CLANEK

 

Minirozhovor s Chief!Mama

Elektrabel se může spokojeně ohlédnout za plodným dvanáctiletým obdobím, které přineslo kýžené ovoce pro labely z Itálie, Španělska, Švédska a v neposlední řadě USA. Díky tamní značce AXIS se zvedl zájem o jeho live vystoupení, který vyvrcholil vystoupením v Tokiu společně se se samotným Jeffem Millsem. S Mother@work se potkali na Moravě a může za to vyhlášená brněnská akce NEW NEW!, kde se spolu v roce 2007 představili historicky poprvé. Nadšené ohlasy publika daly tušit, že toto spojení sil má jednoduše smysl. Následovala další úspěšná vystoupení, především na festivale Summer Of Love, Shotgun a klubovce Bass Trap. V roce 2008 se však cesty obou náhle rozdělují a vokalistka s charismatickým hlasem se stěhuje do Nizozemí. Naštěstí pro posluchače a fanoušky taneční muziky ne nadlouho a pod novým názvem Chief!Mama zanechávají v již prošlapané cestě daleko hlubší otisky. Debutovým albem Lozen si oba plní své sny a konečně zhmotňují materiál, který postupně a detailně pilovali v prostředí klubů.

 

 

Co Vás inspirovalo k založení projektu?

Tomáš (Elektrabel): Začínali jsme tak, že Gábina zpěvem doprovázela má vystoupení. Z toho postupem času došlo i na spolupráci na jednotlivých písničkách.


Jak vypadá Vaše tvorba hudby? Dostaneš text na základě, kterého doděláš hudbu, nebo naopak? 

Tomáš: Já udělám hudební základ, na který pak Gábina vymýšlí text. Následně se obojí upravuje do finální verze, nejdřív pro vystoupení, následně pak pro release, když to "funguje".


Pracujete již na dalších skladbách? 

Tomáš: Ano. V nastaveném tempu ´každé 4 roky jedno album´ neúnavně a nepřetržitě pracujeme na dalším materiálu.

 

Bude nějaká změna na dalším album nebo pojedete ve stejném duchu?

Tomáš: Těžko říct. Žádný koncept momentálně nemáme, zatím nové věci vznikají spíš intuitivně.

 

 

Proč zrovna název Chief!Mama?

Gábina (Mother@work): Za to můžou Indiáni. Vždy pro mne byli velkou inspirací a zvláště pak ženy, mezi nimi vynikající apačská náčelnice, šamanka, stopařka a vůdkyně Lozen.

 

Jak se těšíš na vystoupení v Chapeau?

Gábina: Na vystoupení v Chapeu se těším hodně. Vystoupení v Praze jsou vždy jiné, už kvůli různorodým návštěvníkům klubů. Nebude to pro mně, ale ani pro Tomáše jistě první vystoupení tam. Sama jsem v Chapeau poprvé zpívala už v roce 2007. Navíc se poprvé na jedné stage potkáme s dlouholetým kamarádem a průkopníkem techna u nás, s djem Pavlem Krejdlem.

 

Nějaký vzkaz pro fanoušky?

Gábina: Přijďte si poslechnout precizní produkci mistra Elektrabela, který se budu snažit doplnit svým nejlepším zpěvem společných skladeb, z našeho debutového alba Lozen. Samozřejmě, že zpěv je již dostatečně vypilovaný a hodně odlišný od studiové nahrávky, protože se při každém vystoupení snažíme posunout někam dál.

 

Chief!Mama:
https://soundcloud.com/chief-mama

 

Ptal se v srpnu 2014 Reznyk

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016