CLANEK

 

Soutěž o nejlepší videoklip Underworld vyhrál český tvůrce

Underworld vydali před týdnem remasterovanou verzi svého alba "Dubnobasswithmyheadman", kterým se navždy tučným písmem zapsali do historie elektronické hudby. Při této příležitosti vypsali pánové Rick Smith a Karl Hyde ve spolupráci se serverem Genero.tv soutěž o nejlepší videoklip k úvodnímu tracku zmíněného alba, tedy nočně-hypnotickému opusu "Dark & Long". Této příležitosti se chopil také zástupce české audiovizuální tvorby režisér Michal Matoušek ve spolupráci s Martinem Smékalem, který se postaral o postprodukci, především o zvláštní efekty...

 

Čeští reprezentanti zvítězili v obrovské konkurenci 97 tvůrců z celého světa. Výběru vítěze se chopili samotní Underworld a označili vizi nočního světa plného pulzujících světel, neonů, blesků a erotického náboje, o který se postarala především debutující Lucie Janáčková v hlavní roli, na své facebookové fan page za nejlepší "Zde je video, které zvítězilo v soutěži vyhlášené skupinou Underworld a Genero.tv, autora Michala Matouška z České republiky. Gratulujeme Michalovi a děkujeme všem účastníkům. Zaslali jste nám skoro 100 videoklipů a bylo úžasné, i když velmi obtížné, vybrat vítěze." Premiéra oficiálního videoklipu k "Dark & Long" skupiny Underworld se uskutečnila pod záštitou globální video hostingové služby Vevo a na YouTube má za necelý týden již téměř 8 tisíc shlédnutí.

Videoklipu se dostalo skvělých a nadšených ohlasů z řad fanoušků skupiny. Pojetí Michala Matouška bylo oceněno i konkurenčními soutěžícími. Katia Rj napsala pod zprávu o vyhlášení vítěze: "Jakmile jsem uviděla tohle video, bylo mi jasné, že vyhraje... Gratuluji."

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016