CLANEK

 

Mašiny Moimira Papalescu chtějí na turné prostřednictvím Hithitu

Fanoušci hudebníka Moimira Papalescu mohutně podporují crowdfundingovou kampaň k prvnímu turné Moimirova cyber-bandu Die alten Maschinen. Kampaň ještě není ani v půlce a kapela už od fanoušků  vybrala přes 61 tisíc ze sta tisíc, které na turné potřebuje.

 

"Kdysi dávno, tuším ještě rok před vznikem Moimir Papalescu & The Nihilists, tedy v roce 2002, se v mé hlavě zrodila myšlenka na projekt, postavený čistě na estetice robotů. Bylo to dávno předtím, než vznikly skvělé koncepty, jako třeba Machinarium (na kterém se mimochodem podílí výtvarník Adolf Lachman, který vytvořil i veškeré naše vizuály) nebo nedávno bezva sci-fi Ex Machina, která je zmíněné robo-estetice také ideově hodně podobná," popisuje vznik cyber-bandu Moimir Papalescu, jeden z nejzajímavějších hudebníků na české elektronické scéně.



Moimir Papalescu už jednou na Hithitu uspěl, když uspořádal historicky první koncert Mašin. Nyní chce s pomocí fanoušků vyrazit na turné, koncerty plánuje uspořádat v Praze, Plzni, Jablonci a v Pardubicích. Z koncertů vznikne záznam a audio nahrávka bude dostupná pouze pro podporovatele z Hithitu. Mezi dalšími odměnami jsou desky Die alten Maschinen, vstupenky na turné nebo sběratelské kousky jako limitovaný tisk grafiky k albu "Change" od Adolfa Lachmana nebo "rare vinyly", které Leon vytáhl ze svého archivu. I tentokrát najdete mezi odměnami Moimirovy oblíbené hračky, třeba analog like sekvencer Beatstep nebo GORTa - velkého stříbrného robota z filmu Den, kdy se zastavila Země.

Die Alten Maschinen

"Vím, že je tady stále dost věrných fanoušků, kteří jsou naladěni na podobnou vlnu jako my a rozhodně stojí za to pokusit se turné Mašin uspořádat. Věřím, že to spolu dotáhneme do úspěšného konce i tentokrát!" říká Papalescu.

Stánka projektu zde.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016