CLANEK

 

Roxy a NoD představují první narozeninová jména pro BE 22

ROXY ve spojení s Experimentálním prostorem NoD letos pokračují v tradici říjnových narozeninových oslav klubu. Program 22. narozenin představí zahraniční i domácí koncerty, parties, divadelní představení, výstavy a performance. Prvními potvrzenými umělci v ROXY jsou američtí Liars, americko-španělský dj Maceo Plex, britský dj Scuba. NoD uvede mimo jiné i performerku Janu Vránu a inscenaci Peklo tvůrců Prachař, Trmíková, Nebeský a 420PEOPLE. Jména dalších potvrzených umělců budou ohlašována během léta.

 

 

Mezi první vlaštovky programu v Roxy patří newyorská kapela Liars, která umně balancuje mezi elektronikou, noise rockem a punkem. V úterý 21.října představí Liars svou říznou show českému publiku úplně poprvé. Jak je tradicí, sobotní program bude patřit špičkové elektronice a pozici headlinera převzal uznávaný dj a současný světový top producent Maceo Plex. Sekundovat mu bude britský producent Paul Rose aka Scuba, který je spojený především s berlínským klubem Berghain.

 

 

Hudební program v NoD zastupují se svou směsí swingu a hip-hopu čeští Voilà! Kromě koncertů obsadí zákoutí Roxy/NoD také množství site-specific happeningů a performance. Zahájením festivalu provede tanečnice a performerka Jana Vrána. Milovníci výtvarného umění se budou moci setkat s díly Kateřiny Vincourové či Ondřeje Brodyho a program BE 22 zakončí první repríza inscenace z dílny Davida Prachaře, Lucie Trmíkové, Jana Nebeského, 420PEOPLE a NoD Peklo inspirovaná dílem Dante Alighieriho.

 

 

"Snažíme se pro fanoušky Roxy a NoD tento rok připravit program, který bude reprezentovat nejen legendární a oblíbené umělce, ale hlavně neotřelá a u nás ještě neviděná jména. Taková je podle nás role Roxy a NoD. Jsme si jisti, že to fanoušci ocení." vysvětluje první ohlášení dramaturgyně Roxy Lenka Senová.

 

 

Předprodeje/Presale: Předprodeje budou spuštěny ve čtvrtek 3.7. / Presale will start on 3rd July.
NoD za zvýhodněnou cenu/for favoured price
- online přes Goout, Ticketportal a Ticketpro

 

 

 
 
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016