CLANEK

 

V pátek vystoupí v Crossu MC Conrad - poprvé bez LTJ Bukema

Tuto notoricky známou dvojici muzikantů posledních dvou dekád by měl znát každý, kdo se o drumandbass byť jen otřel. Tito dva se už, žel bohu, spolu na pódiu neobjeví. Nicméně není třeba truchlit. MC Conrad, nyní s novým přízviskem Con-Natural, stále jezdí s mikrofonem po boku svých starých známých, DJů a producentů léta zásobujících Bukemovo vydavatelství Good Looking a šíří tak soulful MCing zaplaťpánbůh dále. Názory na ten správný a pravý "zvuk drumandbassu" jako hudebního stylu se různí a vždy tomu tak bude, ale s jistotou lze říct, že "hlas drumandbassu" vlastní právě Conrad Thompson aka Con-Natural, dříve MC Conrad...

 

 MC Conrad

Jedinečnou šanci v nejkontaktnějším prostředí, v jakém Conrad v ČR vystoupil, tedy v pražském Crossu, budete mít tento pátek 4.7. na noci Vision Atmosphere, kde ho hudebně doplní trojice Britů Furney a Madcap v čele s veteránem Nookie. Při této jedinečné příležitosti jsme se zeptali kluků ze scény:

Které z dosavadních vystoupení MC Conrada v ČR tě nejvíc zasáhlo a proč?

DJ Brada

Nejvíc mne zasáhly prvni mixy s Bukemem - Progression Session 1 nebo jeho vokální doprovod k tracku "Western" od PFM. To jsem byl uplně "háj" a těšil jsem se, až ho někdy uvidim live. Podařilo se to až na jaře 2001 v Roxy, při první návštěvě LTJ Bukema s MC Conradem u nás. Stál jsem na pódiu a koukal jsem na ně z pár metrů, takže dreams comes true woe...

DJ Akira

Určitě to na Take Control. Jednak mě tam Conrad bavil a nechraptěl, a taky kolikrát za život se mi poštěstí, když Conrad zařve v narvaný venue: "make some noize for Lindee and Akira!" Byl to celkově moc fajn mejdan, kterej mě "zasáhl". Úplně mi ten večer jede teď před očima, jak jsme dávali Bukemovi dort a já pouštěl "Inner City Life" z desky. Přeju, ať se mejdan vydaří a big up do Crossu za ta jména co vozí!

DJ Stanzim

Těžko říct, asi po pravdě to první s Eltýdžejem v Roxy, pokud se nemýlím, už je to dávno, rok si už nepamatuju. Bylo narváno, potily se schody, zdi i strop. Zvuk neměl chybu, mixy precizní, a Conrad soulful. Nádhera!

MC Conrad

MC Procter

Každá show byla v něčem jiná, všechny ale super, s typickým rukopisem Conrada - jeho přesnost, super flow a texty mi byly vždycky velkou inspirací. Nejdřív Abaton, moje obrovská euforie, Bukemovy narozky a výborná atmosféra, potom dvakrát Let It Roll, vždycky na velkém pódiu, super zvuku - totálně strhující. Obecně se dá říct, že Conrad (s Bukemem) byl pro mě vždycky jedním z největších formátů na hudební scéně - ano, záměrně píšu hudební, jelikož jeho tvorba má podle mě obrovský přesah. No a teď se ukáže v Crossu? Nemůžu chybět!

MC Tweety Twizta

Conrad je legenda, o tom neradno polemizovat. Neradno ho ovšem škatulkovat coby čistě minimalistického a "soulového" MCho, sám jsem byl na jednom letním LIRu svědkem toho, jak intenzivně to umí rozbalit. Trošku se pravda poválel na pódiu s flaškou v ruce, párty ale bez debat zvládne utáhnout jak málokdo.

DJ Sweg

Určitě to bylo, když jsem ho slyšel poprvé naživo v Roxy, myslim, že se psal rok 2000, nebo 2001. A zřejmě tím, že to bylo poprvé, pak už jsem vždycky věděl, co očekávat. Energie, kterou ze sebe posílá na parket, je neskutečná. Pro mě byl vždycky TOP.

Myclick aka DJ Face

Tuším, že to bylo jeho úplně první, nebo druhé vystoupení s Bukemem v Roxy. Stačilo málo a po dvou deskách by to tihle dva zabalili. Foťák Dana Kafky totiž blejskal líp než stroboskop a tak dostal Dan od Bukema ultimátum. Ještě jednou mu blejskne do obličeje a oni své, mimochodem úžasné, vystoupení, ukončí. :) Jinak mě vždycky fascinovali ve srovnání se všemi těmi drum´n´bassovými pankáči i stylem oblékání. Praví britští džentlmeni, to se musí nechat! A ten Conrádův naechovaný hlas? Ten ježí chlupy spolehlivě! Opravdový kazatel...

MC Conrad

DJ Cashmeer

Mě osobně nejvíce zasáhlo to úplně první vystoupení Bukema s Conradem v ČR v roce 2001 v Roxy, které se v té době jevilo téměř neuvěřitelné a dlouho se toto vystoupení očekávalo. Hudebně to potom bylo v duchu jejich tehdejšího unikátního soundu, který toto duo asi nejvíce proslavil a jsem rád, že jsem to mohl zažít. Určitě ale pro mě bylo zajímavé i jejich vystoupení v Brně na Flédě v roce 2004, kde jsem byl spolu s partou pozván jako DJ support a mohl se s legendami potkat osobně.

DJ Rudeboy

Byla to Progression Session ve Veletržáku 2005. A proč? Protože Conrad + Bukem, přeci. Zlatý časy.

DJ Blofeld

Jeho vystoupení na LIRu v létě (2, nebo 3 roky zpátky). Jiné jeho vystoupení jsem bohužel neviděl, takže nemám ani porovnání. Rozhodně to není tak jako ve studiových mixech (to ani není možný). :)

DJ PeeJay

Conrad byl dokonalej na každým vystoupení, na kterým jsem byl. Ale nejvíc jsem si ho užil na LIRu 2009, to byla tenkrát dobrá konstelace.

Lookito - Local Heroes

Conrada jako MCho jsem naživo neměl čest vidět. Pamatuju ale jeden ze záznamů jeho vystoupení s Bukemem, měl jsem to vypáleno od kámoše. Na konci je tam famózní pecka s vokálem "Don´t let me down". Conradův hlas mi sedí jakoby. Užijte!

MC Conrad

DJ Skywalker

To bylo jednoznačně jeho první vystoupení 12.5. 2001 v Roxy, kdy doznívala kosmická éra Good Looking Records. Bukem míchal tracky jako "Equanimity" od Intersperse a Conrad něžně akcentoval svůj spirituální rap Alesis Midiverbem.

DJ Rade

Určitě to byla premiéra LTJ & Conrada, odhaduju, v Roxy zhruba někdy v roce 2001. Progression Sessions jsem znal, Bukem pan DJ, Conrad pan MC, víme, ale naživo? Novej rozměr! Dvě osobnosti v dokonalý souhře, neslýchaný, přesně slícovaný písně, skvělá atmo v péči Conrada, aneb slov vždy tak akorát.

Připravili AhZ & KamCZa

foto: archiv

MC Conrad se znovu představí v České republice a to v pátek 4. července na párty Vision Atmosphere v pražském klubu Cross!

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016