CLANEK

 

Klub Radost FX hlásí vzkříšení

Bezesporu legendární podnik Radost FX, který je nejstarším (v roce 2016 to bude 24 let) hudebním klubem v Čechách znovu ožívá. V roce 2015 došlo v Radosti FX ke změně vedení a spolu s tím k postupné snaze posunout se zase o něco dále. Spolu s rekonstrukcí stage, barů, toalet a dalších míst v klubu došlo také k revitalizaci celého prostoru. Klub byl osazen zvukem Funktion One, který se řadí mezi světovou špičku. V plánu je nyní další postupná rekonstrukce tak, aby ještě více odpovídal dnešním požadavkům.

 

Klub prochází také výraznou dramaturgickou změnou a kromě velmi úspěšné urban night FX Bounce, která pravidelně od roku 2005 plní čtvrteční noci pod taktovou DJe Kwé, se Radost FX vrací ke svým elektronickým kořenům a to především k house hudbě. Do klubu se mimo jiné jako rezident vrátil DJ Pavel Bidlo, který je s Radostí FX spjatý od jejích začátků.

Aktuální program klubu lze nalézt především zde nebo na našich nových webových stránkách www.radostfx.cz.

Radost FX

Radost FX


Kromě rozsáhlých změn v klubu, došlo také ke změnám interiéru v restauraci, která se stále řadí mezi špičku mezi vegetariánskými restauracemi v Praze, jejíž koncept zůstává zachován. Ať už jde o naše vyhlášené Nachos, Popeye burger, Pesto Potatoes, Hummus nebo třeba FX Quesadillu, věříme, že si každý vybere ke své spokojenosti.

Radost FX

Spolu se změnami interiéru restaurace došlo i zde k dramaturgickým změnám a nyní mají večery v restauraci pod taktovkou DJs Pavel Bidlo, Lumiere, Vilém, Tony M, Petr K a Cuba.

Klub a restaurace Radost FX, Bělehradská 120, Praha 2, 120 00
Rezervace stolů a informace: info@radostfx.cz nebo +420 603 193 711
Spojení: Metro C – I.P.Pavlova, Metro A – Náměstí Míru, Tram: 4, 6, 10, 11, 16, 22

www.radostfx.cz

https://www.facebook.com/radostfxclub/

Radost FX

Podrobnější informace a historie Radosti FX:

KLUB

Úderem 23:00 každý čtvrtek, pátek a sobotu Radost FX ožívá nočním životem a otevírají se brány klubu ve spodních prostorách podniku.

Ve zrekonstruovaném prostoru, který zahrnuje novou stage, špičkový zvuk Funktion One, nové bary a toalety si můžete ve čtvrtek užít urban night FX Bounce s jedinečnou atmosférou již od roku 2005 pod taktovkou DJe Kwé. V pátek a sobotu je pak klub vyhrazen čistě elektronické taneční hudbě a to především house music ve všech jejích podobách.

Radost FX

CAFÉ

Již při vstupu vás přes skleněné výlohy upoutá anticky vyhlížející a útulné Café. Od 11:30 je vám k dispozici rozsáhlé vegetariánské menu podávané ve všech částech restaurace. Ochutnáte zde vynikající a zdravá jídla z řecké, indické, thajské, mexické a italské kuchyně servírované až do pozdních nočních hodin. O víkendech nabízíme americký styl snídaně BRUNCH s širokou nabídkou vaječných omelet, vaflí a kombinovaných menu. Tato část restaurace je nekuřácká.

LOUNGE

K příjemnému strávení volného času je určen Lounge. Tlumená světla, pohodlná křesla a sofa v orientálním stylu, bar s nabídkou více než 200 nápojů. Kvalitní hudební reprodukce dotváří příjemnou atmosféru v plně klimatizovaném prostředí.

Radost FX

GALERIE

Galerie je naším staro-novým barem. Tato část restaurace byla pojmenována na základě dřívější funkčnosti jako Galerie výstavní. Došlo k výstavbě nového baru a celkové změně interiéru. Celkem je možno pohodlně usadit na 40 hostů. Tato část restaurace je navíc obohacena o DJská a jiná vystoupení. Velmi oblíbená je též část restaurace s příhodným názvem VIP, která je částečně oddělena od ostatních stolů v restauraci na vyvýšeném ohraničeném stupínku. Nabídka menu je ve stejném rozsahu jako u ostatních dvou restaurací Café a Lounge. Galerie též slouží jako salónek pro privátní večírky, je jí možno uzavřít a uspořádat zde menší produkci včetně odlišné nabídky cateringu. Přes oběd je galerie nekuřácká.

OBJEDNÁVKY

Pokud máte hlad, ale nemáte dostatek času nebo prostě při jídle nechcete sedět uvnitř restaurace, nabízíme Vám možnost objednat si jídlo s sebou. Stačí zavolat na telefonní číslo +420 603 193 711, kde si můžete objednat vybrané jídlo popř. rezervovat stůl, pokud přece jen zůstanete.

Pro objednání jídla i s donáškou můžete využít služeb našich on-line partnerů www.eurobest.cz nebo www.damejidlo.cz

Radost FX

HISTORIE RADOSTI FX

Ve vinohradském činžovním domě Roma měla po sametové revoluci vzniknout galerie s expozicí české fotografie, obchod s CD (který je nyní neodmyslitelnou součástí Radosti) a menší restaurace s občerstvením. K uskutečnění však chyběly finance a s původní verzí využít rozsáhlé prostory klubu pouze jako galerii s menším občerstvením, a to bez jakýchkoli zkušeností s provozem, a nedostatkem finanční podpory ze strany organizátorů, nebylo možno myšlenku dotáhnout do úplného konce, a tak získal koncem roku 1991 zdevastované přízemí a suterén Richard Zoli s manželkou Betheou, kteří uváděli v USA televizní pořad o umění a designu.

Televizní show nemá daleko k hudbě a k nové hudbě. Tak přišli na myšlenku vybudovat módní taneční klub a své bohaté zkušenosti přenesli do nynější podoby Radosti FX. S každým blížícím se výročím založení se mění design interiéru klubu a bez výjimky je i letošní rok.

Radost FX

Radost FX již od počátku zachytila dříve nám upírané moderní styly hudby, a tak se zapsala mezi první, kdo Praze a České republice vůbec nabídl možnost poslechu nejen house a techno (vystupovaly zde takové hvězdy jako jsou: legendární Carl Cox, Paul Van Dyk, Laurent Garnier, Moby, Richard Dorfmeister, MJ Cole, Artful Dodger, Judge Jules, Danny Rampling, Eddie Richards, DJ Food a další).

V roce 1999 britský klubový magazín MINISTRY zařadil Radost FX mezi 20 nejlepších klubů na světě, čímž upevnil pozici tohoto subjektu na naší i celosvětové hudební scéně. V roce 2007 se v prestižním žebříčku serveru www.worldsbestbars.com umístila Radost FX na 8. místě jako jediný český zástupce barů. Dokladem toho budiž i nesčetná další vystoupení řady domácích i zahraničních hvězd. Ke cti a renomé klubu je nutné přičíst i fakt, že se nikdy nerozpakoval razit svůj vlastní styl a nespoléhal se na vyloženě osvědčené módní hity a tendence, naopak je pomáhal tvořit.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016