CLANEK

 

Každé ráno v osm na HQMusic.cz nová skladba

Cílem serveru HQMusic.cz není nic jiného, než servírovat nadprůměrně kvalitní skladbu každý den v 8 hodin ráno. Naši čtenáři (posluchači) si tak mohou každý den poslechnout hudební kousek, který jsme jim my vybrali. Výhoda naší práce spočívá v tom, že šetříme čas všech našich čtenářů, rozšiřujeme mezi ně hudební umění a představujeme jim pouze kvalitní hudbu, ke které by se spousta z nich nikdy nedostala...

 

Největší část tracků tvoří elektronická hudba, ale pro odlehčení publikujeme i jiné žánry. Chtěli jsme si nechat otevřená vrátka i pro jiné hudební styly, ale převážná část skladeb se pohybuje kolem elektronické hudby – house, techno, trance, chillout, nu disco apod. Z toho vyplývá i to, že může být tento hudební server inspirací pro producenty a DJs. Snažíme se co nejvíce zaměřit na publikaci  kvalitních hudebních novinek, kterých bohužel není tolik, a tak je prokládáme staršími záležitostmi. Nechceme povolit uzdu a snížit kvalitu skladeb pro usnadnění naší práce. 

Hudební server vznikl 18.2. 2015 a teď po 3 měsících práce můžeme konstatovat, že nás to stále baví a vidíme v tom smysl. Od několika stálých posluchačů máme pozitivní feedback – pro většinu z nich je HQMusic.cz playlist, který mají během dne zapnutý. Spoustu námi představených skladeb totiž nikde jednoduše nestáhnete, a tak vám nezbývá nic jiného, než si skladbu koupit, nebo ji stále manuálně  přehrávat na YouTube nebo SoundCloudu. To nás samotné mnohdy limituje, protože víme o tracku, který chceme publikovat, ale nenajdeme ho nikde online volně k poslechnutí.

Za projektem stojí dva anonymové, přičemž jeden se stará o výběr a publikaci obsahu (skladeb), a druhý řeší technickou a marketingovou část projektu. Ten druhý je i majitelem domény a autor této tiskové zprávy, takže jeho jméno naleznete na konci tohoto dokumentu. Výběr skladeb je velmi subjektivní záležitost, ale snažíme se do toho dát co nejvíce objektivity. Přeci jen, hudba je umění a ty nejkvalitnější věci se běžnému posluchači pravděpodobně líbit nebudou. Proto máme u každé skladby položku Úroveň posluchače, která značí, pro jakou sortu lidí daná skladba je.

Naším cílem je pokračovat v tvorbě obsahu a zvýšit základnu pravidelných návštěvníků, kteří se zapojí do hodnocení tracků v komentářích. Jakmile uvidíme, že má projekt smysl i pro veřejnost, pak začneme řešit design, funkčnost a další novinky, které by mohly hudební server posunout ještě dál.

Kontakt: Jiří Šubr, info@hqmusic.cz, 728 366 005

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016