CLANEK

 

Adam Port: "Time Warp byl skvělej..."

Nedávno odstartovaný večírek PUSH! v pražském Stormu přivítá v sobotu 20. září návštěvu z Berlína – DJe a producenta Adama Porta, s kterým vám přinášíme rozhovor. Zapřísáhly vegetarián s kořeny v americkém hardcore a hiphopu šéfuje už nějaký ten pátek labelu Keinemusik. Společně s Rampou, &ME, Davidem Mayerem a Reznikem prezentuje vlastní verzi housu a techna. Svoje sety, ale i vlastní skladby, s oblibou zahušťuje prvky dubu, dancehallu, rapu, soulu, ale třeba i psychedelického rocku.

 

 

Keinemusik tvoří 6 osob. Kdo byl iniciátorem myšlenky?

Je nás opravdu šest. Pět z nás jsou DJs - David Mayer, &ME, Rampa, Reznik a já. Posledním členem je Monja Gentschow, která se stará o grafickou stránku. Původní nápad pochází od Rampy. Díky němu jsme před pěti lety začali spolupracovat. Tento rok rok máme páté výročí a chystáme celoevropskou šňůru.


Když už jsi začal rozebírat založení Keinemusik, máte i pevně rozdělené funkce? Nebo jen vaříš kafe?

Vše co se týká managementu labelu spadá pod Reznika. Hlavně věci jako komunikace s lisovnami vinylů, s elektronickými tržišti hudby jako Traxsource, Whatpeopleplay nebo Beatport.Taky má na starosti tiskové zprávy a komunikaci s médii. O vše ostatní se vždy nějak popereme.


Pomalu ale jistě končí léto. Stihl sis dobít baterky nějakou dovolenou, nebo makáš i během prázdnin?

Dobíjet baterky během léta je téměř nemožné, vždyť je to nejnašlapanější doba pro DJs. Koná se tolik festivalů, mejdany běží v průběhu týdne, dokonce i v neděli, takže si můžeš dovolit hrát na více akcích než obvykle. Nějaký ten odpočinek byl naposledy v lednu, ale mám pocit, jako by to bylo hodně dávno.

 

Poprvé jsem Keinemusik zažil na Time Warpu v Mannheimu, kde to bylo opravdu skvělé! Takže klasická otázka - kluby nebo haly?

Time Warp byl skvělej, to máš pravdu. Takže já ti dám klasickou odpověď - obojí. Každá akce má své kouzlo. Ale pokud bych měl být opravdu upřímný, nejvíc mě baví letní open air parties za světla.

 

 

Keinemusik je plné skvělých releasů. Kdy se ti naposledy na párty stalo, že se někdo zeptal na název tvého tracku?

Díky za poklonu. Naposledy před 30 hodinami, když jsem hrál v Dommune v Tokyu. Někdo se po mém setu zeptal na track, který teprve vyjde v listopadu na Workparty Five u Keinemusik. To je vždycky dobré znamení a skvělý pocit.


Věnujete se nějakým způsobem i promoterským aktivitám? Představ nám svou ideální párty. Pokud možno i s lineupem.

Víceméně ano. V Berlíně s Keinemusik pořádáme různé akce, ale vždy k tomu přizveme partnery jako je Stadtbad nebo Watergate. Důležitá je lokalita, samotný prostor, nasvícení, ale i slušný warm-up, který dotvoří tu správnou atmosféru.

 

 

Představ si, že by si se z nějakého důvodu nemohl věnovat hudbě. Co by z tebe v civilním životě bylo?

Asi bych se pustil do něčeho kolem módy. Pár let jsem se kolem tohoto odvětví motal a tak ho docela znám. Nebo bych byl malíř. A teď nemyslím umělce, ale normálně chlapíka se štaflema a kýblem. Taky by mě bavila truhlařina, vyrábět židle, ohýbat dřevo.


U nás máme takové pořekadlo: “Nejen chlebem je člověk živ.” Co tě kromě hudby ještě naplňuje?

Rozhodně sport. Chodit do posilovny nebo cvičit jógu je pro mě velmi důležité. A taky miluji umění ve svých různých polohách. Vždy, když se dostanu do nějakého zajímavého města, zamířím do místního musea moderního umění. Rád trávím čas s přáteli … a piju kafe :)


V České republice budeš hrát poprvé. Znáš některého z našich DJs nebo producentů?

Přiznám se rovnou, že neznám. Ale těším se, až budu mít možnost objevit vaši hudební scénu.

 


Adam Port vystoupí 20. září v pražském klubu Storm na party PUSH!

Ptal se v září 2014 Da Moon


Více informací:

https://www.facebook.com/events/658430114245057

https://www.facebook.com/pushparty

http://pushparty.cz/

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016