CLANEK

 

Nabitý narozeninový týden v Roxy a NoD se blíží

Jak už se stalo tradicí, budou se v druhé půlce října oči všech upínat k budově Roxy a NoD v pražské Dlouhé ulici. Stejně jako minulý rok se tyto dva prostory spojí, aby připravili svým fanouškům nabitý narozeninový týden plný koncertů zahraničních kapel, světových top djů a divadel v kombinaci s českou uměleckou špičkou. Spojení časem prověřených umělců s aktuálními jmény světové scény je paralelou právě k propojení těchto dvou kultovních prostorů.

 

 

Festival začne ve velkém stylu. Slavnostní zahájení 20. října odstartuje přímo na parketu ROXY Jana Vrána s tanečně-světelnou show s prvky akrobacie. Pondělnímu programu vévodí britský hudební chameleón, bořič hudebních škatulek Feed Me, který si s sebou veze svouLED vizuální show. V úterý si s námi pohrají zámořští dance-punkoví vizionáři Liars, kteří přivezou své aktuální album Mess. Třetí "český" den narozenin Soundz Czech ovládnou společné prostory ROXY a NoD domácí kapely a projekty WWW, Manon Meurt, Kalle, PZH, Wild Tides, Peter Pan Complex, Lukas Landa, blacksheepboy a mnoho dalších. Celý koncertní program na 6ti pódiích bude jako dárek pro všechny fanoušky zdarma.

 

Narozeninový víkend nakopne vystoupení světového top producenta a dje Maceo Plexe, kterého doplní mladá krev, rezident klubu Ushuaia Švýcar Andrea Oliva. V sobotu 25. října s námi oslaví narozeniny dnes už legendární holandský house dj a producent Joris Voorn. Týdenní program uzavřeme ve stylu Ninja Tune koncertem londýnské kapely The Herbaliser. Energický pódiový mix hip hopu, jazzu a funku bude více než stylové zakončení nabitého týdne. Všechny zahraniční umělce doplní v průběhu celého týdne špičkový český support.

 

NoD
Narozeninové oslavy v NoDu odstartují v pondělí 20. října v 19:00 vernisáží výstavních projektů, více než desítky autorů, např. Petra Písaříka,Ondřeje Brodyho či Petra Kopřivy. Symbolického dárku se dočká i křižovatka ulic Dlouhá a Rybná díky novému objektuodautora Jiřího Černického. Pondělní večer patří japonskému tanci butóv podáníKena Maie.
V úterý se představí Slovenka na kvadrát s charismatickou Lucií Siposovou v hlavní a jediné roli. Čtvrtek a pátek uvede zahraniční souborDo-Theatre, který českému publiku poprvé předvede vizuálně strhující představení Gofmaniana. Dust of Dreams. Sobotní den pak bude mít v režii retro swingová kapela Voilà! Nedělní odpoledne se v NoDu ponese ve znamení odpočinku a bude patřit dětem.
Ať zabrousíte do ROXY nebo NoD, během celého narozeninového týdne na vás čekají zážitky pro opravdové hudební i kulturní fajnšmekry.
 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016