CLANEK

 

Český tým Summer day zabodoval v Red Bull Can You Make It?

Z pěti českých týmů, které se zúčastnily sedmidenního cestovatelského klání Red Bull Can You Make It?, se nejlépe umístili Summer day z České zemědělské univerzity v Praze. Do cílové stanice Paříž dorazili z Barcelony a skončili na krásné 8. příčce. Úterní vyhlášení odhalilo, že vrchol žebříčku 165 týmů z celého světa zapojených do projektu, patří týmu Feel Alive! z Estonska. Plechovky Red Bullu jako jediné povolené platidlo vykouzlily účastníkům nezapomenutelné zážitky.

 

Podmínky měli všichni stejné. Na cestu Evropou se studenti museli vydat bez vlastního telefonu i peněz. Pětice týmů z České republiky stála 12. dubna ve 12:00 na startovní čáře v Barceloně, která byla jedním z pěti měst, odkud účastníci vyráželi. Jednou z výchozích metropolí byla i Praha, kam se v následujících dnech naši reprezentanti vrátí. Vyhlášení výsledků, které proběhlo 19. dubna v podvečerních hodinách v Paříži, potvrdilo, že český tým Summer Day skončil do desátého místa. 

Summer Day

Summer day ve složení Julie Waldová, Adam Kadeřávek a Tomáš Kříž procestovali 3 země a navštívili 7 checkpointů, kde plnili úkoly a dobíjeli energii. Trojice celkem urazila 2.876 kilometrů a vyměnila 131 plechovek. Cestou vyráběli víno, naučili se flamengo, svezli se s Lotus týmem Formule 1 a nechali si udělat piercing.

Summer Day

Další zážitky, výměny i trable, které naši studenti během týdenní akce Red Bull Can You Make It? podstoupili, najdete zde, pravidelné zpravodajství přímo ze závodu také přinášela Red Bull TV. 

foto: Lukáš Wagneter, Red Bull Media House

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016