CLANEK

 

Anketa: Trancefusion - Time To Say Goodbye

Myslím, že sobotní rozloučení s Trancefusion bylo opravdu důstojné a spousta lidí byla z této derniéry vyloženě naměkko. Ostatně je to cítit i z odpovědí na mých 5 otázek, které jsem přímo na místě devíti tanečníkům položila. Záměrně jsem si vybírala ty, kteří se zúčastnili všech dílů, a měli se tedy logicky za čím ohlédnout... Díky za vše!

 

1. V anketách hodně pokládám otázku: "na koho se nejvíc těšíš", ale osobně si myslím, že s line-­upem, jaký tady je, by to asi bylo zbytečné... Zeptám se tedy jinak. Co říkáš na dnešní line­-up, který je snad nejsilnější a největší v historii české trance scény?

2. Dnešní večer si záměrně vybírám ty, kteří byli u většiny dílů této trance akce u nás. Co tedy pro tebe Trancefusion znamená jako taková a jaké pocity si po tomhle jedinečném konceptu zanecháš ve své paměti?

3. Trancefusion je časově poměrně dlouhá párty. Jaká délka taneční párty, od kdy do
kdy, je pro tebe ideální?

4. Je z dnešních jmen, která tu vystupují, někdo pro tebe opravdovou legendou v žánru?
Pokud ano, zajímá nás proč.

5. Dnešní TF je dle organizátorů poslední. Je něco, co bys chtěl(a) vzkázat pořadatelům?



Roman

Roman, 32 let, Praha, administrativa


1. Každopádně je třeba říct, že je to hodně našlapaný line-up a opravdu každý si tu najde to svoje. Není možné, aby někdo odcházel zklamaný. Pro mě osobně přijde to pravé ořechové až v druhé půlce večera, protože mám rád rychlejší trance.

2. Pro mě Trancefusion (a speciálně edice v Průmyslovém Paláci) znamená takové to příjemné, přátelské místo na zeměkouli, jakoby oddělené od zbytku světa, kde jsou lidi na stejné vlně jako já a přišli si vychutnat kvalitní muziku. Je mi tu prostě dobře a ta atmosféra je malinko jiná než na podobných akcích. Je těžké to vysvětlit.

3. Moje "párty baterie" většinou vydrží cca 8­-9 hodin kvalitního "aerobicu", takže jak se ráno vypne hudba, přepínám se automaticky na rezervu a to mi stačí maximálně tak na to, abych se dostala domů. Takže chtělo by to si nějak šetřit síly, ale když ono to prostě moc nejde, že...

4. Pro mě jsou tam dvě jména... Kai Tracid - to je prostě Pan Člověk, jehož videoklipy jsem "tenkrát" sledoval ještě na hudebním kanále VIVA! No a druhý člen do týmu je mistr Johan Gielen. U něj, přiznám se, nemám moc nastudované tracky, ale je jasné, že už má za sebou silnou historii, takže název "legenda" se k němu jednoznačně hodí. Navíc na jedné z předchozích edicí Trancefusion mě totálně rozložil svým "masakr setem", takže palce nahoru!

5. Každopádně hlavně hodně moc poděkovat za to, že jsme měli možnost vůbec Trancefusion zažít. A že to byla hooodně velká kvalita! A těším se na další "produkty" pod značkou BTL, takže: "thank you so much, and good luck!"



Jaroslav

Jaroslav, 37 let, Poděbrady, manager


1. Líbí se mi jména i zvuk, který reprezentují, ale mrzí mě, že nemůžu být všude.

2. Trance.

3. Maš pravdu, pro nás lenochy je ideální tak od 22:00 do 6:00.

4. Pro mě je tu takových jmen spousta.

5. Well done neboli klobouček...



Jana

Jana, 30 let, Praha, specialista pohledávek


1. Myslím, že snad každý milovník trance music musí být nadšen stejně jako já a díky rozmanitosti výběru DJs a několika pódiím si každý přijde na své. Jak milovníci pomalejšího soundu, tak i toho rychlejšího.

2. Za ty 4 roky, co tu tento koncept existuje, se pro mě (a nejen pro mě) stala Trancefusion vlastně srdcovou záležitostí. Díky TF jsem si užila spoustu skvělé hudby, neopakovatelnou atmosféru a společné momenty a zážitky s kamarády z nejrůznějších koutů Česka i jiných zemí. Co bych ještě ráda zmínila a ocenila, to byl často inovativní line­-up, nápad s Classic stage a taky fakt, že pořadatelé dali příležitost DJům z Česka, Slovenska i novým talentům, aby si na TF mohli zahrát.

3. Cca od 22:00 do 6:00 mi vyhovuje asi nejvíc... Dnešních 14 hodin je celkem výzva. :)

4. V line-­upu mám spoustu oblíbenců, ale když se řekne "legenda", první mě napadne asi Kai Tracid. Například jeho "4 Just 1 Day" a "Life Is Too Short" jsem poslouchala a oblíbila si ještě dřív, než jsem pořádně věděla, co trance vůbec je. :) A i když jsou některé jeho tracky možná až notoricky známé a ohrané, když je slyším, baví mě stejně jako před lety.

5. Samozřejmě nejprve velké poděkování za všechny uskutečněné akce a taky za výdrž a odhodlání, jelikož u nás to s pořádáním vyloženě trance akcí není zrovna jednoduché. A i když pořadatelé končí s konceptem Trancefusion, doufám, že celkově na trance eventy nezanevřou a v budoucnu nás ještě něčím překvapí...


David

David, 31 let, Praha, client and sales support, Accenture


1. Line-up je dnes opravdu výborný a já věřím, že si v něm vybere každý, kdo na tuto Trancefusion dorazí.

2. Trancefusion sem přišla jako takový svěží vítr a já myslím, že za dobu své existence si vybudovala velmi dobré jméno, ať už v ČR nebo v zahraničí. Pro mě to byla a vždy bude noc, kterou jsem strávil ve společnosti pohodových lidí a výborné hudby a ze které jsem si odnášel spoustu krásných zážitků.

3. Podle mě neexistuje ideální délka trvání - je to různé - případ od případu a navíc také záleží, zda je daná párty klubovka, halovka nebo třeba open air. Docela dost mi vyhovuje koncept, jako je např. Luminosity Beach Festival, kdy párty začíná někdy kolem poledne a končí před půlnocí. Člověk si tak na jedné straně naplno užije párty, na straně druhé mu to zároveň nijak významně nenaruší běžný spánkový režim.

4. Legend je tu dnes celá řada, za sebe bych vyzdvihl např. Solarstone (dnes tedy v rámci Pure NRG) a The Thrillseekers. Oba jsou pro mě představitelé toho pravého pure trance, kteří se snad nikdy nenechali pohltit nějakou tou momentální módní vlnou a stále se řídili a řídí hlavně srdcem. Jejich produkce i sety mi vždy měly a mají co nabídnout a snad nikdy mě nepřestanou bavit.

5. Děkuji za spoustu super zážitků a snad se znovu nějakého vydařeného trance eventu dočkáme. :)




Michal

Michal, 25 let, Praha, check­in agent


1. Jsou to všechno opravdu velká jména a určitě bych si mezi nimi vybral svého favorita (konkrétně nejvíce se těším na Beat Service, Marka Sixmu, Bryana Kearneyho nebo A.S.Y.S.). Čeká nás spousta zajímavých B2B setů (Max Graham & Protoculture, Andy Moor & Lange), nicméně některé dvojice DJs bych slyšel raději v sólo vystoupeních. I tak si myslím, že je to ale velice povedený line-up.

2. Trancefusion pro mě už od začátku byla srdeční záležitost a nechyběl jsem na žádném dílu. Tento koncept lehce oživil tuzemskou hudební / trance scénu a díky němu jsme měli možnost v České republice slyšet zajímavá a neokoukaná jména, která by sem nejspíš nikdo jiný nedovezl. Tudíž Trancefusion ve mně zanechá jen samé kladné vzpomínky.

3. Nejvíce mi vyhovuje, pokud podobné halové akce trvají cca 9-­10 hodin. 14 hodin je dle mého už moc a to bych program rozdělil raději na více pódií. Takovéto řešení by ale bylo v omezených prostorách Průmyslového Paláce při takovém line-upu nejspíš nerealizovatelné.

4. Pokud bych měl mluvit o legendách, nejspíše bych vybíral z Classic stage (ať už to jsou The Thrillseekers, Kai Tracid, Johan Gielen a další, kteří výrazně přispěli k rozvoji trance music a nebo A*S*Y*S, který byl a stále ještě je výraznou postavou v tvrdších odnožích elektronické hudby).

5. Chtěl bych poděkovat celému týmu BTL za uspořádání všech dílů Trancefusion, i když vím, že při současné situaci, v jáké se trance scéna nachází, to mnohokrát nebylo jednoduché. Pevně doufám, že to v sobotu nebude naposledy, kdy BTL na naši půdu přiveze trance a že se na něco podobného budeme moci těšit zas někdy v budoucnu.




Jan

Jan, 24 let, Praha, student

1. Line-­up se mi líbí, myslím si, že si zde každý vybere to svoje.

2. Trancefusion pro mě znamená hodně - spoustu skvělých DJs, party people a to je právě skvělá příležitost zapařit s přáteli. TF ve mně toho mnoho zanechala, každou akci jsem si neskutečně užil a vždy mám hezké vzpomínky. Pokud teda není nějaké to okýnko. :)

3. Ze zahraničí mi už spíše vyhovuje začátek dopoledne a konec tak o půlnoci, ale ještě stále se dokáži přizpůsobit všemu.

4. Asi Kai Tracid je pro mě legendou, protože jsem ho poslouchal už odmalinka, když mi ho pouštěla mamka.

5. Děkuji za příležitost být na takové akci jako je TF a také děkuji za spolupráci, kterou jsme spolu navázali. Budu se těšit i na další připravované akce.



Petr

Petr, 39 let, Plzeň, řidič


1. Ta lajna je fantastická, zvláště tedy pro mě poslední 3 B2Bčka. Jinak skvělý nápad postavit rovnou 2 světový DJs za pult.

2. Znamená pro mě spoustu luxusní hudby a famózních tracků a také vidím známé tváře, které třeba do zahraničí na akce nejezdí, ale znám je z ČR. Pocit, že jsem těchto skvělých akcí byl alespoň malou součástí a mohl všechny světový DJs vidět a slyšet live.

3. Já vydržím poměrně dost... Tahle hudba mě nikdy neunaví, ale jen stále a stále nabíjí.

4. Asi Johan, Kyau a Stoneface - na těch jsem začínal.

5. Ať ještě nekončí, o tento styl hudby se zajímám už poměrně dlouho a ještě jsou DJs, kteří na TF nevystupovali a ani nebyli v ČR. Jinak samozřejmě velké DĚKUJI!



Radek

Radek, 29 let, Bílina, skladník/prodejce


1. Neskutečně nabušený line-up, kde si každý najde to svoje, exkluzivní b2b sety... Je těžké si to poskládat, aby člověk viděl všechny, co chce.

2. Trancefusion je záruka kvality, její tým to dělal hlavně pro trance fanoušky, aby si odnesli nejlepší hudební zážitek a přinášel jak přední hvězdy, tak dával šanci nováčkům, kteří mohli dokázat svoji kvalitu. Což se taky stalo. Pro mě je TF citová záležitost a nejlepší hudební zážitky. Bude mi tu v ČR velmi chybět... Myslím, že tento koncept nikdy nemůže být nahrazen. Troufám si i říci, že nebude ani překonán.

3. Pro mě je ideální minimálně 8 hodin pro klubovku a 10-12 hodin pro halovku... Tohle je něco speciálního, ale nemám s tim žádný problém, ba naopak.

4. Legendami se classic stage jenom hemží. Pro mě bude zážitek spojení právě dvou legend, jako jsou GO a Solarstone v projektu PURE NRG... Čekám obzvlášť silný hudební zážitek a show.

5. Děkuju TF týmu za všechnu tu dlouholetou práci. Byly to úžasné hudební zážitky a show. Budete tu chybět! Ještě jednou velké díky.



Jana

Jana, 29 let, Praha, office manager v IT firmě


1. Line­-up se mi líbí velice. Myslím, že si každý vybere. Je to vlastně takový průřez všemi Trancefusions, co byly, plus něco navíc. Moc se těším a myslím si, že budu celé sváteční pondělí v komatu, jestli dám pre­party, hlavní akci i afterparty.

2. Je velká škoda, že koncept této párty končí. Vždy jsem se na tuto akci těšila a pocity to ve mně zanechává smíšené. Skvělé vzpomínky, ale zároveň smutek, že je to už poslední akce. Na druhou stranu, když něco končí, nové začíná. Takže už se těším na nové počiny od BTL a každopádně budu ve střehu.

3. Ideální délka párty závisí na mém rozpoložení. Někdy maraton a někdy stačí jen pár hodin. Každopádně pokud se vyblbnu a zároveň mě hudba naplní energií, tak na čase nezáleží.

4. Legendou v pravém slova smyslu jsou pro mě určitě Marusha, Kai Tracid, DuMonde a Space Brothers. Všichni zmínění patří mezi "staré pardály" taneční scény a jejich tvorba mezi hudební klasiku. Vždyť kdo by si nepamatoval "Liquid Skies" od Kaie či rave "Somewhere Over The Rainbow" od Marushy.

5. Organizátorům bych chtěla poděkovat za skvělé akce nabité super hudbou, za vzpomínky, které si vybavím nad fotkami či ze stažených setů a hlavně za to, že i přes "těžší chvíle" vydrželi tak dlouho. Ať i další akce, na kterých se budou podílet, jsou dělány od srdce, jako byly právě Trancefusions.

 

Ptala se rene 4. dubna 2015 na akci Trancefusion - Time To Say Goodbye.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016