CLANEK

 

Mydy Rabycad dřou na nové desce

Česká kapela Mydy Rabycad natáčí své druhé album Glamtronic a hledá na něj finanční podporu prostřednictvím portálu HitHit.cz. Zatím je na polovině cílové částky.

 

Nikomu z nich není víc jak dva a dvacet let. Hlavní tváří čtyřčlenné elektroswingové formace je rusovlasá zpěvačka a herečka Žofie Dařbujánová, kterou nepřehlédnete ani v davu. I přes nízký věk má skupina na kontě studiové album a koncertní maraton po Česku i části Evropy.

 

 

Jejich předchozí deska Let Your Body Move se úspěšně šíří prostřednictvím sítě Warner Music a digitální verze se hodně stahovala dokonce v Japonsku.

Na nové nahrávce se usilovně pracuje za dveřmi hudebního studia Svárov. Electroswing pro ni nyní bude spíše významným živným prostředím, než plně určujícím prvkem. „Není to cesta, jako spíš výchozí bod. Elektroswingem to začíná, ale nekončí,” hodnotí žánrové směřování členové kapely.

Nová deska už má i název - do světa vyrazí jako Glamtronic. Celkem by na ní mělo být jedenáct písniček. „Zatímco debut jsme si vydali na vlastní náklady, nyní je celkový rozpočet skoro čtyřnásobný, a proto bychom se rádi obrátili na veřejnost s prosbou o pomoc,” vysvětlují mladí hudebníci.

 

 

Cena narostla především vzhledem k výrazně většími počtu lidí, kteří se na ní podílejí. Díky příspěvkům pak kapela bude moct spolupracovat například s předními českými producenty, jako jsou Tomáš Konůpka, Yarda Helešic, Risto Sokolovski, Lukáš Martinek, vynikajícími studiovými hráči nebo originálními autory grafického designu kterými jsou Pavel Fuksa a Karina Eibatova.

Cílová částka 60 000 Kč tvoří asi čtvrtinu celkových nákladů. Za podporu mají Mydy na HitHitu připravenu spoustu skvělých cen jako jsou cédéčka, vstupy na křty, možnost být s kapelou na koncertech v backstage nebo s nimi natáčet klip. Seznam odměn najdete na stránce HitHit.cz.

Že si Mydy umí jít za svým, dokládají i obrovským koncertním nasazením. Během uplynulého roku vystoupili celkově osmašedesátkrát. Na živo byli k vidění nejen u nás, ale i na Slovensku, v Německu, Rakousku, Švýcarsku nebo Lucembursku. Deska Glamtronic bude pokřtěná hned dvakrát a to 19. března v Kabinetu Můz a 26. března v pražském Lucerna Music Baru.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016