REPORT

 

Report z Revue! - Velvet Edition od Mikyho Rizka

Nedělní večer pro mě osobně bude vzpomínkou na hypnotický hudební zážitek! Na ojedinělé místo, do Café NONA v prostoru Národního divadla, dorazila ikona klasického dubstepu – Mala z uskupení Digital Mystikz...

 

Pro některé klasický nedělní večer s následujícím odpočinkovým dnem. Pro mě nedělní večer s programem, který si nesmím nechat ujít. Rezonance prosklené kavárny dávala jasně najevo, že o kvalitní zvuk je postaráno a že jsem se obával zbytečně. O tuto rezonanci se staral produktivní DJ a producent Chik.

Mala

Samotná stage byla ve stejném patře jako je bar, což mě trochu zklamalo. Výhled na ulici nebyl tolik výrazný... Spíše to byl detail, který mě však nemrzel tolik jako obsluha na baru. Po dobu, co jsem čekal na pití, převzal místo po Chikovi jeho kolega DJ Franill. Ten pokračoval v temné jízdě dubstepového žánru, který na postaveném zvuku zněl opravdu dobře. 

Mala

Po příjemném deep setu Franilla se objevily za mixem dvě dredaté siluety. Mala měl s sebou doprovod v podání uznávaného MC Sgt. Pokese. Při prvním nájezdu MC Sgt. Pokes přívítal Prahu a zeptal se, zda je "ready", protože Mala se neostýchal a hned ze začátku nastavil tempo a sílu dubstepu. Hutná basová linka mnou nepřestávala hýbat, následovaly striktní "kopáky" doplňované charakteristickým řezavým zvukem...

Priapus

Všechny tyto prvky dokázal Mala dostat dohromady z desek a nechat je vyznít takovým stylem, že byl zvuk až hypnotizující. Tříhodinová zvuková sprcha, která otřásala základy Národního divadla, byla opravdu jedinečná! Dále v tomto duchu pokračoval DJ Priapus, který také předvedl krásnou souhru vinylových desek. K ránu akci zakončovala dvojice Stifler a Toaster z Dubsteblogu a jejich B2B set byl sestaven z modernějšího i undergroundového zvuku.

Miky Rizek

foto: archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016