REPORT

 

Report z párty Push! od Rodyho

20. března proběhla ve štvanické vile dlouho očekávaná párty PUSH! A myslím, že si rozhodně zaslouží menší ohlédnutí za tím, jak vše vlastně proběhlo. Již jsme si poslední roky jistě zvykli, že každý víkend naše stověžatá matička Praha nabízí mnoho možností pro klubové vyžití milovníků undergroundové taneční hudby. Zdaleka ne všechny tyto akce však ve skutečnosti nabízí něco, čím by posouvaly vlastní zážitek z návštěvy na trochu vyšší level. Právě toto si však koncept PUSH! klade za cíl už od prvních dílů a sám za sebe mohu říci, že se to rozhodně daří!

 

Pro čtvrté pokračování série si pořadatelé vybrali zcela nový alternativní prostor, fungující sotva pár měsíců, nenápadný historický domek na břehu ostrova Štvanice, který se pyšní názvem VILA. Při mém příchodu krátce po jedenácté hodině mi hemžení clubberů kolem vchodu dávalo jasně najevo, že prázdno rozhodně nebude, a obláčky kouře vznášející se nad hloučky přítomných mi připomněly další důležitý fakt – prostor uvnitř bude nekuřácký, což jsem považoval za obrovské plus.

PUSH!

Po zaplacení vstupného jsem vyrazil na obhlídku prostoru a každým novým faktem jsem byl nadšen čím dál víc! Krásný veliký prostor lemovaný hrubou cihlovou zdí, příjemně plnící se parket, perfektní zvuk, skvělá projekce a světla, žádná fronta u šaten, příznivé ceny na baru a dýchatelný vzduch, tohle bylo přesně podle mého gusta. Vlnící se dav na parketu měl již delší dobu pevně ve své moci jeden z rezidentů párty PUSH! – DJ Yacube a nutno uznat, že roli předskokana headlinera zvládl naprosto na výbornou. Ba vlastně marně jsem v paměti pátral, kdy jsem ho slyšel hrát lépe. Za mě podtržená 1.

PUSH!

Krátce před jednou hodinou ranní se na pódiu objevil nenápadný mladík, v němž všichni jistě ihned poznali headlinera – David Jach. Velmi talentovaný DJ a producent z německých Drážďan přijal pozvání do ČR vůbec poprvé. Na německé scéně si však již vydobyl poměrně pevné postavení, což je samo o sobě zárukou jisté kvality. O tom, že pořadatelé měli při volbě headlinera šťastnou ruku, nás David přesvědčil již při prvních beatech a vlastně celá jeho dvouhodinovka se dala označit za perfektní hudební zážitek, za který také při konci setu sklidil zasloužený aplaus. Za sebe mohu říci, že tohle je pro mě přesně typ zahraničního hosta, jehož má smysl zvát...

PUSH!

Po headlinerovi přebral otěže párty samotný mozek celé akce, skvělý DJ a neúnavný promotér – Da Moon, který během svého setu posunul hudební rozsah párty zase o kousíček jinam a ač bych hledal sebevíc, jeho setu opět nelze vytknout ani to nejmenší. K mému velkému údivu jsem také postupně zjistil, že více jak polovinu návštěvníků tvoří cizinci, což ke cti pořadatelské partě svědčí i o dotažené promotion. Ale čas byl neúprosný nepřítel dnešní noci a před pátou ranní se za mix postavil poslední aktér dnešního line-­upu, DJ Ark, který se rozhodně nenechal zahanbit a jeho B2B set společně s Yacubem prořídlé osazenstvo parketu zdárně provázel až do slunečného rána...

PUSH!

Vím, že se to jeví značně podezřelé, když jsem na párty neshledal takřka žádná negativa, ale dle mého názoru se pořadatelskému týmu PUSH! podařilo něco, co už jsem opravdu dlouho nezažil a sice vytvoření mejdanu, co má duši. Takže nezbývá než popřát sílu a chuť do dalších dílů. Rozhodně to má smysl!

Rody

foto: Colloquial DickismEva Šafránková

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016