CLANEK

 

Klub Roxy představil kompletní program 23. narozenin

Dvacáté třetí narozeniny klubu ROXY se blíží a jako každý rok nabízí návštěvníkům nabitý týden plný oslav. Roxy a Experimentální prostor NoD se znovu představí jako jeden celek a na každý den nachystaly pestrý program plný parties, koncertů, performance, divadel a výstav. Vše pod jednou střechou. Tento rok je navíc podstatná část programu otevřena jako dárek fanouškům zdarma.

 

ROXY

19. 10. Opiuo (NZ) - Opening Ceremony

Pondělní opening představí novozélandského producenta Opiuo. Tento glitch-hopový objev vystoupí v Česku úplně poprvé. Jako narozeninový dárek pro všechny své fanoušky nabízí ROXY tento večírek zdarma. V rámci pondělního zahájení proběhne vernisáž projektu ROXY Visuals, který opět promění interiéry klubu.

Informace a linky k poslechu

20. 10. Walk Off The Earth (CAN)

Walk Off The Earth je fenomén, který posunul hranice toho, co může kapela ve 21. století přinést světové pop music. Kanadská formace přijede do Prahy představit své druhé autorské album "Sing It All Away". Koncert je vyprodán.

Informace a linky k poslechu

21. 10. Soundz Czech

Prostory ROXY a NoD se propojí v jeden tepající celek. Vyroste tu pět rozdílných pódií, které se otevřou hudebním fanouškům opět zdarma. Pět scén, devět kapel. Vladimír 518 & live band, Vložte kočku, Manon Meurt, Noisy Pots, Kittchen, Apollinaire, Peter Pan Complex, Gagarin a Black Lion.

Informace a linky k poslechu

23. 10. Friction, DJ Zinc, Kove (UK)

Pátek bude v ROXY patřit bass a drum & bass music. Pogratulovat přijede majitel Shogun Audio DJ Friction, legenda pohybující se napříč žánry DJ Zinc a objev posledních dvou let Kove. Drum & bass k ROXY patří a narozeniny nebudou výjimkou.

Informace a linky k poslechu

24. 10. Dense & Pika, Paul Woolford (UK)

Sobotní noc narozeninových oslav ROXY BE23 máme tu čest představit vám jména, které v současnosti výrazně přetváří pojetí techna. Přijíždí členové Scubova labelu Hotflush Recordings a inovátoři rovného beatu Dense & Pika a Paul Woolford.

Informace a linky k poslechu



NoD

19/10 Fuse (IT) – Ljós

Italské audiovizuální studio přivádí novomediální interaktivní pohybovou performanci "Ljós" založenou na interakci pohybu lidského těla, elektronického zvuku a vizuálních projekcí generativní grafiky. Vstup na tuto akci je zdarma.

20/10 Tujiko Noriko (JAP)

Tujiko Noriko je japonská experimentální hudebnice, skladatelka a filmařka, která díky své tvorbě bývá často označována jako "japonská Björk". Její hudební koláže prosycené elektronickými beaty a melodií nesenou jejím křišťálově čistým hlasem vás jistě uhranou.

23/10 BERG PRESENTS (CZ)

Hudebně zvuková performance skladatelů Jakuba Rataje, Jiřího Lukeše a dirigenta Petera Vrábela vychází z pohybového gesta, kterým již téměř dvě staletí zhmotňuje dirigent svou vnitřní hudební představu. Co se stane, když na tato zavedená schémata zapomeneme?

vstup: 150,- Kč

24/10 NoD site´s of specific (CZ)

V sobotu představíme zdarma špičky současného českého tanečního a výtvarného světa se čtyřmi site-specific projekty, které provedou návštěvníky celým NoDem. Těšit se můžete např. na tanečníky Janu Vránu, Doru Sulženko Hoštovou, Martina Talagu a Cécile Da Costa. Každý z nich spojí své síly s jiným výtvarníkem, mezi kterými jsou např. Tomáš Vavříček, Jan Pfeiffer, Pavla Beranová a další.

Výstavy

19/10 Exakta

Výstava o exaktním uvažování a jeho podobách ve výtvarném umění, umělecké tvorbě a jeho limitech. Výstava propojuje starší, střední a mladší generaci českých umělců a navazuje na volné téma letošního NoD/Roxy festivalu BE23 – "geometrie". Zippe & Krůček & Matějů & Písařík & Stolín & Mrkus & Hanzlík & Šerých & Žáková & Fišerová & Kadlecová & Staněk & Boušek & Vlček. Kurátor: Jiří Machalický

19/10 Richard Loskot: Celkový rozhled

Richard Loskot představuje v galerii Video NoD site specific panoramatický film. Umělec si pro formát 360-ti stupňové projekce vytvořil vlastní konstrukci, mechanismus, kterým panoramatický film natočil v reálném prostředí, které nyní přenáší do prostoru galerie Video NoD. Kurátorka: Veronika Zajačiková.

19/10 Alena Kupčíková - Strom

Umístění díla vybraného pro tento rok nad křižovatkou ulic Dlouhá / Rybná. Instalace Aleny Kupčíkové Zpívající tančící strom je dílo založené na vědeckém studiu "chování" stromů. Kubčíkové dílo transformuje přírodní jevy a situace do uměleckých obrazů a zvuků.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016