REPORT

 

Rozhovor s Josefem Sedloňem

V záplavě snímků našich neuvěřitelně agilních fotografů nabízíme i krátký rozhovor s organizátorem OAF Josefem Sedloněm. Mimo téma si dovolím připojit se k velechvále pofestivalové afterparty na protějším břehu proboštských jezer. Prostě zážitek na který se nezapomíná. Klukům z Quadrant sound systému patří velký respekt a dík! :)

 

Je několik dní po známém hudebním festivalu Open Air Field na letišti Borek u Brandýsa nad Labem. Organizátorem byla opět agentura Lighthouse. Ty jsi jejím nejznámějším mediálním reprezentantem, na úvod tedy zcela obligátní otázka: jak výsledek festivalu hodnotíš?

Festival opět potvrdil vysokou hudební kvalitu akcí Lighthouse, kdo přišel, ten nelitoval. Zklamala mě však nízká návštěvnost.

Vyskytly se během produkce nějaké závažné/neočekávané potíže?

Nic zásadního se nestalo.

Koncepčně se OAF rozhodně zařadil mezi nejzajímavější počiny letošního roku. Zarážející však byla skutečnost nízkého počtu návštěvníků. Po táborském GPR vcelku pochopitelná záležitost, nicméně vidíš i nějaké jiné možné aspekty situace?

Je to samozřejmě celkově velká konkurence letních festivalů a i koncertů, které proběhly v 2. polovičce června. Zároveň i méně komerční line-up letošního ročníku, který byl výhradně postaven na kvalitních jménech a v neposlední řadě i relativně vysoké vstupné vzhledem k ostatním tanečním festivalům.

Agentura Lighthouse se na poli taneční scény pohybuje několik existenčně důležitých let. Po předimenzované snaze přiblížit posluchačům i jiné druhy taneční hudby (Freestyle Maasive) se však údajně potýkáte se zásadními finančními problémy. Carl Cox v halách letňanského výstaviště stav výrazně zvrátil - jaká je situace dnes? V kuloárech se hovoří dokonce o krachu...

S finančními problémy se potýkáme již přes rok a nebýt úspěchu akce Carl Cox, asi bychom do festivalu OAF ani nemohli jít. Ten však dopadl opět s velkým prodělkem a tak existence agentury Lighthouse je velmi ohrožena.

Čtenářům pro informaci. Kdo všechno jádro agentury tvoří?

Původně ji tvořila trojice Igor Hamko, Marek Vavroš a Josef Sedloň. Od loňského jara už pouze poslední dva + v současné době také Petra Zelená, Pavel Trnka a Hana Pechrová.

Existuje nějaká tvá osobní perspektiva, kterou by jsi mohl/chtěl prozradit?

Už delší dobu hovořím o snaze se věnovat hudební produkci ve studiu, rád bych se učil technické věci a začal produkovat jak cizí tak i později svoji tvorbu. Zároveň bych chtěl využít svých kontaktů pro české projekty do zahraničí.

Plánujete nějaké další, například i klubové akce?

Rozjeli jsme od prosince loňského roku klubovou noc Breakbeat Conference, které přinesly svěží vzduch do klubů, avšak stále je to věc, která se finančně dotovala.

 
 
 
 

FOTOREPORTY

 
Dan
 
 

ČLÁNKY AUTORA

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016