REPORT

 

Report z Kollektiv Turmstrasse a Tube & Berger od čéši

Páni, to byl hodně slušný německý víkend! Prvně opět vyprodaná Roxy a následně sobotní Storm. Úžasné, ale jak to ta Roxy dělá?! Nemám zdání, ale dělá to fakt dobře... Tento víkend nás měli navštívit další zástupci velmi zásadního labelu Diynamic, pánové Christian Hilscher a Nico Plagemann pocházející z Hamburku a další den, opět dvojice, Tube & Berger. Bohužel do Roxy z osobních důvodů nemohl dorazit Christian, a tak zůstal narvaný klub na starost pouze samotnému Nicovi. Pro spoustu lidí mírné zklamání, pro některé jev, který už párkrát zažili...

 

Ale abych to vzal hezky popořadě a od začátku. Já Kollektiv Turmstrasse nikdy neměl ještě možnost někde slyšet, tudíž jsem byl ve velkém očekávání. Za ta léta jsem si ale vnitřně nastavil, že přehnaná očekávání by mi mohla přinášet zbytečná zklamání, tak jsem se snažil být zdrženlivý.

Kollektiv Turmstrasse

Do Roxy jsem přišel s přáteli ještě v dost brzký čas a klub v tuto chvíli "zel prázdnotou", což je tu vlastně tak nějak častý jev... Do půlnoci obvykle v klubu tančí jen pár desítek lidí, ale pak jako kdyby měla Roxy někde tajné tlačítko, navalí se během krátké doby do klubu tolik lidí, že nevíte kudy kam. Prvními hrajícími byli slavící Tráva a DJ Risto. Trávu jsem neslyšel několik let (opravdu), a i když ho osobně opravdu považuji za jednu z našich legend, říkal jsem si, jak asi bude hrát. Snad to nebude příliš temné... Ale to, co předvedli s panem Ristem, pomalu plnící Roxy pobavilo a rozančilo, což je to nejdůležitější. Tráva je také jedním z mála DJs, který opravdu mistrně ovládá gramofony a jeho scratche a excelentní práce s mixákem dokážou skutečně uhranout.

Kollektiv Turmstrasse

Po Trávovi již na stage nastoupil Nico. Začalo to zvolna, chvilku si pohrával s tóny na novém zvuku a poznával publikum. Narvaná Roxy mu ale dávala celkem slušnou zpětnou vazbu, tudíž s přibývajícím časem jeho hraní nabíralo na obrátkách. Mě osobně to bavilo, zatančil jsem si skvěle, i když jsem se v podstatě celý jeho set pohyboval na římse a místa nebylo mnoho. Vyvaroval jsem se však tlačenici a strkanic, jež k vyprodanému klubu ale bezpochyby patří, a volně si užíval tance. Trošku mě v průběhu noci zmáhalo horko, ale v závěru se mi nechtělo opravdu vůbec nikam odcházet, protože závěr byl to nejlepší. Nico měl sice pár slabších momentů, tudíž se mohl člověk alespoň prodrat na záchod, ale jinak nemám co vytknout. Jeden z těch silných momentů v Roxy, kde publikum řádilo jak utržené, nastal při tracku "Sorry I´m Late". Nico ještě trošku přidával ke standardnímu času, ale něco takového, co předvedl Solomun pár týdnů zpět, to už se asi nikdy opakovat nebude...

Kollektiv Turmstrasse

Po obrovském aplausu již za pultem úřadoval náš fantastický DJ Loutka. Legendární pán, co má v uších víc než několik generací kluberů. Mohu však opět napsat jediné - Loutka je mistr, on to prostě umí naprosto skvěle. Nerozhází ho ani velikost hvězdy hrající před ním, ani velikost klubu či návštěvnost. Loutka do nás pustil to, co nejlépe umí a co baví. Dalo by se možná s lehkou nadsázkou říci, že to bylo možná i lepší než od hlavní hvězdy, ale to bych asi Nicovi zase trochu křivdil. :) Nicméně únava se již pomalu dostavila, odebral jsem se na druhou stage vyzvednout přátele a byl jsem zde na chvíli absolutně vtáhnut do hraní dvojice Arturo Legorreta & Animal Print. Fantasticky bublající a tepající sound. Super! Každopádně poslední zvukové střípky jsem již zanechal na místě a vydal se vstříc domovu. Sobotní párty mě již netrpělivě očekávala.

OONZ with Tube & Berger ­@ Storm

Po klidném sobotním dni, relaxu a vydatném spánku jsem se opět mohl v klidu vypravit na další taneční seanci pod názvem OONZ, tentokrát do klubu Storm. Ten si na nás tento rok připravil také několik obrovských hudebních lahůdek a v sobotu jí měla být návštěva německého dua Tube & Berger. Až v klubu jsem se však dozvěděl, že Tube z rodinných důvodů nepřijede, jelikož jako vzorný muž jel asistovat své přítelkyni do porodnice a dnes, v neděli, je již hrdým otcem a tátou svého syna! Gratuluji.

OONZ

Ovšem hezky zpět na začátek. Odpočatý jsem do Stormu dorazil až trochu později - přeci jen jsem po pátku již něco odtančeno měl, a nebyla potřeba se nikam hnát. Stíhal jsem tudíž krásně ještě necelou hodinku fantastického Adama Clouda, který bezpochyby patří mezi tu mladší krev, jež pevně svírá v rukách budoucnost deep house scény. Nabídl vyvážený set plný krásných tracků a libě znějící atmosféry. Party people se již mohli oddávat tanci, čekat na příchozího Bergera a vnímat nejen barevnost Stormu, ale také tu pohodovou náladu, která zde panovala. Berger překvapil hned na začátku a to tím, že si odložil boty a jal se odehrát svůj set naboso.

Zajímavá performace. Ve Stormu mám hrozně rád to, jak se člověk může pohybovat kolem DJe ze všech stran, vnímat tu atmosféru jak zpředu, tak z pohledu jeho samotného. Jeho celý set byl plný energie a nechyběl úžasný track "All Night Dancing", který vystihuje podstatu všeho, co se zde odehrávalo. Všichni kolem tančili, smáli se a užívali si to, co nikdy nemůže omrzet, nemůže přestat - hudbu. V některých momentech jsem byl v naprosté euforii, opravdu se až někdy divím, co s člověkem dokáže hudba. Strašně moc pro mě znamená, velmi mě ovlivňuje a jsem za to nesmírně vděčný.

OONZ

Odběhl jsem si na druhou stage, protože tam řádil opět pán ze včerejší Roxy - Animal Print - a zase to mělo takovou šťávu, že bych to nejraději stáčel do lahví a prodával lidem, jež nemají energii a chuť do života. Elixír na duši a pro tělo. Po nich jsem se na chvíli zasekl i na hrajícího Biodana. Měl jsem kolem sebe spousty těch, kteří párty dělají tou správnou a Biodan vše podtrhl na jedničku s hvězdičkou... Bohužel nohy mi už vypovídaly službu, tudíž jsem si užíval z posledních sil ještě skvělého DJe, jenž vystupuje pod svým občanským jménem Jan Brachtl. Také jeden z těch talentovanějších, který právem stál na pódiu po boku takových jmen jako Carl Cox či Dubfire. Odcházel jsem a jen dodám, že toto byl neskutečně fantastický víkend, který ačkoliv byl na 50% ze strany vystupujících, tak ale rozhodně na 110% ze strany hudební produkce. Děkuji moc a brzy opět někde nazatančenou!

čéša

foto: Eva Šafránková a Eva Marková

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016