REPORT

 

Report z 81. Stardust Night v Paláci Akropolis od stanjaha

V pátek 4. prosince proběhlo v pražském Paláci Akropolis další vydání legendární akce Stardust Night s pořadovým číslem 81. Headlinery byli na house stage DJs Subgate a Tibiza, na drum´n´bassové stage Volume Plus, duo One Way a Mr. Funky Mashine. Na této akci jsem měl jako "contest winner" tu čest otevřít drum´n´bass stage, a v následujících řádcích se vám pokusím přiblížit, jak to na 81. Stardust Night vypadalo...

 

Do Akropole dorazila naše tříčlenná skupinka tvořená mnou, kámošem Rudym a kamarádkou Bárou v půl desáté. Jelikož jsem měl začít až ve 22:00, tak jsme měli čas dát si pivo a poslechnout kapelu Vasilův Rubáš, která hrála vedle. Já si mezitím v klidu zapojil Serato, připravil desky a po skončení koncertu ve 22 hodin začal svůj liquid funk / deepový set. Parket se začal plnit a moje hodina a půl tak utekla jako voda. Po odpojení gramofonů a zapojení kontroleru mě už vystřídal další "contest winner", kterým byl DJ Abigail Ash. Jeho set byl tvořen energickými a tanečními "jump-up nakopávačkami", lidi se bavili, pařili, atmosféra byla super.

Po chvilce přišel Rudy s návrhem, že bychom se mohli jít podívat na house stage. Zde to zrovna rozjížděl Subgate a jeho velmi energický set, tvořený tech-house peckami, okořeněný příměsí techna a vokálových tracků s příjemnými melodiemi opravdu skvěle šlapal. Všichni v euforii pařili jako o život a celá house stage byla nabita pozitivní energií. Pohlceni vynikající atmosférou jsme tu strávili další dvě propařené hodiny v první řadě s úsměvem od ucha k uchu. Subgatův set měl opravdu skvělý "vajb", a tak ho všichni tři hodnotíme jako nejlepší z celé párty. 

Po krátkém oddechu jsme zamířili zpět na drum´n´bass stage, kde už One Way sázeli jednu pecku za druhou, nechyběly rychlé mixy a skvělá selekce. Když ve smršti neurofunkových pecek padla skladba "Afterlife" od Camo & Krooked v remixu BCeeho, bylo to přesně to pravé ořechové, u skladby "Duppy Man" od Chase & Status jsem se zase vrátil do svých začátků s drum´n´bassem. Jejich set mě velmi bavil! Hodinka, ve které jsme poslouchali a pařili na vynikající set One Way, rychle utekla, a vtom už se za mixem objevil Volume Plus. 

Hned od začátku padaly taneční pecky v rychlých mixech, parket byl plný pařících, jásajících a pozitivně naladěných lidí. Přibližně po čtvrt hodince, kdy do nás Volume Plus sázel především neurofunkové pecky, následoval přesun zpět na house stage. Tam už Tibiza míchal příjemný tech house set. House stage praskala ve švech, všichni nadšeně pařili a bavili se. To už se ale blížila čtvrtá hodina ranní, a tak jsme se všichni tři shodli, že už je čas vyrazit k domovu. Ještě jsme chvilku poslechli Tibizu a pak už jsme si jen došli na drum´n´bass stage pro věci a vyrazili k domovu. Cestou na noční tramvaj jsme se shodli, že jsme si tenhle mejdan všichni neskutečně užili a že nás asi ze všeho nejvíc bavil Subgatův set na house pódiu, a set od One Way na drum´n´bass stage. 

Co říci na závěr? Asi to, že jsem si 81. Stardust Night velmi užil, atmosféra byla famózní, lidé pozitivní, veselí a milí, pařilo se, pilo se a bylo zkrátka veselo. Únava nám sice zabránila poslechnout si DJe, kteří hráli až nakonec, ale tak jsme jenom lidi, ne?! :) Příště to třeba vyjde až do konce. Jasné je, že na akci Stardust Night se budu rád vracet a pokud jste na ní ještě nikdy nebyli, tak rozhodně doporučuji ji někdy navštívit. Koneckonců možnost budete mít už 8. ledna, kdy na Stardust Night vystoupí například drum´n´bassový projekt Parallel Activity nebo Honey T.

Na 81. Stardust Night vystoupili: Volume Plus, One Way, Mr. Funky Mashine, Subgate, Tibiza a contest winners: Starling Jay, Steev & Stennly, Stanjah, Abigail Ash.

stanjah

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016