CLANEK

 

Nouvelle Prague 2014 je historií, hudební profesionálové ocenili své kolegy

2.ročník showcase festivalu a hudební konference Nouvelle Prague 2014, který se uskutečnil ve dnech 7.-8.listopadu v prostorách pražského pivovaru Staropramen, rozhodl o historicky prvních držitelích Cen Nouvelle Prague.

 

V Česku stále poměrně nový festivalový formát, na kterém se představilo celkem 13 interpretů, má kromě své koncertní části také část diskusní. Panelových diskusích Nouvelle Prague se letos zúčastnilo více než 200 delegátů z domova i ze světa, aby si vzájemně vyměnili zkušenosti ze svého působení v hudebním průmyslu. Součástí letošní konference bylo také ocenění nejvýznamnějších organizací, osobností a počinů, které se v letošním na tuzemské hudební scéně událi. Tuzemští delegáti nejprve v průběhu uplynulého týdne nominovali kandidáty na Ceny Nouvelle Prague v kategoriích Venue roku, Osobnost roku a Počin roku, v průběhu páteční konference pak na místě rozhodli o jejich držitelích.

Jako Venue roku 2014 tak zvolili pražský Lucerna Music Bar, Počinem roku 2014 se stal Budějovický majáles a jako Osobnost roku 2014 ocenili ředitelku Colours of Ostrava Zlatu Holušovou.

Kompletní seznam užších nominací a vítězů v jednotlivých kategoriích

VENUE ROKU 2014

Cross club (Praha)

Dolní oblast Vítkovice (Ostrava)

Forum Karlín (Praha)

Lucerna Music Bar (Praha)

Roxy (Praha)

Vítězem se stal Lucerna Music Bar

POČIN ROKU 2014

Budějovický majáles

Crossroads - Colours of Ostrava

Festival Kefír

Music Infinity

Nouvelle Prague

Vítězem se stal Budějovický majáles

OSOBNOST ROKU 2014

David Urban (D Smack U Promotion)

Josef Sedloň (Music infinity / Radio 1)

Michal Brenner (MeetFactory)

Robert Vlček (Conspiracy)

Zlata Holušová (Colours of Ostrava)

Vítězem se stala Zlata Holušová

Během slavnostního ceremoniálu, kterým provázela Lenny Trčková, obdrželi vítězové nejen dort od partnera cen společnosti Eventim, ale především krásnou trofej vytvořenou výtvarníkem Janem Hunátem.

V pátek před 550 hudebními fanoušky a delegáty konference vystoupili domácí Kittchen a Nylon Jail, kanadští Slow Down Molasses a The Visit, Skyroads z Izraele, host Nouvelle Prague The Feud a belgičtí Balthazar. Na 700 přítomných pak v sobotu potleskem ocenilo vystoupení tuzemských Please The Trees a Vložte kočku, The Plastics z Jihoafrické republiky, australských kapel Calling All Cars a Ball Park Music a s kapelou Zrní pokřtilo jejich nové album Následuj kojota.

Více podrobnějších informací o Nouvelle Prague najdete na:

www.nouvelleprague.com

www.facebook.com/nouvelleprague

www.twitter.com/nouvelleprague

www.soundcloud.com/nouvelleprague

www.youtube.com/nouvelleprague

www.instagram.com/nouvelleprague

Generálním partnerem Nouvelle Prague je Staropramen.

Pořádáno za finanční podpory Ministerstva kultury České republiky.

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016