REPORT

 

Report z akce Markus Schulz @ SaSaZu od čéši

V pátek třináctého, v den, který pro mnohé nemusí být úplně tím nejšťastnějším v roce, se v Praze odehrávala velká spousta zajímavých akcí, a tak největším neštěstím pro některé z nás mohlo být právě to, že se nebudeme moci zúčastnit všech. Já zvolil alternativu v podobě narozeninové oslavy přátel a již dávno naplánované a zamluvené akce v SaSaZu, kde vystoupil nám velmi dobře známý a mezi lidmi stále velmi populární Markus Schulz.

 

Tolik akcí v jeden den jsem v Praze nezažil značně dlouho. Byly zde alternativy pro opravdu náročné publikum, ale i pro clubbery, jež se jdou prostě jen pobavit a zatančit si. Jelikož plním své povinnosti a závazky, přišel jsem do klubu SaSaZu lehce po jedenácté hodině a po vyřízení akreditace milou hosteskou vešel do již značně zaplněného a roztančeného klubu. Velkou nevýhodou klubu SaSaZu, podotýkám, že asi pouze pro mě, je jeho tmavost. Má šeroslepost, která mi dosti komplikuje například i řízení ve zhoršených světelných podmínkách, se tu projevila v plné míře. Viděl jsem sotva před sebe, nepoznával nikoho a když jsem měl pocit, že ano, byl to sloup uprostřed klubu...

Každopádně první hrající DJ Thomas Coastline již velmi hezky rozehříval publikum, které si dnešní noc přišlo užít plnými doušky. Našel jsem si svou pozici vepředu, bokem od hutně znějících reprobeden, a užíval si jeho krásné tracky. Thomas Coastline pro mě není neznámým jménem, vždy jsem měl možnost ho někde krátce vyslechnout, ale opravdu jen krátce, jelikož dostával dle mého méně prostoru, než by zasloužil. Jeho rozehřívací set byl vyladěný, plný tanečních ploch se spoustou krásně znějících tracků. I když to nebyla ani celá hodina, co jsem mohl tančit na jeho set, hodně mě bavil a připravil před Markusem publikum opravdu výborně.

Lidí před Markusovým začátkem přibylo celkem dost a klub byl plný přesně tak akorát. Lidé se nikde netísnili, tedy až na první řadu, ale velikou nevýhodou klubu SaSaZu při takovém množství jsou bary. Opravdu velmi dlouhá čekací doba na obyčejný drink nepřidá na zážitku z jinak perfektní noci. Ale trpělivost růže přináší a nakonec ona se ta hudba dá vnímat i při čekání, jen je trochu divné se u baru pohupovat sem a tam... Markus měl připravené vše naprosto perfektně, i když mu v jeden moment na začátku mix trochu utekl. Tracky hrál převážně ty známější, takové, které jsme měli možnost slyšet už například i na TM, na níž je rezidentem. Markus tak zahrál remix od Tove Lo – "Habits" a na projekci běželo povzbudivé "high all the time", což si někteří vzali k srdci po svém. :)

Výborným zpestřením, které nebylo nikde předem avizované, nebo jsem to alespoň nezaregistroval, bylo vystoupení zpěvačky Adiny Butar. Její hlas je opravdu velmi podmanivý a několik společných tracků s Markusem dodalo noci zase jiný náboj. Zazněl tak například track "Muse" a další, ve kterých naplno vyzněly vokály, které jsou v trance music tak důležité. Je fajn, že Markus v dnešní době nesklouznul do nějakých vrtulí jako spousty jiných a stále si drží svůj zvuk. Pohrával si občas i s mikrofonem, což není úplně běžné, ale v klubových podmínkách chtěl prostě lidem sdělit, jak má rád Prahu a jak je tu spokojený. Není divu, jinak by sem asi tak často nejezdil. Zahrál i svůj nový track "Destiny" či skladbu od Capital Cities – "Safe and Sound". Posledním mnou vyslechnutým a zapamatovaným při jeho více jak tříhodinovém setu byl track od projektu Delerium – "Silence"...

Musím uznat, že Markus opravdu bavil a bavil i sám sebe. Svůj set protáhl o více jak třicet minut a i když už ke konci maličko ztrácel dech, lidí neubylo nijak značně. Všichni se bavili, tančili a užívali si každý ten tón od tohoto pomalu už domácího DJe. Já musel ale zase jet o dům dál a tak jsem se rozloučil pomyslně s celou velkou bandou, jež na pódiu v tu chvíli byla, a spokojený a vytančený jsem opustil klub SaSaZu. Děkuji UM za příjemný večírek a brzy opět někde nazatančenou.

čéša

Autor se zřekl svého honoráře za tento článek ve prospěch Klubu nemocných cystickou fibrózou, o.s. Přispět můžete i vy - více informací zde.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016