující se mezi elektronikou, alternativním rockem a housem, která pro filmový soundtrack stvořila patnáct fiktivních skupin reprezentujících různé hudební žánry. Film inspirovaný skutečnými událostmi měl úspěšnou světovou premiéru na festivalu Sundance v lednu 2016, kde otevíral hlavní soutěžní sekci. Van Groeningenův předchozí film Přerušený kruh (The Broken Circle Breakdown, 2012) byl nominován na Oscara a získal cenu LUX evropského parlamentu.

Režie: Felix van Groeningen / Scénář: Arne Sierens, Felix van Groeningen / Kamera: Ruben Impens / Střih: Nico Leunen / Hudba: Soulwax / Zvuk: Jan Deca / Hrají: Stef Aerts, Tom Vermier, Dominique Van Malder, Charlotte Vandermeersch / Země: Belgie, Francie / Stopáž:126 min / Přístupnost: do 15 let 

Film bude v české předpremiéře uveden na MFF Karlovy Vary 2016. 

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016