CLANEK

 

Který track od Carla Craiga je pro české Djs TOP?

Chvíle, kdy legenda elektronické muziky Carl Craig zavítá do Roxy se pomalu krátí a tak jsme se zeptali pár známých postav taneční scény na jednoduchou otázku. Vyber pro tebe top skladbu od Carla Craiga a řekni nám čím je pro tebe tak specialní?

 

Orbith

Carl Craig, pokud vidím, slyším tohle jméno, tak se mě vždy vybaví jeho úžasnej remix tracku The Melody. Podle mě nejlepší věc! Remix vyšel v době, kdy se u mě dost věcí v životě měnilo a tak si jej vždy rád zahraji, popřípadě pustím v autě a nasávám tu nostalgii.

 

 

Loutka

Teď hraju od něj, nebo z jeho labelu 3 věci a názvy neřeknu... Každá je jiná a  všechny super!!! Škoda, že nejsem v Praze, to bych si určitě nenechal ujít!

 


Džejár aka Roger Venzent

Carl je legenda. Nemůžu říci, že bych znal detailně jeho produkci, nicméně se mi líbí např. jeho společný track s Green Velvet - Destination Unknown nebo U Can Dance, který udělal sDj Hellem a Bryan Ferry.

 

 

 

Pavel Bidlo

Jednoznačně jsem nejvíc hrál Paperclip People - Throw, následuje Climax a pak Dj Hell - U can dance (Carl Craig remix). Je zajímavé co dokázal udělat z 2 sekundového samplu od Loleatta Holloway - Hit and Run. Throw je v dějinách house music.

 

 

 

Aleš Bleha

Carl Craig pro mne osobně není typem DJe, u něhož bych si cenil JEDNU SKLADBU. Cením si jeho celoživotní příběh, který kreslí svou hudbou už 30 let. Cením si na něm jeho opravdovosti, čistoty a vášně pro hudbu, kterou miluje. Bez Carl by techno bylo něčím jiným, znělo by jinak - jeho přínos je právě v tom, jak spoluutvářel zvuk techna, jak jej známe dnes. Je to jeden z největších mistrů elektronické éry. Mistr s Velkým M. Pro mě, je jeho nejlepší skladba CELÉ JEHO DÍLO.

 

Josef Sedloň

Miloval jsem jeho album pod nickem Paperclip People - The Secret Tapes Of Dr. Eich, skvělý house na rok 96, který vůbec nezestárl. Ohledně skladby stále hraju jeho spolupráci s Francouzem Agoria, skladbu Speechless, nejvíc sexy a groovy věc!-)

 

 

Schwa

Pro mě je naprosto nejzásadnější track od Carl Craiga jeho remix na Theo Parrish - Falling Up. Tato skladba mě provází djingem už asi 10 let. Je to dokonalá ukázka toho, že stačí jen pár zvuků z drum machine a synťák k naprosto dokonalému tracku. Pravý psychedelický hypno zvuk. Při každém poslechu a zahrání mi naskočí husí kůže. Prostě srdcovka - v této skladbě je obsazeno všechno co na elektronické muzice miluju.

 

 

Připravil v září 2014 Dj Biodan

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016