CLANEK

 

Co posloucháš, když... (14. díl)

Přehoupli jsme se do ročního období, které tolik přeje klubům, a s ním tu pro vás máme další trojici DJských jmen. Všichni dotazování se v klubech motají poměrně často a jejich sety můžete slýchat celou následující sezonu, jak je libo... Tady jsou jejich odpovědi na naše zvídavé hudební otázky. Pěkný podzim přejeme! :)

 

Chris Sadler

Chris Sadler (DJ, hudební producent)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

V tom mám celkem jasno – zvuk motoru. To je pro mě krásná hudba. V bývalém autě ani rádio nebylo, místo toho jsem tam měl závodní výfuk. Do současného tankuju vysokooktanový benzín, částečně i kvůli tomu, že to pak krásně prská a bouchá ve výfuku, když náhle pustím plyn. Má to nádherný tón kolem 4.500 / 5.000 otáček pří plné zátěži.

...pracuješ?

Jelikož jsem DJ a producent na plný úvazek, zákonitě musím při práci poslouchat to, co zrovna hraju nebo skládám. Jinak je součástí DJingu samozřejmě i hledání nové muziky do setu. To většinou vypadá tak, že trávím každý týden spousty hodin u počítače a pomalu ztrácím vůli žít při poslouchání další a další nelibozvučné "EDM" vrtačky, často v marném pokusu najít alespoň pár hratelných klenotů...

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Když už k tomu muziku, tak nějaký hudební televizní kanál. Tím samozřejmě nemyslím MTV – to už přestalo být o hudbě mnoho let zpátky. Slušně hrajou třeba na VH1. Často jedou ten libový deep house, který má teď zasloužený úspěch v té naší převrtané době, takže interprety jako Zhu, Mr. Probz, Oliver $ & Jimi Jules, Klingande, Nico & Vinz, Route 94, Storm Queen, Milky Chance a Duke Dumont. Taky mě hodně baví album "Settle" od Disclosure. To je první kompletní album, co jsem si od někoho pořídil za posledních několik let. Na takový to domácí žvejkání ideální...

...jíš v restauraci?

To si člověk nevybere. Když jsem v řecké restauraci, uvítám řeckou hudbu, když v italské, tak italskou. Většinou v Praze je to však Radio City. Hlavní ale je, aby to bylo hezky potichu a nerušilo to konverzaci a zážitek z jídla.

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Přiznávám, že na mejdan chodím jen tehdy, když tam zrovna hraju. Přece jenom být v klubu stokrát ročně bohatě stačí. Takže viz odpověď na otázku druhou - poslouchám to, co zrovna hraju...

…si užíváš sex?

Ji.


Džejar

Džejár (DJ, pořadatel tanečních akcí)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Když naladím, tak si jedu Radio 1, mám ho moc rád! Jinak většinou v autě poslouchám v rámci DJingu nově zakoupené techno tracky, dost si kupuju i house a deep house, chill out, ale i D´n´B a dubstep. Někdy přijde nálada také na jazz. Doma mě mlaďáci zásobují současnou EDM, takže hudby mám každý den dostatek. :)

...pracuješ?

Když pracuju, což je většinou u počítače, ladím sety ze SoundCloudu. A to jen v případě, že svítí sluníčko. Jinak miluju ticho. :)

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Tak to jede MTV Dance.

...jíš v restauraci?

Své chutě.

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Většinou techno, inteligentní house a také D´n´B.

…si užíváš sex?

Jak jsou na tom moje průdušky.


KanJacca

KanJacca (DJka, kapitánka BasSistaz DJane crew)

Co nejraději posloucháš, když...

...někam jedeš autem?

Tohle je celkem jednoduché ­- vlastní auto nemám, tak si nemůžu moc vyskakovat a selekce je povětšinou na řidiči. Mít vlastní auto, asi bych poslouchala všechny možný oblíbený akustický záležitosti -­ například Cardigans, Red Hot Chilli Peppers, Royksopp, ale i hip-hop typu Deliquent Habits, K­Otix, Cypress Hill nebo nářezy jako třeba System Of A Down.

...pracuješ?

Bohužel pracuju hodně s telefonem, takže v práci hudbu poslouchat není možné, rušilo by to buď mě, nebo kolegy. V bývalé práci jsem si ale pouštěla spíš klidné záležitosti jako Asian Dub Foundation, Mike Oldfielda a další....

...se věnuješ běžným domácím pracem jako uklízení, vaření atd.?

Občas mám takovou úchylku pustit si svůj vlastní set, ale jinak většinou něco veselého, u čeho mě nebude tolik štvát, že musím něco dělat. Často to skončí na kompilacích "Fabric Live".

...jíš v restauraci?

He he, to většinou trpím z rádia, co mají v restauraci zrovna puštěné. Obyčejně jsou to taková ta klasická rádia, co omílají hity pořád dokola. Málokdy se stane, že v nějaké restauraci hraje hudba, co by se mi líbila, ale i takové se najdou. Kdybych do toho mohla mluvit, asi bych se řídila typem restaurace, aby to dokreslilo atmosféru. Baví mě například, jak ve spoustě čínských restaurací hrajou "tu jejich" asijskou muziku.

...jsi na párty nebo v klubu a kalíš?

Vzhledem k tomu, že hraju prakticky každý víkend a volné víkendové večery se snažím spíš odpočívat, tak moc nechodím na akce, kde nehraju. Tudíž logicky na párty poslouchám spíš D´n´B, techno a breakbeat, protože na jiné akce mě jako DJe nezvou. Občas si ale udělám čas a zajdu na párty jen jako posluchač, což zase většinou nemá s D´n´B nic společného. Naposledy jsem navštívila třeba Laurenta Garniera v Lucerně, Apparata v Roxy, chystám se na Trentemollera a tak...

…si užíváš sex?

To většinou poslouchám partnera. Ale obecně, když už něco k poslechu, tak aby to mělo ten "správný" rytmus.

Ptala se Nika77 v září 2014.

foto: dravon a archiv

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016